Οικονόμου: Στοχευμένη εφάπαξ στήριξη των πιο ευάλωτων νοικοκυριών

Την θέση πως η κυβέρνηση εξετάζει την χορήγηση ενός εφάπαξ ποσού για τη στήριξη των πιο ευάλωτων νοικοκυριών διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, ο οποίος ωστόσο υποστήριξε πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται αυτή τη στιγμή όλα τα σενάρια και τις ιδέες για την ελάφρυνση των πολιτών από την ακρίβεια που μαστίζει την χώρα.

Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ και ερωτηθείς για δημοσιεύματα σύμφωνα με το οποία η κυβέρνηση ετοιμάζει «δώρο» Πάσχα με τη μορφή στοχευμένου επιδόματος, ο κ. Οικονόμου είπε ότι υπάρχουν σενάρια και ιδέες που προφανώς συζητούνται, ωστόσο η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τις λεπτομέρειες όταν είναι σίγουρη.

Θέλουμε να έχει ουσιαστικό αποτύπωμα

«Η κυβέρνηση επεξεργάζεται συνεχώς όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία. Προφανώς το επόμενο διάστημα, ο επόμενος μήνας θα είναι κρίσιμος. Μιλάμε για κάτι που δεν θα είναι μέτρο μόνιμης στήριξης. Θα έχουν τη δική τους περίμετρο και στόχευση. Όταν έχουμε κάτι να πούμε, θα το πούμε μετρημένα.

Τόσο το εύρος, όσο και το βάθος αυτής της στήριξης, είναι κάτι που προφανώς θέλουμε να έχει αποτέλεσμα. Άρα δεν θα είναι κάτι το οποίο θα είναι ασήμαντο, ούτε θα είναι επικοινωνιακού τύπου. Σχεδιάζουμε και θέλουμε να κάτι που θα έχει ουσιαστικό αποτύπωμα» υπογράμμισε ο κ.Οικονόμου.

Όπως είπε, η εν λόγω ενίσχυση δεν αναιρεί, αντιθέτως έρχεται να προστεθεί στην οριζόντια στήριξη προς τους πολίτες στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, στην μείωση του ΕΝΦΙΑ αλλά και στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού το επόμενο διάστημα.
Όσον αφορά τις ενεργειακές ανατιμήσεις, ο κ.Οικονόμου διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίζει να στηρίζει τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τους αγρότες.