Τον Μαρινάκη δείχνει ως «υπεύθυνο» για το κλείσιμο του Έθνους ο Σαββίδης και όχι δικά του λάθη και παραλείψεις – Επενδύει σε ψηφιακά μέσα

«Η μονοπωλιακή κατάσταση στο χώρο της διανομής του Τύπου και ο έλεγχός της από συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, που σταθερά αναπτύσσουν καθεστωτικές πρακτικές, δεν ευνοούν σε καμία περίπτωση τον μακροπρόθεσμο ενίσχυση σχεδιασμό και την ανάπτυξη επιχειρηματικών κινήσεων στο χώρο του εντύπου Τύπου, καθώς και την της ελευθεροτυπίας», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας Dimera, που εκδίδει την εφημερίδα Έθνος συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη και εμμέσως πλην σαφώς ρίχνει τις ευθύνες στην εταιρεία διανομής, η οποία ελέγχεται από εταιρείες και πρόσωπα που σχετίζονται με τον εφοπλιστή και εκδότη Βαγγέλη Μαρινάκη. Για τη συγκεκριμένη ιστορία η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκανε έρευνα μετά από σχετικές καταγγελίες, αλλα δεν βρήκε παραβάσεις του νόμου περί ανταγωνισμού. Κατέληξε ότι υπάρχει πρόβλημα και ότι αυτό είναι πολυπαραγοντικό. 

Η ανακοίνωση συνεχίζει: «Αναλύοντας το σύνολο των δεδομένων, είμαστε στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να γνωστοποιήσουμε την αναστολή κυκλοφορίας της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής», το τελευταίο φύλλο της οποίας θα κυκλοφορήσει στις 9 Αυγούστου.

Περνάμε, λοιπόν, δυναμικά και με σχέδιο από την εποχή του χαρτιού στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή!

Η Dimera Media Εκδοτική, υλοποιεί με επενδυτική συνέπεια μια μακρόπνοη στρατηγική δημιουργίας νέων ψηφιακών μέσων, που ξεκίνησε με τη δημιουργία του ethnos.gr πριν από είκοσι μήνες.

Συνεχίζοντας την επενδυτική μας δραστηριότητα στον χώρο των media, ανακοινώνουμε την έναρξη, στο αμέσως προσεχές διάστημα, του site imerisia.gr, την online «Ημερησία», ενός εκ των πλέον ιστορικών οικονομικοπολιτικών τίτλων στην Ελλάδα.

Στόχος της συνεχιζόμενης επενδυτικής μας στρατηγικής είναι η δημιουργία προηγμένων τεχνολογικά brands, με ποιοτικό περιεχόμενο, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ενημέρωσης και προβολής, σε χρήστες και συνεργάτες.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους αναγνώστες που μας τίμησαν μέχρι σήμερα τόσο στην εφημερίδα όσο και στο ethnos.gr, καλώντας τους να δώσουν αντίστοιχη «ψήφο εμπιστοσύνης» και στην ψηφιακή μορφή της «Ημερησίας».

Ιδιαίτερη μνεία σε όλους τους εργαζόμενους του «Έθνους της Κυριακής» που, πιστοί στις θεμελιώδεις αρχές της δημοσιογραφίας, συνέβαλαν τα μέγιστα στη δημιουργία μιας ανεξάρτητης και αξιόπιστης εφημερίδας.»