Σκέρτσος: Παντρεύουμε το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με 60 μεταρρυθμίσεις

Το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας παντρεύεται με 60 ρυθμίσεις σε θεσμικό πλαίσιο έτσι ώστε οι χρηματοδοτήσεις σε διάφορες κατηγορίες να συνοδεύονται από κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο. Αυτό ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος κατά την παρουσίαση των στρατηγικών κατευθύνσεων  του Ελληνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Τι νόημα έχει να κάνεις επενδύσεις σε διάφορες κατηγορίες όταν δεν έχεις επαρκές θεσμικό πλαίσιο, ανέφερε ο κ. Σκέρτσος για να δείξει ότι η κυβέρνηση δεν ξεφεύγει από το μεταρρυθμιστικό της έργο.

«Δεν παρεκκλίνουμε ούτε εκατοστό από την μεταρρυθμιστική εντολή σε όλο το φάσμα της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, που λάβαμε στις εκλογές του 2019. Αντιθέτως την τιμούμε χωρίς εκπτώσεις και καθυστερήσεις παρά την έλευση της πανδημίας του κορωνοιού, υλοποιώντας βασικές μεταρρυθμίσεις», υπογράμμισε ο Άκης Σκέρτσος.

Υπενθύμισε πως το Εθνικό Σχέδιο μεταρρυθμίσεων περιλαμβάνει 134 δράσεις και είναι εκ των βασικών τροφοδοτών της κυβερνητικής πολιτικής. Εξήγησε πως «οι επενδύσεις παντρεύονται με περισσότερες από 60 μεταρρυθμίσεις, οι οποίες με τη σειρά τους θα καταστήσουν αποτελεσματικότερες τις επενδύσεις, που προβλέπονται στο Ταμείο Ανάκαμψης».
Μέσω παραδειγμάτων να καταστήσει εύληπτη την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων λέγοντας χαρακτηριστικά «τι νόημα έχει να χρηματοδοτείς επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργεια, εάν δεν υπάρχει ένα ξεκάθαρο και σαφές πλαίσιο αδειοδότησης» ή «τι νόημα έχει να επενδύεις στην ψηφιοποίηση του Κράτους, εάν δεν μπορείς να μειώσεις την αναλογική γραφειοκρατία».