Ο Πρωθυπουργός μίλησε για εκτίναξη ποσοστών αποδοχής των εμβολίων – Ποιά είναι τα ακριβή ποσοστά;

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε την Τρίτη 30/3/2021 κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, ότι τα ποσοστά εμβολιασμών στην Ελλάδα έχουν εκτιναχθεί. Ο Πρωθυπουργός δεν έδωσε ποσοστά.

Τα ποσοστά τα έδωσε την προηγούμενη ημέρα ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για την πανδημία, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου. Το εάν αυτά τα ποσοστά συνάδουν με τον ενθουσιασμό του Πρωθυπουργού είναι κάτι που ο κάθε ένας μπορεί να αξιολογήσει υποκειμενικά και αντικειμενικά.

Ακολουθεί η απάντηση του κ. Θεμιστοκλέους:

Μ. ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ: Ωραία, καταρχήν θα ήθελα να επισημάνω ότι η πλατφόρμα για να μπορούν να κλείσουν ραντεβού η ηλικιακή ομάδα 65-69, είναι την ερχόμενη Παρασκευή 2 Απριλίου.

Σχετικά με τα ποσοστά συμμετοχής των ηλικιακών ομάδων:

Στην ηλικιακή ομάδα 75-79 έχει ήδη εμβολιαστεί ή έχει κλεισμένο ραντεβού για να εμβολιαστεί το 75% της ομάδας αυτής. Στην ηλικιακή ομάδα 80-84 το 64%, στην ηλικιακή ομάδα 85 και άνω το 60%, στην ηλικιακή ομάδα 60-64 είναι το 55% και στην ομάδα που ανοίξαμε μόλις πριν από 3 ημέρες, το 70-74, ήδη όπως έχω αναφέρει 230.000 συμπολίτες μας έχουν κλείσει ραντεβού, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 51% αυτής της ηλικιακής ομάδας.

Update 31/3/2021:

Ο ενθουσιασμός του Πρωθυπουργού και η υπερθετικότητα για εκτίναξη των εμβολιασμών μετριάστηκε λεκτικά την Τετάρτη 31.3.2021 κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στη συνάντηση ο Πρωθυπουργός απέδωσε την πραγματικότητα, λέγοντας ότι «…τα εμβόλια έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη της μεγάλης πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας και από τον Απρίλιο που θα έχουμε πολλά περισσότερα εμβόλια στη διάθεσή μας θα μπορούμε πολύ πιο γρήγορα να χτίσουμε αυτό το τείχος ανοσίας το οποίο τελικά θα μας επιτρέψει να επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας….».