Παπαευαγγέλου: Δεν μπορούμε να μιλάμε για άνοιγμα δραστηριοτήτων

Βαρύ παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο ανάφερε η κυρία Βάνα Παπαευαγγέλου, καθηγήτρια παιδιατρικής και λοιμωξιολογίας στη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου της Παρασκευής για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρας μας.

Μεταξύ άλλων η κ. Παπαευαγγέλου ανέφερε πως την τελευταία εβδομάδα ο δείκτης θετικότητας αυξήθηκε στο 6% από 4,5% και ο αριθμός των ενεργών  κρουσμάτων είναι στα 20.000 σε όλη τη χώρα.

Για τα μέτρα ανέφερε πως αποδίδουν σε περιοχές που δεν είναι πυκνοκατοικημένες όπως η Φωκίδα και η Ρόδος αλλά δεν αποδίδουν σε περιοχές όπως είναι η Αττική και σε άλλες περιοχές, όπου παρατηρείται και πάλι αύξηση κρουσμάτων.

Η κ. Παπαευαγγέλου έκανε έκκληση στους πολίτες που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη κινητικότητα, να τηρούν τα μέτρα και να κάνουν ιδιαίτερη προσπάθεια  ώστε να περιοριστεί η διασπορά.

«Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για άνοιγμα δραστηριοτήτων και ελαστικοποίηση των μέτρων», δήλωσε αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε θεαματικές αλλαγές στα μέτρα. Πρόσθεσε πως με τη σταθεροποίηση των κρουσμάτων θα αποφασίσουμε να ανοίξουν οι δραστηριότητες και παράλληλα με αυξημένο τέστινγκ.

Συνέχισε λέγοντας ότι μπορούμε να μιλήσουμε για μία χρυσή τομή, αλλά δεν προχώρησε περαιτέρω, αφήνοντας ενδεχόμενες τροποποιήσεις μέτρων από τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Ακη Σκέρτσο ο οποίος εσυμμετέχει στην παρουσίαση και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Η ενημέρωση συνεχίζεται από τον Γκίκα Μαγιορκίνη.