Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή των ειδικών για να εγκρίνει την απόφαση του κ. Πέτσα για το άνοιγμα των σχολείων;

Αν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει ήδη αναγγείλει το άνοιγμα των σχολείων, σήμερα συνέρχεται η αρμόδια επιτροπή των λοιμοξιωλόγων για να επανεξετάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα, και να αποφανθεί περί του ανοίγματος των σχολείων και των επί μέρους βαθμίδων. Η επιτροπή είχε συνεδριάσει την προηγούμενη Τρίτη και δεν είχε λάβει τελική απόφαση, για το πότε θα συνεχίσουν τη δια ζώσης λειτουργία τους τα σχολεία και είχε οριστεί ως νέα ημερομηνία επανεξέτασης των δεδομένων τη σημερινή.

Θα μπορούσε κάποιος ειρωνικά να διερωτηθεί εάν η επιτροπή συνεδριάζει σήμερα για να εγκρίνει την απόφαση του κ. Πέτσα ή για την ακρίβεια την πολιτική απόφαση της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων; Αν και η κυβέρνηση έχει πει ότι τον πρώτο λόγο έχουν οι ειδικοί.

Πάντως, οι η πλειονότητα των επιστημόνων είχε ταχθεί υπέρ του ανοίγματος των σχολείων το συντομότερο δυνατόν, εφ’ όσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν.

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε το άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων στις 11 Ιανουαρίου, εξηγώντας πως οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για αυστηροποίηση των μέτρων κατά της πανδημίας την τρέχουσα εβδομάδα, έχει να κάνει με την απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία τη συγκεκριμένη ημέρα.