Παπαθανάσης: Επιδότηση έως 30.000 για e-shop, νέες επιστρεπτέες και ειδικό πρόγραμμα για εστίαση

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης προανήγγειλε χρηματοδοτικά προγράμματα για τη δημιουργία e-shop με επιχορήγηση έως 30.000 ευρώ ενώ ανακοίνωσε ότι προετοιμάζεται εκτός από την επιστρεπτέα προκαταβολή Νο5 και Νο6 και ειδικό πρόγραμμα για την εστίαση.

Ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε ότι τα χρηματοδοτικά προγράμματα θα αφορούν τη δημιουργία e-shop για πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

O υφυπουργός σημείωσε επίσης ότι έρχεται επιστρεπτέα προκαταβολή 6, ενώ ετοιμάζεται και νέο πρόγραμμα για την εστίαση από το νέο έτος.

Σχετικά με το άνοιγμα της αγοράς και την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε: «Συζητάμε τι θα ανοίξει και τι επίπτωση θα έχει στη διασπορά του ιού. Αν δεν προτείνουν οι επιστήμονες, δεν θα λάβει απόφαση η κυβέρνηση. Το υπουργείο έχει τα μέτρα πώς και με τι μέτρα θα ανοίξει το καθετί. Αλλά πρώτα πρέπει να δώσει το πράσινο φως η επιτροπή».

Ο κ. Παπαθανάσης επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης πως ο τουρισμός δεν ευθύνεται για την αύξηση των κρουσμάτων ενώ προανήγγειλε νέα προγράμματα ενίσχυσης για τον τομέα της εστίασης από το νέο έτος.