Πρόσθετες απολύσεις σκέφτεται η Airbus την ώρα που American Airlines και United ζητούν νέα βοήθεια

Η Airbus, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής αεροπλάνων στον κόσμο ενδέχεται να μειώσει περισσότερες θέσεις εργασίας πέρα από τις 15.000 απολύσεις που ανακοίνωσε τον Ιούλιο.  Αυτό ανέφερε ο CEO της εταιρείας Guillaume Faury την Τρίτη.
Οι περικοπές του Ιουλίου, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στα μέσα του 2021, ενδέχεται να μην είναι αρκετές για να διατηρηθεί ο μεγαλύτερος αεροναυπηγικός όμιλος της Ευρώπης εν μέσω των μειωμένων αριθμών επιβατών, δήλωσε ο Faury στο γαλλικό ραδιοφωνικό (σταθμό RTL).

«Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή και είμαστε αντιμέτωποι με τόση αβεβαιότητα που πιστεύω, ότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξουν υποχρεωτικές απολύσεις, εάν θέλουμε να προσαρμοστούμε στην κατάσταση και ειδικά εάν εξελίχθεί περαιτέρω», δήλωσε ο Faury, προσθέτοντας ότι η εταιρεία θα κάνει ό, τι μπορεί για να τις αποφύγει.

Η Airbus δήλωσε τον Ιούλιο ότι θα μειώσει το 15% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της μέσα σε ένα χρόνο για να εξοικονομήσει χρήματα, αφού οι πελάτες της μειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι περικοπές περιλαμβάνουν περικοπή 5.000 θέσεων εργασίας στη Γαλλία, 5.100 στη Γερμανία, 1.700 στο Ηνωμένο Βασίλειο, 900 στην Ισπανία και 1.300 σε άλλα μέρη.

Επιπλέον πριν από την πανδημία είχε ήδη προγραμματιστεί περικοπή 900 θέσεων εργασίας στη Γερμανία, οι οποίες θα προέρχονταν από ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

Τον Ιούνιο, η Airbus επιβεβαίωσε ότι μειώνει την παραγωγή αεροσκαφών κατά 40% για τα επόμενα δύο χρόνια για να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας, σύμφωνα με το Reuters.
Η βιομηχανία έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία του κορωνοϊού, παρά τα χρήματα που έχουν προσφέρει οι κυβερνήσεις για την στήριξή τους. Και αυτό γιατί ο κόσμος δεν ταξιδεύει όπως ταξίδευε. Σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa χάνει περίπου 1,1 εκατομμύρια δολάρια κάθε ώρα, ενώ η British Airways χάνει 26 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα και «αγωνίζεται για την επιβίωσή της», σύμφωνα με τον CEO της, Alex Cruz.

Την Τρίτη, ο Scott McFarlane από το NBC News ανέφερε ότι οι διευθύνοντες σύμβουλοι της American Airlines και της United Airlines θα πραγματοποιήσουν συνέντευξη τύπου αναζητώντας επείγουσα ομοσπονδιακή βοήθεια για τη διάσωση της αεροπορικής βιομηχανίας.