Τα 8 δικηγορικά γραφεία, που κυνηγούν δουλειές στη Νέα Υόρκη

Στη Νέα Υόρκη βρίσκονται από τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 υπουργοί, αξιωματούχοι της ελληνικής κυβέρνησης, τραπεζίτες και στελέχη επιχειρήσεων στο καθιερωμένο φόρουμ της Capital Link, που στόχο έχει κάθε χρόνο την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα (άσχετα εάν μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να προσελκύσει επενδύσεις αλλά να γεμίσει την τσέπη των διοργανωτών). Μεταξύ αυτών στην ημερίδα συμμετείχαν ως συντονιστές διαφόρων θεμάτων εκπρόσωποι δικηγορικών γραφείων από την Ελλάδα, που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο μεταξύ των ενδιαφερομένων επενδυτών, επιχειρηματιών, τραπεζών και κρατικών φορέων. Ποιοί είναι;
Ο Παύλος Μασούρος, εταίρος της εταιρείας Masouros & Partners Law Firm ο οποίος ήταν συντονιστής στην ενότητα «Η μακροοικονομική εικόνα: Η ελληνική οικονομία και η Ευρώπη μετά το Brexit». H Masouros & Partners έχει την έδρα της στην Αθήνα και γραφείο στη Χάγη και ειδικεύεται στο εταιρικό δίκαιο και στις εξαγορές-συγχωνεύσεις. Στο ίδιο πάνελ ήταν ο Γ. Πιτσιλής, διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Ο Κωνσταντίνος Λαμπαδάριος, εταίρος της ομώνυμης δικηγορικής εταιρείας, Lambadarios Law Firm, είχε αναλάβει ρόλο συντονιστού στην ενότητα «Τα μεγάλα έργα που μεταμορφώνουν την Ελλάδα –  Επιχειρηματικές και Επενδυτικές Ευκαιρίες». Μαζί του στο πάνελ ήταν ο Γιάννης Τσακίρης ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τις δημόσιες επενδύσεις.
Συντονιστής στο πάνελ «Τουρισμός-Επενδυτικές και Επιχειρηματικές Ευκαιρείες» ήταν ο Παναγιώτης Μπερνίτσας, της ομώνυμης δικηγορικής εταιρείας Bernnitsas Law Firm. Μαζί του ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.
Στην ενότητα «Οι ξένες επενδύσεις αναζοωγωνούν την ελληνική αγορά του Real Estate» συντονιστής ήταν ο Πέτρος Μαχάς, ιδρυτικός εταίρος και πρόεδρος της δικηγορικής εταιρείας Machas & Partners Law Firm. Μαζί του ο Στέλιος Ζαββός ως πρόεδρος της Orilina Properties, ο οποίος είναι αδελφός του υπουργού Γιώργου Ζαββού, ο Γιώργος Κορμάς της Πειραιώς Real Esate, o Αριστοτέλης Καρυτινός της Prodea Investments, ο Τάκης Κανελλόπουλος της Τιτάν και ο Τάσος Καζίνος της Trastor REIC.
Στην ενότητα για την ενέργεια «Το νέο περιβάλλον στην Ενέργεια και στην Κοινή Ωφέλεια-Η Ελλάδα ως ένας ενεργειακός δρόμος», το συντονισμό είχε ο Ευρυπίδης Ιωάννου, εταίρος στην δικηγορική εταιρεία Potamitis Vekris. Στο ίδιο πάνελ ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς, και οι επικεφαλής των εταιρειών ΕΥΔΑΠ, Χάρης Σαχίνης), των ΕΛΠΕ (Ανδρέας Σιάμισιης)  και της ΔΕΗ (Γιώργος Στάσης).
Ο Ευάγγελος Λακατζής,  της δικηγορικής εταιρείας A.S. Papadimitriou & Partners είχε το συντονισμό της ενότητας «Επενδυτικές Ευκαιρίες στην Ελλάδα – Η πλευρά των εγχώριων επενδυτών και η δυναμική των ΜμΕ». Στο πάνελ συμμετείχαν εκπρόσωποι εταιρειών που έπενδύουν σε ελληνικές μικρομεσαίες εταιρείες όπως ο Νίκος Κουνής της DECA Investments, ο Τάκης Σολομός της EOS Capital Partners και ο Νίκος Καραμούζης, πρόεδρος της ελεγκτικής εταιρείας Grant Thornton.
Ακολούθησε ο κυρία Χριστίνα Παπανικολοπούλου εταίρος της δικηγορικής εταιρείας Zepos & Yannopoulos, η οποία ήταν συντονίστρια της ενότητας για τον τραπεζιό τομέα. Στον παρέα της, ο Γιώργος Ζαββός αναπλγηρωτής υπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τον τραπεζικό τομέα, και οι εκπρόσωπο των ελληνικών τραπεζών, Βασίλειος Ψάλτης της Alpha Bank, Γιώργος Ζανιάς πρόεδρος της Εurobank, Παύλος Μυλωνάς της Εθνικής και Χ. Μεγάλου της Τράπεζας Πειραιώς.
Τέλος, στην ενότητα για τα «Μη εξυπηρετούμενα δάνεια και ευκαιρίες για αναδιάρθρωση-ανάπτυξη-επενδύσεις», συντονιστής ήταν ο Πάνος Κατσάμπας, της δικηγορικής εταιρείας Reed Smith. Μαζί του ο Θεόδωρος Αθανσαόπουλος της Alpha Bank, o Αλέξανδρος Αργυρός της Axia Ventures Group, ο Σάμυ Δαυίδ της Grifon Capital Advisors (Fortress), ο Γιώργος Γεωργακόπουλος της Intrum Hellas, ο Δημήτρης Ψαρρής της Oliver Wyman και ο Eric Clause της PIMCO.