Πλήρης στήριξη Μητσοτάκη στη Μενδώνη: Πάντα στεκόμαστε ο ένας στον άλλο στα δύσκολα

Την απόφασή του για πλήρη στήριξη της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη – παρά την κριτική για τους επικοινωνιακούς χειρισμούς της στην υπόθεση Λιγνάδη – επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κλείσιμο της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρωθυπουργός είπε: «Είμαστε ένα συλλογικό όργανο και πάντα στεκόμαστε ο ένας στον άλλο στα δύσκολα. Κατά καιρούς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στοχοποιήσει διάφορους υπουργούς κι έχει ζητήσει την παραίτηση των μισών μελών του Υπουργικού Συμβουλίου».

Απευθυνόμενος επίσης στους υπουργούς είπε «θυμηθείτε πόσους από εσάς έχει βοηθήσει η Λίνα Μενδώνη στην προώθηση σημαντικών ζητημάτων, λύνοντας θέματα συναρμοδιοτήτων».

Όπως είναι γνωστό, μερίδα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας έχει ταχθεί υπέρ της παραίτησης Μενδώνη για τον χειρισμό στην υπόθεση Λιγνάδη – πρόκειται για αίτημα το οποίο υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, αυτά που τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνουν το κλίμα της τοποθέτησής του στη συνεδρίαση σε επίπεδο αρχηγών, στη Βουλή, την Πέμπτη, σε μία συζήτηση για το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου, την οποία ζήτησε η κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «χυδαιότητες» από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.