Σε έκδοση voucher 18μηνης διάρκειας προχωρά το υπουργείο Τουρισμού

Σε σύστημα έκδοσης voucher 18μηνης διάρκειας προχωράει το υπουργείου Τουρισμού. Το μέτρο αποτελεί λύση στο πρόβλημα με τις προκαταβολές που έχουν δώσει πελάτες ξενοδοχείων για να κάνουν κράτηση για τις θερινές διακοπές τους, έτσι ώστε αφενός οι ξενοδόχοι να μην αναγκαστούν να τις επιστρέψουν σε αυτή την δύσκολη για τον κλάδο τους περίοδο και αφετέρου οι πελάτες να μην χάσουν τα χρήματα τους.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργούΤουρισμού Χάρη Θεοχάρη στο Open, τα voucher θα έχουν διάρκεια 18 μηνών, έτσι ώστε όσοι έχουν δώσει προκαταβολές να μην τις χάσουν και να μπορέσουν να τις χρησιμοποιήσουν σε δεύτερο χρόνο.

Δηλαδή οι πελάτες που θα έχουν στην κατοχή τους το voucher θα μπορούν να κάνουν τις διακοπές τους ίσης αξίας ακόμα και του χρόνου το καλοκαίρι, αν η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί δεν τους επιτρέπει να τις κάνουν φέτος.

Η συγκεκριμένη πρόταση του υπουργείου Τουρισμού θα συζητηθεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, πρόσθεσε ο κ. Θεοχάρης, συμπληρώνοντας ότι θα νομοθετηθεί εντός των προσεχών ημερών.

Έμφαση στον εσωτερικό τουρισμό φέτος

«Θα έχουμε μία πολύ δύσκολη χρονιά» σημείωσε ο κ. Θεοχάρης, ο οποίος τόνισε ότι φέτος η τουριστική σεζόν θα στηριχθεί εκ των έσω, σε συνάρτηση βεβαίως με τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.

Στόχος του υπουργείου Τουρισμού είναι «να διαφυλάξουμε τη φήμη τουριστικού μας προϊόντος» είπε ο υπουργός, ο οποίος εξήγησε ότι η έμφαση στον εσωτερικό τουρισμό δίνεται όχι μόνο για λόγους στήριξης της εγχώριας αγοράς εκ των έσω, αλλά και γιατί η τουριστική κίνηση δεν σχετίζεται μόνο με την Ελλάδα, αλλά συναρτάται άμεσα και με την υγειονομική κατάσταση που θα επικρατεί στις χώρες του εξωτερικού μετά την παρέλευση της πανδημίας.

Τέλος, στα σχέδια του Υπουργείου είναι η αυστηροποίηση των μέτρων ελέγχου των εισερχομένων στα ελληνικά αεροδρόμια μετά την πανδημία και ει δυνατόν θα ελέγχονται όλοι με «γρήγορα τεστ». Αυτά όμως είναι σχέδια που θα τεθούν επί τάπητος σε δεύτερο χρόνο, ενώ είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια την τρέχουσα περίοδο έχει μειωθεί κατά 98.5%.