Στην ένοπλη ληστεία της Ερυμάνθειας ο «τοξοβόλος του Συντάγματος»

Σε ενημέρωση σχετικά με τις συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική του «τοξοβόλου του Συντάγματος» και των δύο γυναικών, η μια εκ των οποίων είναι συνεργός της Πόλας Ρούπα, προχώρησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ελληνικής Αστυνομίας.

Οπως έγινε γνωστό, «ο τοξοβόλος» Γιάννης Μιχαηλίδης, ο οποίος είχε αποδράσει τον Ιούνιο του 2019 από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας, έχει ταυτοποιηθεί στη ληστεία που είχε γίνει σε υποκατάστημα τράπεζας στην ορεινή Ερυμάνθεια Αχαΐας τον περασμένο Αύγουστο, όπου ήταν ντυμένος παπάς.

Επίσης, σύμφωνα με την αστυνομία, στο μπλε SUV αυτοκίνητο μάρκας Toyota, στο οποίο επέβαιναν οι συλληφθέντες, βρέθηκαν ένα πιστόλι, ένα scorpion και ένα καλάσνικοφ τα οποία έφεραν φυσίγγια στη θαλάμη, κάτι που σημαίνει ότι ήταν έτοιμα προς χρήση. Το αυτοκίνητο είχε κλαπεί μεταξύ 26 και 27 Ιανουαρίου από τον Χολαργό.

Ο καθένας εκ των συλληφθέντων έφερε από ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας ενώ διέθεταν και ασύρματο συντονισμένο στη συχνότητα της αστυνομίας.

Στην κατοχή των τριών βρέθηκαν και κινητά τηλέφωνα, καθώς και κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες τη στιγμή της σύλληψής τους φορούσαν γάντια ενώ στο αυτοκίνητο υπήρχαν ψεύτικα μούσια και κλειδιά σπιτιών για τα οποία θα γίνει έρευνα, ώστε να εξακριβωθεί σε ποια σπίτια αντιστοιχούν.

Στο αυτοκίνητο υπήρχαν σακίδια με ανδρικά ρούχα πολλά εκ των οποίων δεν ταιριάζουν στον σωματότυπο των συλληφθέντων, γεγονός που οδηγεί την αστυνομία στο συμπέρασμα ότι ανήκουν σε ασύλληπτους συνεργούς.

Οι έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερις κατ’οίκον έρευνες σε σπίτια συγγενών τους, δύο στην Αθήνα και δύο στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι ο Μιχαηλίδης είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης, ενώ το 2015 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών για την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη.

Η συνεργάτις της Πόλας Ρούπα, Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, είχε φυλακιστεί κατηγορούμενη για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα». Ωστόσο, μετά τη λήξη του 18μήνου είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους τους οποίους και παραβίασε καθώς έπαψε να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Ο πατέρας της ήταν αυτός που στις 20 Ιουνίου του 2019 είχε δηλώσει την εξαφάνισή της.