Μεικτές τάσεις στην Ασία παρά τα θετικά μηνύματα για τη μεταποίηση στην Κίνα

Μεικτές ήταν οι κινήσεις των χρηματιστηρίων στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, παρά το ότι τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την μεταποιητική δραστηριότητα της Κίνας τον Σεπτέμβριο κινήθηκαν λίγο πάνω από την πρόβλεψη.

Ο δείκτης του Χρηματιστηρίου της Σαγκάης έκλεισε με οριακή πτώση 0,10% ενώ ο Nikkei στην Ιαπωνία κατέγραψε σημαντικές απώλειες 1,5%.

Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η πτώση στην Αυστραλία με τον δείκτη S & P / ASX 200 να υποχωρεί 2,29%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,71%, καθώς οι μετοχές του ομίλου China Evergrande κατέγραψαν σημαντική άνοδο περισσότερο από 13% λόγω της ανακοίνωσης συμφωνίας με επενδυτές για την συνδεδεμένη εταιρεία Hengda Real Estate. Οι μετοχές της Evergrande σημειώνουν μεγάλες διακυμάνσεις το τελευταίο διάστημα εν μέσω ανησυχιών για την οικονομική της κατάσταση.

Στη Νότια Κορέα το Χρηματιστήριο ήταν κλειστό λόγω διακοπών.

Στο μέτωπο των οικονομικών στοιχείων, ο δείκτης Purchasing Managers Index (PMI) της Κίνας για τον Σεπτέμβριο έφτασε τις 51,5 μονάδες σε σύγκριση με 51,0 μονάδες του Αυγούστου σύμφωνα με το Εθνικό Στατιστικό Γραφείο της χώρας.

Αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν τον δείκτη PMI στις 51,2 μονάδες. Οι ενδείξεις του δείκτη άνω των 50 υποδηλώνουν επέκταση δραστηριότητας από τον προηγούμενο μήνα, ενώ αυτές που είναι χαμηλότερες δείχνουν περιορισμό.

Σε ότι αφορά στις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία και την αντιμετώπισή της η εταιρεία Regeneron ανακοίνωσε πως το φάρμακο REGN-COV2 μείωσε τα επίπεδα του ιού και βελτίωσε τα συμπτώματα σε ασθενείς που δεν είχαν νοσηλευτεί.