Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν – Παρομοίασε τους Έλληνες με τους ναζί!

Νέες εμπρηστικές και προκλητικές δηλώσεις από τον Ταγίπ Ερντογάν που ξεπέρασε πλέον κάθε όριο προκλητικότητας κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική του ομάδα.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στα όσα συμβαίνουν στα Ελληνοτουρκικά σύνορα με τους χιλιάδες μετανάστες που έχει στείλει η Τουρκία λέγοντας: «Αυτά που έκαναν οι Έλληνες είναι παρόμοια με αυτά που έκαναν οι Ναζί. Δεν έχει καμία διαφορά» ανέφερε ο Ερντογαν.

Λίγο αργότερα ανέφερε, σε αντίθεση με του Τούρκο υπουργό Εσωτερικών πως  «οι πρόσφυγες «συνωστίστηκαν» στα σύνορα με την Ελλάδα». Ο Τούρκος πρόεδρος έδειξε επίσης και κάποιες σκληρές φωτογραφίας από τα ελληνοτουρκικά σύνορα λέγοντας πως« ήθελε να τις δείξει και στους αξιωματούχους της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες (οπού βρέθηκε προχθές) αλλά δεν είχαν tablet.

Σημειώνεται πως σε ανάλογη πρόκληση προχώρησε προ ημερών και ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν.

Εξαπολύοντας επίθεση κατά της Ελλάδας αλλά παράλληλα και κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο τούρκος πολιτικός παραθέτει φωτογραφίες που έχουν χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα από μέσα ενημέρωσης της χώρας του.

«Αυτές οι φωτογραφίες δεν είναι από το Άουσβιτς, αλλά από το Παζαρκουλέ (σ.σ. τουρκική πλευρά της μεθοριακής γραμμής στην περιοχή των Καστανιών Έβρου)» γράφει στην ανάρτησή του.

«Η Ελλάδα αρπάζει τα χρήματα, τα τηλέφωνα, τις ταυτότητες και τα ρούχα αθώων μεταναστών που περνούν τα σύνορα και τους επιστρέφει. Η Ευρώπη και ο κόσμος παριστάνουν τις στρουθοκαμήλους» προσθέτει ο Γιαβούζ Σελίμ Κιράν.