Ο Θεοδωρικάκος διέγραψε το «κακό» αριστερό παρελθόν του και πλειοδοτεί για τη διαχρονικότητα της Νέας Δημοκρατίας

Με αφορμή τη συμπλήρωση 46 χρόνων από την ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας από τον Κωνταντίνο Καραμανλή, ο υπουργός Εσωτερικών της Κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Τάκης Θεοδωρικάκος έκανε μία ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στα κοινωνικά δίκτυα, υπογραμμίζοντας την διαχρονική αξία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος βέβαια, δεν έχει καμία σχέση με τη Νέα Δημοκρατία, εκτός από το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον έκανε υπουργό. Γιατί είναι παγκοίνως γνωστό ότι ο κ. Θεοδωρικάκος ασπάστηκε την ΚΝΕ και εν συνεχεία το ΠΑΣΟΚ.

Όμως ο καιρός έχει γυρίσματα. Και μία πολιτική θέση και μάλιστα υπουργική μπορεί να σε κάνει να ξεχάσεις το κακό του παρελθόν, αναγνωρίζοντας αξίες με τις οποίες δεν είχες καμία σχέση.

Άραγε τί να αισθάνονται όμως οι νεοδημοκράτες, που έχουν πονέσει για την παράταξη και για τη χώρα, όταν βλέπουν τους ακροβάτες της εξουσίας να υιοθετούν να πλειοδοτούν στην αναγνώριση της διαχρονιικότητας του κόμματος που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής; Ρητορικό το ερώτημα!

Ιδού τι έγραψε ο υπουργός Εσωτερικών:

«Και με την ματιά του σήμερα, αναδεικνύεται η διαχρονική αξία του!», τονίζει ο κ. Θεοδωρικάκος.

Το απόσπασμα είναι το εξής:

«Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξις του ταυτίζει το Έθνος με τον Λαόν, την Πατρίδα με τους Ανθρώπους της, την Πολιτεία με τους Πολίτες της, την Εθνική Ανεξαρτησία με την Λαϊκή Κυριαρχία,την Πρόοδο με το Κοινό Αγαθό, την Πολιτική Ελευθερία με την Έννομη Τάξη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Νέα Δημοκρατία είναι το σύστημα με το οποίο οι ολιγώτεροι και οι επώνυμοι καθοδηγούν αντί να καταδημαγωγούν, εκπροσωπούν αντί να καταδυναστεύουν – και σε τελική ανάλυση υπηρετούν – και περισσότερους και ανωνύμους. Νέα Δημοκρατία είναι η κίνηση που επιλέγει και συντηρεί από την παράδοση μόνον όσα ο χρόνος απέδειξε σωστά και χρήσιμα. Και προχωρεί διαρκώς με μεγάλα, τολμηρά αλλά και ασφαλή βήματα στις νέες διαρκώς εξελισσόμενες συνθήκες.»