Ο πρώην τραπεζίτης Ι. Πεχλιβανίδης και η Δέσποινα Μαρκάκη στο Δ.Σ. της ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Ο Γιάννης Πεχλιβανίδης.

Συνεχίζονται οι διοικητικές ανακατατάξεις στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Μετά την παραίτηση του αντιπροέδρου της εταιρείας και εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ. Δημητρίου Καλλιτσάντση και του ανεξάρτητου μέλους του Δ.Σ. Μιχαήλ Κατούνα στη θέση τους ορίστηκαν ο Ιωάννης Πεχλιβανίδης (πρώην Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Χίου και PQH) και η κυρία Δέσποινα Μαρκάκη.

Η κυρία Δέσποινα-Μαγδαληνή (Ντιάνα) Μαρκάκη,.

Αυτό ανακοίνωσε η διοίκηση σε απάντηση του από 30.12.2020 ερωτήματος της Ε.Κ., σχετικά με δημοσιεύματα στον Τύπο περί παραιτήσεως μελών του Δ.Σ. της Εταιρείας, και σε συνέχεια της από 30.12.2020 ανακοίνωσης της Εταιρείας στο Χ.Α.A. (με τα μέσα που προβλέπονται στο άρθρο 21 του ν. 3556/2007), διαψεύδουμε τα διαλαμβανόμενα στα σχετικά δημοσιεύματα, που αναφέρονται στην παραίτηση και άλλων μελών του Δ.Σ. πλην των αναφερομένων στην ανακοίνωση της Εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

H εταιρεία επίσης ενημέρωσε πως το διοικητικό συμβούλιο θα συνέλθει, το συντομότερο δυνατόν, για τυχόν αντικατάσταση των παραιτηθέντων μελών του και ανασυγκρότησή του, και θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε μεταβολή της σύνθεσής του.

Ετσι η σύνθεση του Δ.Σ. της ΕΛΛΑΚΤΩΡ έχει ως εξής:

1.Γεώργιος Προβόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ., Μη Εκτελεστικό Μέλος,

2. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, Διευθύνων Σύμβουλος , Μέλος Εκτελεστικό,

3. Ιωάννης Πεχλιβανίδης, Ανεξάρτητο – Μη Εκτελεστικό Μέλος,

4. Παναγιώτης Δουμάνογλου, Σύμβουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος,

5. Κομνηνός-Αλέξιος Κομνηνός, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο – Μη Εκτελεστικό Μέλος,

6. Δέσποινα-Μαγδαληνή Μαρκάκη, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο-Μη Εκτελεστικό Μέλος, και

7. Ελένη Παπακωνσταντίνου, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο – Μη Εκτελεστικό Μέλος.

Βιογραφικό Ιωάννη Πεχλιβανίδη

Ο Γιάννης Πεχλιβανίδης σταδιοδρόμησε στον τραπεζικό τομέα όπου απέκτησε σημαντική εμπειρία στην διοίκηση οργανισμών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Αρχικά εργάστηκε στην τράπεζα First Chicago (Ελλάδα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο), επέστρεψε στην Ελλάδα για να εργαστεί στην Bank of America και στη συνέχεια είχε ηγετικό ρόλο στην ίδρυση της Xiosbank και της NovaBank, που άνοιξαν νέους ορίζοντες στην τραπεζική των Ιδιωτών στην Ελλάδα. Μετά από ένα χρόνο με την Eurobank στην Ρουμανία, ανέλαβε Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, με ευθύνη για την τραπεζική των Ιδιωτών και τις εκτός Ελλάδος θυγατρικές τράπεζες (Απρίλιος 2004- Δεκέμβριος 2009).

Ως ανεξάρτητος σύμβουλος ασχολήθηκε με την οικονομική αναδιάρθρωση εταιρειών και ήταν ο πρώτος Διευθύνων σύμβουλος της PQH,του Ενιαίου Ειδικού Εκκαθαριστή που ανέλαβε για λογαριασμό της Τραπέζης της Ελλάδος την εκκαθάριση 16 τραπεζικών ιδρυμάτων υπό ειδική εκκαθάριση.

Ο Γιάννης Πεχλιβανίδης είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου M.Sc. Economics από το London School of Economics (ΗΒ) και πτυχίου B.Sc. Economics του Wesleyan University (ΗΠΑ).

Βιογραφικό Δέσποινας – Μαγδαληνής (Ντιάνα) Μαρκάκη

Η Ντιάνα Μαρκάκη είναι Global Director στον όμιλο εταιρειών Gategroup, όπου είναι υπεύθυνη για πάγια περιουσιακά στοιχεία αξίας 1 δισ. δολαρίων σε περισσότερες από 60 χώρες. Έχει παραδώσει πληθώρα μεγάλων κατασκευαστικών έργων παγκοσμίως, ηγούμενη ομάδων από διαφορετικές χώρες, κουλτούρες και ειδικότητες.

Πριν την Gategroup, κατείχε υψηλόβαθμες θέσεις στο σημαντικής γεωπολιτικής σημασίας έργο Διαδριατικός Αγωγός (TAP) στα κεντρικά της εταιρείας στην Ελβετία.

Ξεκίνησε την καριέρα της ως δικηγόρος και έχει πολυετή εμπειρία σε διεθνείς δικηγορικές εταιρείες και ως Νομική Σύμβουλος τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας έχει διαχειριστεί με επιτυχία μεγάλες διεθνείς συναλλαγές, παρέχοντας εξειδικευμένες συμβουλές σε θέματα δανειοδότησης και άντλησης κεφαλαίων, δημόσιων προσφορών, συγχωνεύσεων, εξαγορών, project financing και εταιρικής αναδιάρθρωσης.

Έχει διατελέσει Επιστημονικός Συνεργάτης του Προγράμματος Ανάπτυξης του ΟΗΕ (UNDP) στη Νέα Υόρκη, καθώς και μέλος της ομάδας υποστήριξης της Συνόδου Κορυφής 2005 του ΟΗΕ.

Απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο. Είναι Executive MBA candidate του Harvard Business School.

Η Ντιάνα Μαρκάκη ζει στην Ελβετία, είναι μέλος της ένωσης Women Corporate Directors και του κινήματος 2020 Women on Boards.