ΣΥΡΙΖΑ: Απαιτούμε τη διαλεύκανση των συνθηκών του ατυχήματος στη ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ

Ο ΣΥΡΙΖΑ που όταν ήταν Κυβέρνηση είχε μέσω του Πάνου Καμμένου άριστες σχέσεις με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, εξέδωσε ανακοίνωση για το εργατικό ατύχημα στις εγκαταστάσεις της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ ΕΛΛΑΣ:

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την οδύνη του για το τραγικό εργατικό ατύχημα στις εγκαταστάσεις της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ και τη συμπαράστασή του στους τέσσερεις εργαζόμενους που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και στις οικογένειές τους.

Δυστυχώς ένα ακόμα σοβαρό εργατικό ατύχημα το τελευταίο διάστημα, αναδεικνύει με τραγικό τρόπο την έλλειψη βασικών μέτρων υγείας και ασφάλειας στις επιχειρήσεις, η οποία επιδεινώνεται συνεχώς λόγω της υποβάθμισης των ελεγκτικών μηχανισμών και του γενικευμένου κλίματος εργοδοτικής ασυδοσίας που έχουν προκαλέσει οι κυβερνητικές πολιτικές.

Απαιτούμε την διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό ατύχημα, την άμεση απόδοση ευθυνών και την ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών για την προστασία της υγείας και ασφάλειας του κόσμου της εργασίας.

Ευχόμαστε πλήρη και ταχεία ανάρρωση στους τέσσερις εργαζόμενους.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας;

Για παντελή έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς κάνει λόγο το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ), με αφορμή το εργατικό ατύχημα στη Motor Oil.

«Τέσσερις συνάνθρωποί μας, εργάτες στη Motor Oil, νοσηλεύονται με σοβαρά εγκαύματα, ύστερα από έκρηξη, που σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων» επισημαίνει το ΕΚΑ, καλώντας, παράλληλα, τις αρμόδιες υπηρεσίες και την κυβέρνηση να επιβάλουν αυστηρούς ελέγχους για την υγεία και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής.

«’Αλλωστε, χωρίς εργάτες, ανάπτυξη δεν νοείται» αναφέρει χαρακτηριστικά.