Οι επιχειρηματίες αμυντικού υλικού ζητούν υφυπουργείο από τον Μητσοτάκη!

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ), Τάσος Ροζολής.

Την ίδρυση υφυπουργείου αμυντικής βιομηχανίας, ζητά με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ) και ο πρόεδρος του Δ.Σ. Τάσος Ροζολής.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, η πλειοψηφία από τις 150 ελληνικές εταιρείες του ΣΕΚΠΥ απασχολούν περισσότερους από 15.000 εργαζόμενους υψηλής κατάρτισης και εξειδίκευσης και μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στα υπό εξέλιξη εξοπλιστικά προγράμματα, προσφέροντας σημαντικά στην άμυνα και την ασφάλεια της χώρας.

«Χιλιάδες νέοι επιστήμονες και εργαζόμενοι θα μπορούσαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να απασχοληθούν στην αμυντική βιομηχανία», προστίθεται στην επιστολή.

Ο ΣΕΚΠΥ τονίζει, επίσης ότι, «όλες οι χώρες του κόσμου και ειδικότερα δε της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσα από κατάλληλες στρατηγικές και στενή συνεργασία κυβέρνησης και αμυντικής βιομηχανίας, επιτυγχάνουν βιομηχανικές επιστροφές και επενδύσεις άνω του 30% της αξίας των εξοπλιστικών τους δαπανών».

«Η χώρα μας», συνεχίζει η επιστολή, «με τα λάθη του παρελθόντος και μετά από την πολύχρονη οικονομική κρίση, έχει εξελιχθεί σε παρία από την άποψη της αμυντικής βιομηχανίας, συγκρινόμενη ακόμα και με πολύ μικρότερα και οικονομικά αδύναμα κράτη».

Παράλληλα, στην επιστολή ΣΕΚΠΥ υπογραμμίζεται ότι τώρα «η πατρίδα μας έχει την ισχύ του αγοραστή, πριν υπογραφούν οι νέες συμβάσεις» ενώ ζητείται «από την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση και όλο τον πολιτικό κόσμο της χώρας, να συνεργαστούν μαζί μας για να πετύχουμε έναν εθνικά αναγκαίο στόχο».