Παραιτήθηκε αλλά δεν παραιτήθηκε ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών…

Σύγχυση έχει προκληθεί με την είδηση της παραίτησης του τούρκου υπουργού Οικονομικών και γαμπρού του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, Berat Albayrak, η οποία παρουσιάστηκε από τον προσωπικό λογαριασμό του ίδιου του υπουργού στο Instagram. Η παραίτηση αρχικά επιβεβαιώθηκε και από τον τουρκικό τύπο αλλά στη συνέχεια νεότερες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο λογαριασμός του τούρκου υπουργού Berat Albayrak, παραβιάστηκε από χάκερς.

Η ανάρτηση της παραίτησης του υπουργού Οικονομικών στο Instagram.

Και το Bloomberg ανέφερε ότι εκπρόσωπος του υπουργείου επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα της ανακοίνωσης στο Instagram, ωστόσο ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Σύμφωνα με την ανάρτηση, η παραίτησή του οφειλόταν σε λόγους υγείας και ο ίδιος ήθελε να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του.

Αναμένεται να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις για να ξεκαθαριστεί η κατάσταση αν παραιτείται ή μένει στο πόστο του.

Αν πάντως ο τούρκος υπουργός Οικονομικών παραιτούνταν σήμερα μία ημέρα μετά την απόλυση του Τούρκου κεντρικού τραπεζίτη, τα πράγματα για την οικονομία της Τουρκίας θα έφθαναν πολύ γρήγορα σε αδιέξοδο.

Τελευταία ενημέρωση Δευτέρα, 9/11/20: Επίσημη ανακοίνωσε δεν έχει εκδοθεί μέχριτη Δευτέρα το πρωί και προς το παρόν θεωρείται ότι η παραίτηση υφίσταται.