Πράσινο φως στο ενημερωτικό της Alpha Bank – Paulson και BlackRock στηρίζουν την ΑΜΚ

Η πρώτη πραγματική και αναπτυξιακή Αυξηση Μετοχικού Κεφαλαίου είναι γεγονός. Τα νέα κεφάλαια αναμένεται να επιτρέψουν στην Alpha Bank να αξιοποιήσει σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού τομέα

Το  Ενημερωτικό Δελτίο της Alpha Bank ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά την 918η/25.6.2021 συνεδρίασή του αποφάσισε:

– Την έγκριση του περιεχομένου του ενημερωτικού δελτίου της εταιρίας «ALPHA ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.».» για τη δημόσια προσφορά των νέων μετοχών της με αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και κατάργηση των δικαιωμάτων προαίρεσης και την εισαγωγή των νέων μετοχών στην ρυθμιζόμενη αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Την ίδια ώρα τη συμμετοχή τους στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank, ύψους έως 800 εκατ. ευρώ, επιβεβαιώνουν ο ένας μετά τον άλλον οι βασικοί μέτοχοι της τράπεζας, στο παρά πέντε της δημοσίευσης του Ενημερωτικού Δελτίου και ενόψει του book building την προσεχή Δευτέρα.

Ο δισεκατομμυριούχος John Paulson, η Schroder και η BlackRock θα είναι ανάμεσα στους επενδυτές οι οποίoι θα συμμετάσχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ, της Alpha Bank, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Οι επενδυτές θεώρουν πως η ΑΜΚ της Alpha Bank έχει τεράστιες διαφορές από αυτή της Πειραιώς και εκτιμούν ότι τα «φρέσκα» κεφάλαιο θα βοηθήσουν την Alpha να ενισχύσει τον ισολογισμό της και να διαδραματίσει βασικό ρόλο σε ό,τι αφορά τη διοχέτευση χρημάτων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους δανειολήπτες.

«Οι μέτοχοι ψήφισαν υπέρ της αύξησης του κεφαλαίου και θα συμμετάσχουμε» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας επενδύσεων Paulson & Co.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι νέες μετοχές θα κατανέμονται κατά προτεραιότητα στους υφιστάμενους μετόχους, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στη Δημόσια Προσφορά ή στην Ιδιωτική Τοποθέτηση (η «Κατά Προτεραιότητα Κατανομή»).

Επί της ουσίας, η προτεινόμενη κατά προτεραιότητα κατανομή διασφαλίζει ότι οι κατ’ αναλογία συμμετέχοντες μέτοχοι διατηρούν το ποσοστό της συμμετοχής τους στο μετοχικό κεφάλαιο μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ αμετάβλητο.
Σημειώνεται πως το ανώτατο όριο τιμής έχει οριστεί στο 1,2 ευρώ.

Επίσης, οι νέες μετοχές θα διατεθούν στην Ελλάδα μέσω δημόσιας προσφοράς και εκτός της χώρας μέσω book building.