Προς παράταση του lockdown μέχρι 6/12 και …βλέπουμε

Θεωρητικά σε τέσσερις ημέρες από σήμερα λήγει το lockdown που ξεκίνησε σε όλη τη χώρα στις 7 Νοεμβρίου. Η παράτασή του κατά μία εβδομάδα θεωρείται δεδομένη, καθώς αφενός δεν έχει υποχωρήσει η διασπορά του κορωνοϊού στα επίπεδα που θέλουν οι επιστήμονες αφετέρου δεν έχει προηγηθεί κάποια ανακοίνωση για οποιαδήποτε προετοιμασία. Να σημειωθεί πως η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες ξεκίνησαν το lockdown νωρίτερα από την υπόλοιπη χώρα και συγκεκριμένα στις 3 Νοεμβρίου. Έτσι, θεωρείται σίγουρη η παράταση κατά τουλάχιστον μία εβδομάδα αν και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ενδεχόμενο για παράταση δύο εβδομάδων έως τις 14 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, υπάρχουν σκέψεις για διαφοροποίηση των μέτρων ανά περιοχή και ίσως για επανεκκίνηση της εκπαίδευσης αν και υπάρχουν αντόθετες απόψεις αφού ακολουθούν οι εορτές των Χριστουγέννων.

Όπως είπε και ο Πρωθυπουργός στη βουλή το σχέδιο της επιστροφής σε κάποιας μορφής κανονικότητα δε θα περιλαμβάνει ημερομηνίες, θα πηγαίνει από εβδομάδα σε εβδομάδα ανάλογα με το πώς εξελίσσεται η επιδημιολογική εικόνα στην επικράτεια και θα έχει σταδιακό άνοιγμα δραστηριοτήτων ανάλογα με το φορτίο που κάθε μία συνοδεύει.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο για να έχει  δια ζώσης εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στην πόλη και κυρίως να δει την κατάσταση των νοσοκομείων.

Κορωνοϊός: 87 νεκροί και 597 διασωληνωμένοι – Στα 2.152 τα νέα κρούσματα