Συνάντηση Μητσοτάκη–Λαγκάρντ για «Ηρακλή», πλεονάσματα, τράπεζες

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε  στη Φρανκφούρτη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ.

Μετά την κατ΄ιδίαν συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της ΕΚΤ, έγινε διευρυμένη συνάντηση με τη συμμετοχή από ελληνικής πλευράς του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα και του υπουργού οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, όπου έγινε μια ιδιαίτερα ουσιαστική συζήτηση για την τρέχουσα κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Την ελληνική αποστολή υποδέχθηκε στο λόμπι του κτηρίου της ΕΚΤ το απερχόμενο μέλος του ΔΣ Μπενουά Κερέ. Είναι άλλωστε το αποχαιρετιστήριο δείπνο προς τιμήν του (αποχωρεί από την ΕΚΤ στο τέλος του έτους) η αφορμή για τη συνάντηση Λαγκάρντ – Μητσοτάκη.

Η κυρία Λαγκάρντ εξέφρασε εκ νέου, μετά τα θετικά σχόλιά της την περασμένη Πέμπτη, για τον ισχυρό βαθμό υλοποίησης του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης, όπως αυτό αποτυπώνεται στο πλήθος των νομοσχεδίων που έχουν μέχρι σήμερα ψηφιστεί και στη θετική έκθεση αξιολόγησης των θεσμών.

Συζητήθηκαν, το ζήτημα της επιτυχούς υλοποίησης του Σχεδίου «Ηρακλής» για τη μείωση των κόκκινων δανείων, το ζήτημα των δημοσιονομικών στόχων, το θέμα της Πράσινης Ανάπτυξης, καθώς και το ζήτημα της άρσης των περιορισμών που έχουν οι ελληνικές τράπεζες στην έκθεσή τους, σε ελληνικά ομόλογα, όπου υπήρξε θετική ανταπόκριση.

Σε μήνυμά της στο Twitter η επικεφαλής της ΕΚΤ έγραψε ότι στη σημερινή της συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη συζήτησε μαζί του την εντυπωσιακή πρόοδο που καταγράφει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, για την οποία είναι ευτυχής και εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει τη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων για την ενίσχυση της οικονομίας.