Ποιος είναι ο Νικόλαος Μπακατσέλος που κατέθεσε προσφορά για την ΠΙΤΣΟΣ

Ο Νικόλαος Μπακατσέλος.

Ο επιχειρηματίας Νίκος Μπακατσέλος (υιός του θεσσαλονικιού επιχειρηματία Αλέξανδρου Μπακατσέλου) , ιδιοκτήτης της εταιρείας Pyramis, ο οποίος διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με την Κυβέρνηση Μητσοτάκη – είναι πρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ και πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Αθηνών – κατέθεσε προσφορά στους γερμανούς για να νοικιάσει το εργοστάσιο που διαθέτει στο Ρέντη η BSH (πρώην Πίτσος).
Το ενδιαφέρον του επιχειρηματία με τις πολλές προσβάσεις εστιάζεται στην παραγωγή ηλεκτρικών συσκευών στην Ελλάδα. Μέρος των οποίων επιδιώκεται να προέρχεται μετά από σχετική συμφωνία και από παραγγελίες της BSH.

Όπως είναι γνωστό οι Γερμανοί ιδιοκτήτες του εργοστασίου έχουν αποφασίσει να σταματήσουν τη λειτουργία του και να αποζημιώσουν τους υπαλλήλους. Το πακέτο εθελουσίας που προσφέρει η BSH (Πίτσος) περιλαμβάνει τη νόμιμη αποζημίωση στο 100%, 4.000 ευρώ για κάθε έτος απασχόλησης σε αυτή -δηλαδή εάν ένας εργαζόμενους απασχολούνταν 10 χρόνια στην Πίτσος θα λάβει επιπλέον 40.000 ευρώ- και έναν επιπλέον χρόνο ιδιωτικής ασφάλισης για τον ίδιο και τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειας του. Η BSH (Πίτσος) έχει ήδη προϋπολογίσει αποζημιώσεις 24,4 εκατ. ευρώ.

Η Pyramis Μεταλλουργική είναι μία παλιά ελληνική εμπορική και βιομηχανική επιχείρηση που παράγει και εμπορεύεται προϊόντα για κουζίνα και μπάνιο. Διαθέτει θυγατρική στη Γερμανία την Pyramis Deutschland GmbH. Το 2019 οι πωλήσεις της διαμορφώθηκαν σε σε 57,880 εκατ. ευρώ από 59,041 εκατ. ευρώ το 2018. Η εταιρεία είχε το 2019 καθαρά κέρδη 194 χιλιάδες ευρώ.

Ποιός είναι ο Νίκος Μπακατσέλος

Ο κ. Νικόλαος Μπακατσέλος είναι ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της “Πυραμίς Μεταλλουργία Α.Ε.” και της “Pyramis Deutschland GmbH”.

Στο παρελθόν διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στην “Imperium ΑΕΕΧ” και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στην “Egnatia Bank Securities S.A.” καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος στην “Εκδοτική Βορείου Ελλάδος Α.Ε.”. Από τον Φεβρουάριο του 2014 έως τον Ιούνιο 2016 διετέλεσε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Attica Bank.

Υπήρξε Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Διεθνούς Πανεπιστημίου έως τον Ιανουάριο 2014, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΔΕ και Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Β. Ελλάδος. Είναι Μέλος της Επιτροπής Υποστήριξης ΕΚΕΤΑ, Έφορος του Κολλεγίου Anatolia, Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΒΕ και Επίτιμος Πρόξενος Βελγίου στην Βόρεια Ελλάδα.

Έχοντας υπάρξει, για αρκετά χρόνια Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου τον Ιούνιο 2010 εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος του AMCHAM και Πρόεδρος της Επιτροπής Β. Ελλάδος και από τον Ιούνιο του 2019 είναι Πρόεδρος του AMCHAM.

Έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία στο University of Reading και έχει κάνει
Μεταπτυχιακό στα Ναυτιλιακά, Εμπόριο και Οικονομικά στο City University Business
School.

PITSOS: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος λουκέτου – Ύστατη έκκληση των 400 εργαζομένων στον Πρωθυπουργό