Οι χειρισμοί της κυβέρνησης στο θέμα των σχολείων και οι αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε Τσιόδρα-λοιμωξιολόγους-κυβέρνηση

Τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της διαχείρισης του κορωνοϊού στο άνοιγμα των σχολείων, οι οποίες προκάλεσαν αντιπαραθέσεις στις σχέσεις μεταξύ των λοιμωξιολόγων και της κυβέρνησης μαζί τους, μεταφέρει ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου με αναρτήσεις του στο τουίτερ, οι οποίες αναφέρουν τα εξής:

«Μαθαίνω ότι ο καθηγητής κ. Σωτήρης Τσιόδρας είναι ενοχλημένος από τον χειρισμό της κυβέρνησης στο θέμα των σχολείων. Την Παρασκευή σε συνεδρίαση της επιτροπής επιδημιολόγων θύμωσε όταν συνάδελφοι του, του καταλόγισαν ότι είχε συμφωνήσει το άνοιγμα των σχολείων κανονίσθηκε από τον ίδιο εν αγνοία τους και αποχώρησε. Η κυβέρνηση έσπευσε χθες να διευκρινίσει δια του Άκη Σκέρτσου ότι οι ειδικοί εισηγούνται αλλά τις αποφάσεις τις παίρνει η ίδια και ότι τα στοιχεία θα επαναξιολογούνται .Αιτία αυτού του χειρισμού ήταν να την “πληρώσουν” οι μαθητές της δευτεροβάθμιας που ήταν ο αναγκαίος συμβιβασμός με τους επιδημιολόγους λόγω του προηγούμενου χειρισμού. Υπάρχουν καθηγητές μεταξύ των ειδικών που υποστηρίζουν το άνοιγμα των σχολείων ενώ οι περισσότεροι θεωρούν ότι αυτό θα πρέπει να γίνεται ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο κάθε περιοχής όπως συμβαίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ. Η κυβέρνηση επειδή δεν μπορεί να ελέγξει την κίνηση από περιοχή σε περιοχή αλλά και επειδή φοβάται πολιτικά το κλείσιμο των σχολείων ανάλογα με το φορτίο της κάθε περιφέρειας προτιμά τα οριζόντια μέτρα και υπόσχεται ράπιντ τεστ στη Βάθμια. Καμία χώρα ωστόσο εκτός από το ΗΒ δεν έχει αξιόπιστα στοιχεία για το πώς μεταφέρουν τον ιό οι έφηβοι. Φαίνεται μάλλον ότι το νέο στέλεχος του (ιού) το μεταφέρουν ιδιαίτερα αποτελεσματικά όντως ασυμπτωματικοί.»


ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο κάθε περιοχής όπως συμβαίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ .Η κυβέρνηση επειδή δεν μπορεί να ελέγξει την κίνηση από περιοχή σε περιοχή αλλά και επειδή φοβάται πολιτικά το κλείσιμο των σχολείων ανάλογα με το φορτίο της κάθε περιφέρειας

Να θυμίσουμε πως ο μέχρι τον ανασχηματισμό κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε το άνοιγμα όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης την Κυριακή 4/1 ενώ εκκρεμούσε η τηλεδιάσκεψη της αρμόδιας επιτροπής την επόμενη  ημέρα Δευτέρα 5/1. Η αναγγελία Πέτσα αποδείχθηκε λανθασμένη αφού η αρμόδια επιτροπή αποφάσισε το άνοιγμα μόνο των πρώτων βαθμίδων εκπαίδευσης και όχι των γυμνασίων, λυκείων και ΑΕΙ.

Ο κ. Πέτσας δεν πήγε σπίτι του. Μεταφέρθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών.

Στα θρανία οι μικροί μαθητές των νηπιαγωγείων και δημοτικών, μείωση ύλης για μεγάλους της Γ΄ λυκείου