Κουγιουμτζής: Μεγάλη ζημιά για το εμπόριο το click away και τα μπρος-πίσω

O αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας, Νίκος Κουγιουμτζής, μιλώντας στο ραδιόφωνο Θέμα 104,6 δήλωσε πως ο κλάδος δεν μπορεί να λειτουργήσει με τα μπρος-πίσω και σημείωσε πως «μόνο μία στις πέντε εταιρίες δούλεψε με τη μέθοδο του click away», επισημαίνοντας ότι όλη αυτή η κατάσταση συνεπάγεται μεγάλη ζημιά.

«Τα μπρος πίσω της κυβέρνησης, δυσκολεύουν την κατάσταση», υπογράμμισε λέγοντας ότι ο εμπορικός κλάδος δεν μπορεί να λειτουργήσει, όπως άλλοι κλάδοι, με το να ανοίγουν και να κλείνουν τα καταστήματα. «Περιμέναμε να πάμε ένα βήμα μπροστά μετά τις γιορτές, τελικά πήγαμε πίσω», συμπλήρωσε.

«Εμείς προαγοράζουμε εμπορεύματα και τα πληρώνουμε με μετρητά ή επιταγές. Ήδη η πίστωση έχει εξαντληθεί, όμως πρόβλημα αντιμετωπίζουμε και με τις επιταγές και πρέπει να κάνει κάτι η κυβέρνηση» είπε ο κ. Κουγιουμτζής.

Απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση ανέφερε πως τόσο οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αλλά και οι ειδικοί, είχαν πει ότι το λιανεμπόριο είναι ασφαλές κλάδος της οικονομίας. «Ζητάμε από την κυβέρνηση να ξαναδεί, αυτό που έχει επισημάνει η ίδια», συμπλήρωσε.