Οι Γάλλοι, οι Βούλγαροι και οι μυστικές διαπραγματεύσεις για την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου

Όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει, η Ελλάδα αναζητεί λύσεις στο ενεργειακό πρόβλημα μέσω της κατασκευής πυρηνικού εργοστασίου.

Η αποκάλυψη του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Βουλγαρίας ότι η Ελλάδα θα συμμετέχει στην κατασκευή του νέου εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας μέσω 20ετούς συμβολαίου προαγοράς ρεύματος σε συνδυασμό με συνεργίες που θα αναπτύξουν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για μυστικές διαπραγματεύσεις.

Η συμμετοχή της Ελλάδας στο πυρηνικό πρότζεκτ της Βουλγαρίας είναι μόνο η αρχή για φθηνή ενέργεια.

Η κυβέρνηση εδώ και μήνες βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με μεγάλο όμιλο που διαχειρίζεται πυρηνικά εργοστάσια στη Γαλλία.

Το ζήτημα αυτό έχει απασχολήσει τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Εμανουέλ Μακρόν αλλά η διαπραγμάτευση παραμένει μυστική γιατί ακόμη δεν έχουν καταλήξει σε ένα πλαίσιο συμφωνίας.

Η χώρα μας βιάζεται να περάσει στην πυρηνική ενέργεια και για λόγους εθνικούς.

Ο Ερντογάν σε έξι μήνες πρόκειται να εγκαινιάσει το πρώτο πυρηνικό εργοστάσιο το οποίο κατασκευάζει ρωσικός όμιλος ενώ έχει αρχίσει την κατασκευή και δεύτερου σταθμού.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει πίσω και να συνεχίσει την ενεργειακή εξάρτηση από το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο, που έχουν μεγάλο κόστος.

Γι’ αυτό μην εκπλαγείτε αν οι εξελίξεις προς την κατεύθυνση συμφωνίας με τους Γάλλους για την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στη χώρα μας είναι καταιγιστικές.