Προσφυγή για το διαγωνισμό της Ψυττάλειας καταθέτει η ΑΚΤΩΡ

Τα προβλήματα δεν έχουν τέλος για τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Έτσι, μετά το φιάσκο με την Εγνατία, τώρα η διοίκηση της θυγατρικής Ακτωρ, αναμένεται να καταθέσει προσφυγή στο διαγωνισμό της ΕΥΔΑΠ για τη διαχείριση του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων της Ψυττάλειας.

Όπως δημοσιεύει το capital.gr σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στη διοίκηση της Ακτωρ μέσα στις επόμενες μέρες (δίνεται προθεσμία 10 ημερών για κατάθεση προσφυγών) αναμένεται να χρησιμοποιηθούν ένδικα μέσα προκειμένου να μην ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές που έχουν υποβληθεί από τα δύο κοινοπρακτικά σχήματα (Suez – ΤΕΡΝΑ- Ιntrakat, Μυτιληναίος – Χ.Κωνσταντινίδης- ACEA) για το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 260 εκατ. ευρώ.

Χθες το διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ προχώρησε στη δημοσιοποίηση των τεχνικών προσφορών.

Με την προσφυγή της η ΑΚΤΩΡ, θα ζητήσει το μη άνοιγμα των οικονομικών προσφορών μέχρι να εξεταστούν οι ενστάσεις που θα υποβάλλει για την βαθμολογία των τεχνικών προσφορών που έχει δοθεί στα συμμετέχοντα σχήματα.

Αρχικά η Επιτροπή του διαγωνισμού είχε προτείνει την αποκλεισμό των δύο άλλων σχημάτων των Suez – ΤΕΡΝΑ- Ιntrakat και Μυτιληναίος – Χ.Κωνσταντινίδης- ACEA, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των Γάλλων της Suez, με την υπόθεση να φτάνει μέχρι το Μεγάρο Μαξίμου.

Ο διαγωνισμός ουσιαστικά πάγωσε για ένα διάστημα και η ΕΥΔΑΠ ζήτησε τη συνδρομή του ΤΕΕ αλλά και νομικού γραφείου για τον έλεγχο των δικαιολογητικών συμμετοχής αλλά και επιπρόσθετες διευκρινίσεις από τα δύο άλλα σχήματα, τα οποία είχαν αρχικά αποκλειστεί. Αυτό προκάλεσε την προσφυγή της κοινοπραξίας ΑΚΤΩΡ-ΑΒΑΞ στο ΣτΕ, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε. Τώρα κάνει νέα προσφυγή…

ΕΥΔΑΠ: Μπαίνει στην τελική φάση ο διαγωνισμός για την Ψυττάλεια – Οι οικονομικές προσφορές βγάζουν τον ανάδοχο