Ο Τζόνσον άλλαξε τροπάριο, και συνιστά περιορισμό μετακινήσεων και δουλειά από το σπίτι

Ο Βρετανός πρωθυπουργός που μέχρι τώρα άφηνε τον κορονοϊό να εξαπλώνεται στη χώρα του δίχως τη λήψη έκτακτων μέτρων, άλλαξε γνώμη. Σήμερα προχώρησε σε συστάσεις με αφορμή τη σταδιακή εξάπλωση της επιδημίας και το θάνατο 35 ασθενών.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα, ο Βρετανός πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον περιορισμό των κοινωνικών επαφών, στη διακοπή των μη απαραίτητων ταξιδιών και στην εφαρμογή της εργασίας από το σπίτι.

«Έχει φτάσει η ώρα να σταματήσουν οι μη απαραίτητες κοινωνικές επαφές χάρη στην εξάπλωση του κορονοϊού. Επίσης, πρέπει να σταματήσουν όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια και οι πολίτες μας να ξεκινήσουν να εργάζονται από το σπίτι και να αποφεύγουν τα μπαρ, τα κλαμπ και τα θέατρα» ανέφερε ο Τζόνσον.

Και συνέχισε: «Όποιος έχει πυρετό, πρέπει να κάθεται στο σπίτι του. Επίσης, όποιος ζει με κάποιον που έχει βήχα ή πυρετό, θα πρέπει να μένει σπίτι του για 14 ημέρες. Αυτά είναι σημαντικά για ανθρώπους άνω των 70, για έγκυες και για άτομα με προβλήματα υγείας».

Νωρίτερα σήμερα, ένας ασθενής στο Ρέξαμ έγινε ο 35ος άνθρωπος που έχασε τη ζωή του στο Ηνωμένο Βασίλειο (και πρώτος στην Ουαλία) από τον κορονοϊό, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανήλθαν σε 1.543, αυξημένα κατά 171 από χθες.