Ο ΓΑΠ πάει Σκόπια για να προωθήσει την ένταξη της Β. Μακεδονίας στην ΕΕ

O Γιώργος Α. Παπανδρέου (ΓΑΠ), ο οποίος συνήθως λάμπει δια της απουσίας του αν και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, θα πραγματοποιήσει διήμερη (9-10 Φεβρουαρίου 2020) επίσκεψη στα Σκόπια. Η επίσκεψη έρχεται σε συνέχεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο κ. Παπανδρέου, στο Σεράγεβο, στα τέλη του 2019, ενώ το προσεχές διάστημα προγραμματίζει να περιοδεύσει και στις υπόλοιπες χώρες της περιοχής. Εντάσσεται στη πρωτοβουλία για την προώθηση της ενταξιακής προοπτικής των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία ξεκίνησε από την Ελλάδα και αποφασίστηκε στο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ στη Θεσσαλονίκη, το 2003.

Η επίσκεψη του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, πρώην πρωθυπουργού και Βουλευτής Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής, γίνεται σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς αναμένεται μέχρι την άνοιξη να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για την έναρξη διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία.

Στις επαφές του με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Νίκολα Ντιμιτρόφ, την υπουργό ‘Αμυνας και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ραντμίλα Σεκέρινσκα, τον Πρόεδρο της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης, Ζόραν Ζάεφ και τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Ένωσης για την Ενσωμάτωση, Αλί Αχμέτι, πρόκειται να συζητήσει την προοπτική συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων μπροστά στις κοινές παγκόσμιες και περιφερειακές προκλήσεις.