Ο διευθύνων σύμβουλος της Verizon εξηγεί γιατί η εταιρεία σταμάτησε τη διαφήμιση στο Facebook

O διευθύνων σύμβουλος της Verizon, Hans Vestberg αποφάσισε να σταματήσει τη διαφήμιση στο Facebook και το Instagram αφού είδε δίπλα σε περιεχόμενο που αφορούσε στην εταιρεία αναρτήσεις που «δεν συμμορφώνονταν με τις τυπικές συμφωνίες μας», εξήγησε σε δηλώσεις που έκανε στο CNBC.
Η Verizon ανακοίνωσε ότι σταμάτησε προσωρινά τη διαφήμιση με το Facebook και τη θυγατρική της Instagram τον περασμένο μήνα έως ότου ένιωθε πιο «άνετα» με τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. Εκείνη την εποχή, η Verizon ήταν ο μεγαλύτερος διαφημιζόμενος που διέκοψε τις διαφημιστικές της δαπάνες. Το μποϊκοτάζ περιλαμβάνει τώρα περισσότερες από 750 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών όπως η Coca-Cola, η Starbucks και η Unilever.

Ο Vestberg είπε στο CNBC ότι η απόφαση της Verizon δεν αφορούσε την πολιτική αλλά την επιθυμία να διατηρηθεί «ένα πολύ υψηλό επίπεδο για τις μάρκες μας». Η εταιρεία δαπάνησε περίπου 23 εκατομμύρια δολάρια το 2019 σε διαφημίσεις στο Facebook στις ΗΠΑ και περισσότερα στο Instagram, σύμφωνα με στοιχεία της Pathmatics.
«Ό,τι κάνουμε γύρω από το εμπορικό σήμα μας είναι εξαιρετικά σημαντικό», δήλωσε ο Vestberg προσθέτοντας ότι «αυτό που συνέβη ήταν ότι ορισμένα πράγματα στο Facebook που εμφανίζονταν δίπλα στο περιεχόμενό μας και δεν συμμορφώνονταν με τις τυπικές συμφωνίες μας. Αποφασίσαμε λοιπόν να σταματήσουμε και να συνεργαστούμε μαζί τους για να δούμε πώς μπορούμε να το αποφύγουμε στο μέλλον.»

Ο Vestberg αρνήθηκε να πει τι συγκεκριμένα ζητάει από το Facebook να αλλάξει. Είπε ότι παρόμοιες συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν με το YouTube της Google το 2017 και οδήγησαν σε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα όπου η Verizon αισθάνθηκε αρκετά άνετα για να επανεκκινήσει τη διαφήμιση. “Αυτό συνέβη με το YouTube και συνεργαστήκαμε μαζί τους και το λύσαμε”, δήλωσε ο Vestberg. «Προσπαθούμε να συνεργαστούμε με τους συνεργάτες μας που χρησιμοποιούμε για διαφήμιση. Αλλά, πάλι, για εμάς, είμαστε πολύ ευαίσθητοι στις αξίες και τα πρότυπα επωνυμίας μας. “