Με 185 εκατ. λίρες η MSP Sports θα αποκτήσει το 33% της McLaren Racing

H εταιρεία McLaren Racing ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με την MSP Sports Capital (“MSP”), μια ιδιωτική συμβουλευτική εταιρεία επενδύσεων με έδρα τη Νέα Υόρκη να αποκτήσει αρχικά το 15% των μετοχών της μέσω αύξησης κεφαλαίου και στη συνέχεια να αυξήσει τη συμμετοχη της στο 33% έως το τέλος του 2022. Η MSP Sports Capital θα συνεπενδύσει μαζί με τον όμιλο The Najafi και την UBS O’Connor. Η MSP θα εκταμιεύσει 185 εκατ. λίρες.  Η συναλλαγή αποτιμά την McLaren Racing στα 560 εκατομμύρια λίρες και ενισχύει το μακροπρόθεσμο σχεδιασμό της ομάδας.

Οι πρόσφατες επενδύσεις MSP περιλαμβάνουν μερίδια σε αθλητικά σωματεία όπως στην Agrupación Deportiva Alcorcon SAD, Waasland Beveren, μια ισπανική ομάδα ποδοσφαίρου με έδρα τη Μαδρίτη και την Estoril Praia Futebol SAD μια πορτογαλική ομάδα με έδρα τη Λισαβόνα, η οποία επί του παρόντος βρίσκεται στην πρώτη θέση το LigaPro.

Ο Steven Wasserman, διευθυντής του MSP, σχολίασε: “Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που επενδύουμε στη McLaren Racing και είμαστε ενθουσιασμένοι από τις προοπτικές της επιχείρησης. Είναι τιμή να είμαστε μέρος αυτού του ισοτρικήςε ομάδας. Βλέπουμε σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης στις επενδύσεις μας και πιστεύουμε ότι η ιστορία, η διαχείριση και η τεχνολογία αιχμής της McLaren καθιστούν ιδανική τη συνεργασία για τον οργανισμό μας”.

“Αυτή η επένδυση αποτελεί κλειδί στην πρόοδο της McLaren Racing. Η MSP είναι επενδύει πρωτίστως στον αθλητισμό \”, δήλωσε ο Zak Brown, Διευθύνων Σύμβουλος της McLaren Racing. “Γνωρίζουν ότι η αγορά και η ομάδα τους έχουν σημαντική εμπειρία και αποδεδειγμένη επιτυχία σε παγκόσμια αθλητικά γεγονότα. Αποτελούν συνεργάτες και μετόχους με ικανότητα να αξιοποιήσουν το δίκτυο και τις γνώσεις τους για το μακροπρόθεσμο όφελος της McLaren Racing.”

Σχετικά με το MSP Sports Capital
Το MSP Sports Capital είναι ένας επιχειρησιακά επικεντρωμένος ιδιωτικός διαχειριστής επενδύσεων που στοχεύει τακτικές επενδύσεις στον αθλητισμό και στο σχετικό αθλητικό οικοσύστημα. Το MSP αναζητά ευκαιρίες σε δυναμικούς τομείς που σχετίζονται με τον αθλητισμό, όπου οι επενδυτικοί του εταίροι μπορούν να υποστηρίξουν τη δημιουργία αξίας και την εταιρική αποτελεσματικότητα. Οι διευθυντές του MSP είναι έμπειροι, γνωστοί αριθμοί στον αθλητικό κλάδο, ως ιδιοκτήτες, επενδυτές και χειριστές του National Football League (NFL), Major League Baseball (MLB), National Basketball Association (NBA), ESPN και sports management. Η MSP εδρεύει στη Νέα Υόρκη. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: http://mspsportscapital.com/

Σχετικά με το UBS O’Connor
Η UBS Asset Management είναι ένας μεγάλης κλίμακας διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων με παρουσία σε 23 αγορές. Προσφέρει επενδυτικές δυνατότητες και επενδυτικά στυλ σε όλες τις μεγάλες παραδοσιακές και εναλλακτικές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων σε ιδρύματα, μεσάζοντες χονδρικής και πελάτες διαχείρισης πλούτου σε όλο τον κόσμο.

Το UBS O’Connor είναι η παγκόσμια πλατφόρμα hedge fund single-manager της UBS Asset Management, προσφέροντας δυνατότητες πολλαπλών στρατηγικών και αυτόνομες, με περιουσιακά στοιχεία 7,1 δισεκατομμυρίων USD υπό διαχείριση από την 1η Νοεμβρίου 2020.

Σχετικά με τις εταιρείες Najafi
Οι εταιρείες Najafi είναι μια ιδιωτική εταιρεία επενδύσεων με γνώμονα το επιχειρηματικό πνεύμα, η οποία πραγματοποιεί εξαιρετικά επιλεκτικές επενδύσεις σε διάφορους κλάδους με σημαντική συμμετοχή στους καταναλωτές, τον αθλητισμό, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το ηλεκτρονικό εμπόριο, το λιανικό εμπόριο και την τεχνολογία. Χρηματοδοτώντας τις επενδύσεις της με εσωτερικά παραγόμενα κεφάλαια και χρησιμοποιώντας μια στρατηγική συγκέντρωσης, όχι διαφοροποίησης, ο Najafi έχει την εξουσία να σκέφτεται μακροπρόθεσμα, να παραμείνει εξαιρετικά ευέλικτος και να λειτουργεί σε πραγματική ευθυγράμμιση με τη διοίκηση. Το πάθος της ομάδας είναι να δημιουργήσει αξία σε τομείς που είναι ανεπιτήρητοι ή υποβάλλονται σε γρήγορο μετασχηματισμό και κατά τη διάρκεια αυτών των αβέβαιων περιόδων, οι εταιρείες Najafi συνεχίζουν την αποστολή της να «κάνουν καλά και να κάνουν καλά» και να συνεργάζονται με παγκόσμιες τάξεις, επιχειρηματικές ομάδες. Με έδρα στο Φοίνιξ με γραφεία στο Λος Άντζελες και τη Νέα Υόρκη.

Σχετικά με την McLaren Racing
Η McLaren Racing ιδρύθηκε από τον οδηγό αγώνων της Νέας Ζηλανδίας Bruce McLaren το 1963. Η ομάδα εισήλθε στον πρώτο αγώνα της Φόρμουλα 1 το 1966, καθώς όταν η McLaren κέρδισε 20 παγκόσμια πρωταθλήματα της Formula 1, περισσότερα από 180 πρωταθλήματα της Formula 1, το Le Mans 24 Hours στο η πρώτη του προσπάθεια και η Ινδιανάπολη 500 τρεις φορές.

Η McLaren Racing αγωνίζεται επί του παρόντος στη Formula 1 παγκοσμίως και στην INDYCAR στις ΗΠΑ. Η ομάδα θα ανταγωνιστεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της FIA Formula 1 2021 με τους Lando Norris και Daniel Ricciardo, και τη σειρά INDYCAR με τους οδηγούς Pato O’Ward και Felix Rosenqvist, οι οποίοι θα συμμετάσχουν και οι δύο