Με ευγνωμοσύνη και συγκίνηση η Ελλάδα αποχαιρετά τον μεγάλο της φίλο, Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν, ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μήνυμά του στο Twitter για την απώλεια του πρώην προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας.
Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι με το αεροπλάνο του Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν επέστρεψε η Δημοκρατία στην Ελλάδα και με τη στήριξή του εντάχθηκε στην ευρωπαϊκή οικογένεια.
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού: «Με το αεροπλάνο του επέστρεψε η Δημοκρατία στη χώρα μας. Και με τη στήριξή του εντάχθηκε στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Με ευγνωμοσύνη και συγκίνηση η Ελλάδα αποχαιρετά τον μεγάλο της φίλο Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν».
Με το αεροπλάνο του επέστρεψε η Δημοκρατία στη χώρα μας. Και με τη στήριξή του εντάχθηκε στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Με ευγνωμοσύνη και συγκίνηση η Ελλάδα αποχαιρετά τον μεγάλο της φίλο Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν.
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) December 3, 2020
Μήνυμα για τον θάνατο του πρώην προέδρου της Γαλλίας, Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν, ανάρτησε στο Τwitter και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.
«Ο Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν ήταν μία εξέχουσα προσωπικότητα της Γαλλίας και της Ευρώπης», ανέφερε ο κ. Δένδιας. «Θα τον θυμόμαστε πάντα ως έναν σταθερό φίλο της Ελλάδας σε κρίσιμες στιγμές και μεγάλο υποστηρικτή των ευρωπαϊκών αξιών», πρόσθεσε.
Ο Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν ήταν μία εξέχουσα προσωπικότητα της Γαλλίας και της Ευρώπης. Θα τον θυμόμαστε πάντα ως έναν σταθερό φίλο της Ελλάδας σε κρίσιμες στιγμές και μεγάλο υποστηρικτή των ευρωπαϊκών αξιών.
— Nikos Dendias (@NikosDendias) December 3, 2020
Ο Γάλλος πρώην πρόεδρος Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν, φλογερός υποστηρικτής της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, που κυβέρνησε τη Γαλλία από το 1974 ως το 1981 προωθώντας εκσυγχρονιστικές μεταρρυθμίσεις, απεβίωσε την Τετάρτη το βράδυ εξαιτίας της COVID-19, ανακοίνωσε η οικογένειά του.
«Προσωπικός φίλος» του Κωνσταντίνου Καραμανλή — του διέθεσε το προεδρικό αεροσκάφος του για να επιστρέψει στην Ελλάδα το 1974 — ο Ντ’ Εστέν δήλωνε το 2019 σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή ότι χάρη σε εκείνον «η Ελλάδα μπόρεσε να βρει τον δρόμο προς τη δημοκρατία και να γίνει, το 1981, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».