Λάρα Μπαράζι-Γερουλάνου: Εκλέχτηκε πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευρωπαίων Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας

Η κυρία Λάρα Μπαράζι Γερουλάνου, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς, αναδείχθηκε πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευρωπαίων Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (FEAP). Είναι η πρώτη γυναίκα που ηγείται σε αυτόν τον επαγγελματικό σύλλογο του κλάδου των υδατοκαλλιεργειών ενώ μέχρι τώρα ήταν αντιπρόεδρος της FEAP.

Η Ομοσπονδία Ευρωπαίων Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (FEAP) πραγματοποίησε γενική της συνέλευση την προηγούμενη εβδομάδα και μέσα από εκλογική διαδικασία εξελέγη νέα πρόεδρος της ομοσπονδίας για τα επόμενα τρία χρόνια.

Η κ. Μπαράζι Γερουλάνου είχε προταθεί για τη θέση αυτή από την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας.  Τα άλλα πρόσωπα που εκλέχθηκαν είναι η κυρία Anna Pýc (Πολωνία), ο κ. Goran Markúlin (Κροατία), ο κ. Brian Thomsen (Δανία) και ο κ. Jordi Trías (Ισπανία).

Στην ομιλία της, η κυρία Μπαράζι-Γερουλάνου δήλωσε ότι ως Πρόεδρος της FEAP θα το κάνει μία νέα αρχή για να αναδειχθεί η δυναμική του κλάδου και να ξεπεραστούν οι περίπλοκες προκλήσεις που έχουν θέσει σε στασιμότητα την ευρωπαϊκή υδατοκαλλιέργεια τα τελευταία 20 χρόνια.

Η κυρία Μπαράζι-Γερουλάνου είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Δημόσια Πολιτική και στο Διεθνές Εμπόριο και στα Χρηματοοικονομικά από το Kennedy School of Government / Harvard University (USA) ενώ κατέχει πτυχίο στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια (ΗΠΑ). Είναι σύζυγος του Παύλου Γερουλάνου, πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα είσαι εσύ» στο Δήμο Αθηναίων.