ΜΕΒΓΑΛ: Κλείνει 70 χρόνια και ανταμείβει τους εργαζόμενους

Η ΜΕΒΓΑΛ στο πλαίσιο του εορτασμού των 70ών γενεθλίων της και αναγνωρίζοντας τη μέγιστη συμβολή τους στην ανάκαμψη και επαναφορά στην κερδοφορία, διέθεσε το ποσό των 600.000 ευρώ στους εργαζομένους της.

«Σε λίγες εβδομάδες συμπληρώνονται 7 δεκαετίες από την ίδρυση της ΜΕΒΓΑΛ. Η ιστορική γαλακτοβιομηχανία της Β. Ελλάδας, κατάφερε να αφήσει πίσω της τις δυσκολίες και τα τελευταία δύο χρόνια έχει ξεχωρίσει για τις επιδόσεις και τα οικονομικά της μεγέθη, που διαρκώς βελτιώνονται. Έτσι παρά τα 70 της χρόνια, έχει κάθε λόγο να ατενίζει το μέλλον με μια φρέσκια, νεανική και αισιόδοξη οπτική», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Να σημειώσουμε πως οι δύο μεγαλύτεροι μέτοχοι της ΜΕΒΓΑΛ είναι η βιομηχανία γάλακτος ΔΕΛΤΑ (όμιλος Vivartia, MIG) με 43,2% και η οικογένεια Χατζάκου με το ίδιο ποσοστό 43,20%.

Η αντιπρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της ΜΕΒΓΑΛ, Μαίρη Χατζάκου, ενημέρωσε τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων της ΜΕΒΓΑΛ «Ο Αξιός», Βασίλη Ζωγραφίδη, για την πρωτοβουλία της εταιρείας και ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους «για την εμπιστοσύνη και το ζήλο που έδειξαν να παραμείνει η ΜΕΒΓΑΛ όχι μόνο ζωντανή αλλά και υγιής».

«Η εταιρεία μας με μεγάλη χαρά σας κάνει αυτό το δώρο, πρώτα γιατί πραγματικά το αξίζετε, αλλά και γιατί ως Διοίκηση θέλουμε να είμαστε δίκαιοι και να ανταποδίδουμε στους εργαζόμενους τα αποτελέσματα που έρχονται μέσα από τη δική τους δουλειά, διατηρώντας μεταξύ μας μια σχέση εμπιστοσύνης και επωφελή για όλες τις πλευρές. Εύχομαι με την ίδια πίστη και την ίδια αγάπη να συνεχίσουμε και να κερδίσουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον!», ανέφερε η κυρία Χατζάκου.

Κέρδη 3,3 εκατ. ευρώ σε επίπεδο ομίλου

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις του 2018 η ΜΕΒΓΑΛ είχε κύκλο εργασιών 111,794 εκατ. ευρώ έναντι 107,368 εκατ. ευρώ το 2017 σημειώνοντας αύξηση 4,12%.

Τα αποτελέσματα προ φόρων σε επίπεδο εταιρίας διαμορφώθηκαν σε κέρδη 2,751 εκατ. ευρώ από κέρδη 1,264 εκατ. ευρώ το 2017 ενώ σε επίπεδο ομίλου τα κέρδη ήταν αυξημένα ήτοι 3,364 εκατ. ευρώ το 2018 από κέρδη 2,720 εκατ. ευρώ το 2017.