ΟΑΣΘ: Το ελεγκτικό συνέδριο ζητάει περισσότερα στοιχεία για να εγκρίνει τη σύμβαση ανάθεσης στα ΚΤΕΛ

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχιλλέα Καραμανλής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Voria.gr, το Ελεγκτικό Συνέδριο ανέβαλε τη λήψη οριστικής απόφασης για το θέμα της σύμβασης παραχώρησης 25 λεωφορειακών γραμμών της Θεσσαλονίκης στα ΚΤΕΛ και ζητά πρόσθετα στοιχεία προκειμένου να τεκμηριωθεί πλήρως το κατ’ επείγον της απ’ ευθείας ανάθεσης του έργου.

Σύμφωνα  με το ρεπορτάζ της Voria.gr την προηγούμενη εβδομάδα η εισήγηση προς τα μέλη του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την έγκριση της σύμβασης ήταν θετική, όμως υπάρχουν φαίνεται ότι ο τρόπος ανάθεσης του συγκοινωνιακού έργου προς τα ΚΤΕΛ και ειδικότερα ως προς την επιλογή της απ’ ευθείας ανάθεσης αντί κάποιας διαγωνιστικής διαδικασίας, έχει τεθεί προς περαιτέρω διερεύνιση.

Το ζήτημα της απ’ ευθείας ανάθεσης είχε αναδείξει το Συνδικάτο Εργαζομενων του ΟΑΣΘ με τη γνωμοδότηση των Γιάννη Κουκιάδη και Κώστα Χρυσόγονου η οποία είχε σταλεί μάλιστα και στο Ελεγκτικό Συνέδριο κι απ’ ότι φαίνεται, έχει ληφθεί σοβαρά υπόψη.

Έτσι, αναμένεται νέα καθυστέρηση στη διαδικασία βελτίωσης του συγκοινωνιακού έργου της Θεσσαλονίκης, που καθημερινά πλήττει τους Θεσσαλονικείς. Μόλις εχθές ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής δήλωσε στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Χάρη Καστανίδη, πως «εντός των επόμενων μηνών θα παραχωρήσουμε μέρος του συγκοινωνιακού έργου στα ΚΤΕΛ. Πολύ γρήγορα θα υπογραφεί το σχέδιο της σύμβασης με το οποίο θα δοθεί το 1/3 του συγκοινωνιακού έργου στα ΚΤΕΛ, και το κόστος των δρομολογίων που θα εκτελούνται θα είναι πιο φθηνό. Η λύση που επιλέξαμε ήταν μονόδρομος γιατί το προηγούμενο συγκοινωνιακό πρόγραμμα που εφαρμοζόταν το οδήγησε σε τραγική κατάσταση».