Μεικτά πρόσημα οι μετοχές στην Ασία, μεγάλη άνοδος των τραπεζών στην Αυστραλία

Οι τιμές των μετοχών στην περιοχή Ασία-Ειρηνικού κινήθηκαν με μεικτά πρόσημα. Άνοδος στην Αυτραλία και στην Ιαπωνία και πτώση στην Κίνα και Χονγκ Κονγκ.

Οι μετοχές των τραπεζών σημείωσαν μεγάλη άνοδο στην Αυστραλία και βοήθησαν στην ενίσχυση του δείκτη S&P / ASX 200 κατά 1,51%. Οι αρχές ανακοίνωσαν αλλαγές για την απλούστευση της πιστωτικής πρόσβασης στους καταναλωτές και στις μικρές επιχειρήσεις.

Στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης ο δείκτης υποχώρησε 0,43% ενώ μεγαλύτερη ήταν η πτώση -0,79% του δείκτη Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ.   Οι μετοχές του ομίλου China Evergrande κατέγραψαν σημαντική πτώση μετά από φήμες ότι η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων ζητά κυβερνητική υποστήριξη για την έγκριση ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης. Από την πλευρά της, η Evergrande διέψευσε τις σχετικές φήμες και δήλωσε ότι είναι κατασκευασμένες.

Στην Ιαπωνία, το Nikkei 225 αυξήθηκε 0,45% ενώ ο δείκτης Topix παρουσίασε 0,41%. Το Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε επίσης άνοδο 0,54%.

Συνολικά, ο δείκτης MSCI Asia ex-Japan σημείωσε άνοδο 0,51%.

Οι επενδυτές εστίασαν στα ομόλογα της Κίνας αφού η FTSE Russell ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι τα κινεζικά κρατικά ομόλογα πρόκειται να συμπεριληφθούν στον δείκτη FTSE World Government Bond από τον Οκτώβριο του 2021.

Μετά την ανακοίνωση, το κινεζικό γιουάν ενισχύθηκε σε 6,8171 ανά δολάριο, αλλά ήταν χαμηλότερα από τα 6,78 γιουάν, επίπεδο που είχε προσεγγιστεί νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Σχετικά με τις τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης τύπου Brent αυξήθηκαν 0,57% στα 42,18 $ ανά βαρέλι. Τα μελλοντικά συμβόλαια τύπου WTI των ΗΠΑ αυξήθηκαν 0,57% στα 40,54 $ ανά βαρέλι.