ΟΤΕ: Στους κορυφαίους παγκοσμίως σε θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης

Στους κορυφαίους παγκοσμίως για τις επιδόσεις του σε θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης, συγκαταλέγεται ΟΤΕ σύμφωνα με τον δείκτη «Vigeo Eiris Best Emerging Markets Performers», όντας η μοναδική ελληνική συμμετοχή.

Συγκεκριμένα, ο ΟΤΕ κατέκτησε την πρώτη θέση ανάμεσα σε 100 εταιρείες από 20 αναπτυσσόμενες χώρες του κόσμου, ως αποτέλεσμα της σημαντικής συνεισφοράς του στην ελληνική οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

«Η κατάταξη του OΤΕ από τον Vigeo-Eiris στους καλύτερους performers παγκοσμίως σε θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης, είναι σημαντική για εμάς. Αναγνωρίζεται η στρατηγική και οι υψηλές επιδόσεις του Ομίλου και των ανθρώπων του σε θέματα κοινωνικά, περιβαλλοντικά και εταιρικής διακυβέρνησης. Μας τοποθετεί στον παγκόσμιο χάρτη με τις εταιρείες για κοινωνικά υπεύθυνες επενδύσεις», σχολίασε σχετικά η κα Ντέπη Τζιμέα, Executive Director Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου.

Και προσέθεσε: «Με όραμα να συμβάλλει σε έναν κόσμο, καλύτερο για όλους, ο Όμιλος OΤΕ  δημιουργεί τα δίκτυα του μέλλοντος, φέρνοντας τη χώρα πιο κοντά στη νέα ψηφιακή εποχή, αναπτύσσει υπηρεσίες και προϊόντα που κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Λειτουργώντας υπεύθυνα υλοποιεί προγράμματα για τη στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, των παιδιών, της εκπαίδευσης, των τοπικών κοινωνιών, της ελληνικής επιχειρηματικότητας, και της προστασίας του περιβάλλοντος».

Ο δείκτης Vigeo Eiris Best Emerging Markets Performers περιλαμβάνει εταιρείες που σημειώνουν υψηλές επιδόσεις σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και προσελκύουν επενδυτές που στρέφονται σε κοινωνικά υπεύθυνες επενδύσεις. O Vigeo Eiris αξιολογεί τις επιδόσεις των εταιρειών σύμφωνα με τη μεθοδολογία Equitics®, βάσει 38 κριτηρίων που χωρίζονται σε έξι βασικούς τομείς εταιρικής διακυβέρνησης, περιβαλλοντικής και κοινωνικής ευθύνης. Οι τομείς αυτοί αφορούν σε θέματα περιβάλλοντος, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανθρώπινου δυναμικού, εταιρικής διακυβέρνησης, κοινωνικής συνεισφοράς και εταιρικής συμπεριφοράς.

Οι 100 εταιρείες με την υψηλότερη βαθμολογία που περιλαμβάνονται στον δείκτη «Vigeo Eiris Best Emerging Markets Performers», δραστηριοποιούνται σε 20 χώρες, ανήκουν σε 23 διαφορετικούς κλάδους και απασχολούν πάνω από 3 εκατ. εργαζόμενους. Για τη συγκεκριμένη κατηγορία αξιολογήθηκαν συνολικά πάνω από 800 εταιρείες παγκοσμίως, μεταξύ τους και ο OΤΕ , αναφέρεται στην ανακοίνωση.