Μυτιληναίος: Διπλασιασμό μεγεθών βλέπουν οι αναλυτές – Piraeus Sec: Στα 19,5 ευρώ η τιμή – στόχος

Θετικό σήμα στέλνουν οι αναλυτές μετά τις ανακοινώσεις της Προέδρου και Διευθύνοντος της Μυτιληναίος, Ευάγγελου Μυτιληναίου γαι τις προοπτικές της εταιρείας τα επόμενα χρόνια.

Οι αναλυτές μεταξύ άλλων εστιάζουν στον διπλασιασμό των μεγεθών τα επόμενα έτη σε σύγκριση με το 2020, τη συμφωνία με τη ΔΕΗ αλλά και την προοπτική απεξάρτησης του Αλουμινίου από τη ΔΕΗ αναφορικά με την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας από το 2023, τη συμφωνία με τη GLENCORE και τις προοπτικές του Τομέα της Μεταλλουργίας καθώς και στις επενδύσεις σε ΑΠΕ.

Με τίτλο “Συναρπαστικές εξελίξεις” η Πειραιώς χρηματιστηριακή εξέδωσε flash note στους επενδυτές για την Μυτιληναίος με τιμή- στόχο τα 19,5 ευρώ, και σύσταση υπεραπόδοσης (outperform ) προσθέτοντας ότι, θα προχωρήσει σε νέα αναθεώρηση τιμής, όταν θα δοθούν οι λεπτομέρειες για τις τιμές που εξασφαλίσθηκαν μέσω της δεκαετούς συμφωνίας με την Glencore, αλλά και την συμφωνία με την ΔΕΗ σχετικά με το κόστος ρεύματος για την διετία 2021-2022.

Σύμφωνα με την Πειραιώς χρηματιστηριακή, η μετοχή διαπραγματεύεται 6,9 φορές τον Δείκτη ΕV/ebidta και 11 φορές τον Δείκτη P/E στις τρέχουσες εκτιμήσεις για το 2022, οι οποίες κατά την εκτίμηση της χρηματιστηριακής δεν αντανακλούν τα μεγέθη, την ανάπτυξη των τομέων ενέργειας και Φυρσικού Αερίου, αλλά και του τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών ενέργειας.

Alpha Finance: Πάνω απο 270 εκατ. ευρώ τα κέρδη το 2023

Στο δικό της Flash note, η Αlpha Finance επικεντρώνεται στην καθοδήγηση της διοίκησης για διπλασιασμό της κερδοφορίας σε 2-3 χρόνια, σημειώνοντας ότι, ο κ. Μυτιληναίος αναμένει να συμβεί αυτό το 2022, έτσι τον επόμενο τα καθαρά κέρδη να διαμορφωθούν σε 260 εκατ. ευρώ, έναντι 129 εκατ. ευρώ το 2020

.Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αlpha Finance, η Μυτιληναίος το 2023 θα ξεπεράσει τα 270 εκατ. ευρώ, ενω το 2022 θα διαμορφωθούν σε 220 εκατ. ευρώ.

Καθώς οι επενδύσεις του ομίλου ωριμάζουν και το μερίδιο αγοράς αυξάνεται, ακολουθώντας νέες καινοτόμες τεχνικές, η Mytilineos αναμένει να διπλασιάσει τα λειτουργικά περιουσιακά στοιχεία.

Eπίσης, ο αναλυτής της Alpha Finance κάνει ιδιαίτερη μνεία στο υψηλό επενδυτικό πρόγραμμα Capex, ύψους 600 εκατ. ευρώ, το οποίο θα ανέλθει σε 839 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2021-2022.

Η εταιρεία επισημαίνει επίσης, ότι τις επόμενες 10-20 ημέρες η αγορά αναμένει λεπτομέρειες για την συμφωνία ρεύματος με την ΔΕΗ, την δεκαετή συμφωνία, ύψους 1,6 δις. ευρώ με την Glencore σε τιμές, όχι μακρινές απο τις τωρινές και φυσικά ένα deal για offshore Αιολικό πάρκο με μεγάλη ξένη εταιρεία.

Ισχυρό σήμα στέλνει και η Wood τηρώντας τη σύσταση «buy»και αναμένει αύξηση του EBITDA σε 569 εκατ. ευρώ το 2024, από 315 εκατ. ευρώ το 2020 και καθαρά κέρδη στα 258 εκατ.  ευρώ (από 128 εκατ. ευρώ το 2020).

Αντίστοιχα και η Axia, επισημαίνει πως η εικόνα που μετέφερε η διοίκηση επιβεβαιώνοντας το θετικό υπόβαθρο για τον όμιλο και τις προοπτικές για την αυξανόμενη κερδοφορία που οφείλονται σε υπάρχουσες δραστηριότητες (μεταλλουργία) και νέες επενδύσεις (ΑΠΕ και CCGT). H Axia επισημαίνει πως θα επιστρέψει σύντομα με ενημερωμένες εκτιμήσεις και αποτιμήσεις για τη μετοχή της Μυτιληναίος.

Η Eurobank Equities εστιάζει στην έγκριση της διανομής μερίσματος 0,36 ευρώ ανά μετοχή με αποκοπή στις 24 Ιουνίου, αλλά και στον αισιόδοξο τόνο της διοίκησης για τη νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία με την Glencore, αξίας 1,6 δισ. δολάρια, για την προμήθεια αλουμίνας και αλουμινίου, αλλά και στην καταρχήν συμφωνία με τη ΔΕΗ.

Θετική εικόνα διατηρούν και οι Optima, NBG και Beta Χρηματιστηριακή.