Νέα διευθύνουσα σύμβουλος στην H&M η 46χρονη Helena Helmersson

Η σουηδική εταιρία ενδυμάτων H&M διόρισε σήμερα την Helena Helmersson διευθύνουσα σύμβουλό, την πρώτη γυναίκα στη θέση αυτή. Ταυτόχρονα ανακοίνωσε την πρώτη αύξηση στα ετήσια κέρδη της από το 2015 και ικανοποίησε την αγορά με ισχυρή αύξηση των κερδών τετάρτου τριμήνου.

Η 46χρονη Helmersson είναι στέλεχος της H&M εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες, και έχει περάσει από θέσεις όπως της γενικής επιχειρησιακής διευθύντριας και της παγκόσμιας επικεφαλής της παραγωγής. Η Χέλμερσον αντικαθιστά τον εγγονό του ιδρυτή της εταιρίας, τον Karl-Johan Persson, που μετακινείται στη θέση του προέδρου. Ο ίδιος ο Karl-Johan Persson αντικαθιστά τον πατέρα του, τον 72χρονο απερχόμενο πρόεδρο Stefan Persson  σηματοδοτώντας τη στροφή προς τις νεότερες γενιές στο τιμόνι της εταιρίας.

Η μετοχή της δεύτερης μεγαλύτερης στον κόσμο εταιρίας λιανικής πώλησης ενδυμάτων κατέγραψε νωρίτερα άλμα έως 10% αφού τα κέρδη της για το τέταρτο τρίμηνο ήταν καλύτερα των αναμενόμενων. Τα κέρδη το τρίμηνο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου διαμορφώθηκαν στα 5,40 δισεκ. κορώνες (569 εκατ. δολάρια), από τα 4,35 δισεκ. ένα χρόνο νωρίτερα. Η επιδημία του νέου ιού στην Κίνα είχε αρνητικό αντίκτυπο στις πωλήσεις στη χώρα αυτή στα τέλη Ιανουαρίου, ανακοίνωσε ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος σε συνέντευξη Τύπου παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της εταιρίας στη Στοκχόλμη.