Νέα Υόρκη: Θετική στον κορωνοϊό τίγρης στον ζωολογικό κήπο του Μπρονξ

Η Νάντια, μία τίγρη από τον ζωολογικό κήπο του Μπρονξ, στη Νέα Υόρκη, έγινε το πρώτο ζώο του είδους της που διαγνώσθηκε θετικό στον νέο κορωνοϊό Covid-19, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN.

Το τετράχρονο ζώο εξετάστηκε καθώς παρουσίασε συμπτώματα ξηρού βήχα και αναμένεται να αναρρώσει σύντομα, σύμφωνα με ανακοίνωση του πάρκου άγριας ζωής. Μαζί με τη Νάντια παρουσίασαν αντίστοιχα συμπτώματα άλλες πέντε τίγρεις και λιοντάρια του ζωολογικού κήπου.

«Παρότι παρουσίασαν μειωμένη όρεξη, τα ζώα του ζωολογικού κήπου παρ’ όλα αυτά πάνε καλά κάτω από την κτηνιατρική φροντίδα που λαμβάνουν, είναι “ξύπνια” και αλληλεπιδρούν με το προσωπικό», αναφέρει στην ανακοίνωση του το πάρκο.

«Δεν είναι γνωστό πως θα εξελιχθεί ο ιός στα μεγάλα αιλουροειδή, καθώς διαφορετικά είδη ανταποκρίνονται διαφορετικά σε νέες μολύνσεις, όμως θα συνεχίσουμε να τις παρακολουθούμε στενά και να αναμένουμε πλήρη ανάρρωση», προσθέτει.

Τα ζώα φέρεται να μολύνθηκαν από ένα μέλος του προσωπικού του πάρκου που τα φρόντιζε, το οποίο «έφερε τον ιό ασυμπτωματικά». Ο ζωολογικός κήπος είναι κλειστός για το κοινό από τις 16 Μαρτίου, αρκετές μέρες πριν από την έναρξη της μεγάλης διασποράς του κορωνοϊού στη Νέα Υόρκη.