Πολιτικές παρενέργειες από την πίεση των θεσμών για πλειστηριασμούς, ποιους θεωρεί υπεύθυνους το Μαξίμου και η σύγκρουση για τη Δικαιοσύνη και τα Πανεπιστήμια

Οι πιέσεις που δέχεται το Μαξίμου από τους θεσμούς για να προχωρήσει το πρόγραμμα τετρακοσίων χιλιάδων πλειστηριασμών μέσα στο ’22, προκαλούν πολιτικές παρενέργειες.

Στο Μαξίμου είναι πεπεισμένοι ότι πίσω από τις προειδοποιήσεις των θεσμών κρύβεται το λόμπι των εισπρακτικών εταιρειών που έχουν αγοράσει τα κόκκινα δάνεια από τις τράπεζες.

Γι’ αυτό κρατάει σκληρή στάση στη διαπραγμάτευση και αντιστρέφει τις απειλές.

Μάλιστα κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος απείλησε τους θεσμούς ότι αν συνεχίσουν τους εκβιασμούς για τους πλειστηριασμούς και τις φοροελαφρύνσεις, τότε η κυβέρνηση δεν έχει άλλη λύση από τις πρόωρες εκλογές, ακόμη και μέσα στον Μάρτιο.

 ****************

Πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν γίνει η Δικαιοσύνη και τα Πανεπιστήμια.

Η σύγκρουση για τα δύο αυτά θέματα διαμορφώνει μία ατζέντα η οποία βολεύει την κυβέρνηση.

Γιατί η πλειοψηφία της κοινωνίας τάσσεται σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις υπέρ των μέτρων θωράκισης της ασφάλειας των ΑΕΙ ενώ οι επιθέσεις της Κουμουνδούρου προς τη Δικαιοσύνη προκαλούν διαρροές κεντροαριστερών ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ.