Μονόδρομος η αλλαγή τακτικής από Reggeborgh

H Reggeborgh κατάλαβε ότι δεν μπορεί να έχει δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη και να κυριαρχεί έναντι άλλων μετόχων, χωρίς να βάλει το χέρι στην τσέπη. Κυρίως κατάλαβε ότι δεν μπορεί να προκαλεί προβλήματα και στις δύο εταιρείες στις οποίες συμμετέχει.

Η τακτική της στην περίπτωση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ με το να προκαλεί προβλήματα τόσο στην ίδια την ΕΛΛΑΚΤΩΡ (δεν έχει διατυπώσει κάποιο business plan ενώ οι παραλείψεις της διοίκησης είχαν ως αποτέλεσμα τη μη συμμετοχή σε διαγωνισμούς) όσο και στην ΓΕΚ Τέρνα (σύγκρουση συμφερόντων) ήταν αδιέξοδη με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Ετσι, αποφάσισε να πουλήσει μέρος της συμμετοχής που έχει στη ΓΕΚ Τέρνα. Ακόμα αυτό δεν είναι επίσημο, αλλά δεν διαψεύστηκαν τα σχετικά δημοσιεύματα (σ.σ. στο μεταξύ ανακοινώθηκε η αποεπένδυση). Μια συμμετοχή από την οποία έχει κερδίσει πολλά εκατομμύρια και θα της δώσει ρευστότητα. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και θα αποκτήσει τα ρευστά διαθέσιμα τότε θα μπορέσει να αποκτήσει περισσότερος μετοχές της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, είτε μέσω αγοράς των μετοχών του Λεωνίδα Μπόμπολα (τις οποίες δεν αγόρασε ενώ είχε το δικαίωμα επί 180 ημέρες) είτε μέσω της επικείμενης αύξησης κεφαλαίου.

Σε κάθε περίπτωση αφού θέλει να παίξει ρόλο στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ, τότε θα πρέπει να βάλει και λεφτά προκειμένου να υλοποιήσει την όποια στρατηγική της γιατί μέχρι τώρα έκανε κακό τόσο στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ όσο και στη ΓΕΚ Τέρνα.

Από εδώ και εμπρός αν πράγματι αποκτήσει μεγαλύτερη συμμετοχή, «δεν ρίξει» τους λοιπούς μετόχους και δεν διαχειριστεί δυσμενώς τα περιουσιακά στοιχεία της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, τότε θα μπορούσε να ξετυλίξει όποιο σχέδιο έχει στο συρτάρι της, ακόμα κι αν στο μέλλον αυτό φθάνει μέχρι στον διαμελισμό της εταιρείας και στην συγχώνευση κάποιων τμημάτων με την ΓΕΚ Τέρνα!

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επέκταση κατά δύο μήνες της περιόδου άσκησης του Call Option από Reggeborgh Invest