Τέλος στο σίριαλ του TikTok- Με έγκριση Τραμπ ανακοινώθηκε η εξαγορά από Oracle και Walmart

Το βράδυ του Σαββάτου 19/9/2020 η Oracle ανακοίνωσε πως έλαβε έγκριση από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να προχωρήσει με την ByteDance, την ιδιοκτήτρια της εφαρμογής του TikTok, την εξαγορά των δραστηριοτήτων της TikTok. Η συμφωνία προβλέπει η Oracle μαζί με την Walmart θα επενδύσουν στην απόκτηση του 20% της νεοσύστατης επιχείρησης TikTok Global (12,5% και 7,5% αντίστοιχα)

Η νεοσύστατη TikTok Global θα είναι υπεύθυνη για την παροχή όλων των υπηρεσιών TikTok σε χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες και στους περισσότερους χρήστες στον υπόλοιπο κόσμο. Η Oracle θα είναι πάροχος cloud της TikTok.

Η TikTok Global θα ανήκει κατά πλειοψηφία σε Αμερικανούς επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των Oracle και Walmart. Η TikTok Global θα είναι μια ανεξάρτητη αμερικανική εταιρεία, με έδρα στις ΗΠΑ, με τέσσερις Αμερικανούς από τα πέντε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Όλη η τεχνολογία TikTok θα είναι στην κατοχή της TikTok Global και θα συμμορφώνεται με τους νόμους των ΗΠΑ και τους κανονισμούς απορρήτου. Το απόρρητο των δεδομένων για 100 εκατομμύρια Αμερικανούς χρήστες TikTok θα δημιουργηθεί γρήγορα μεταφέροντας όλα τα αμερικανικά δεδομένα στα κέντρα δεδομένων του Oracle’s Generation 2 Cloud, τα πιο ασφαλή κέντρα δεδομένων cloud στον κόσμο.

Με βάση δεκαετίες εμπειρίας στην εξασφάλιση των πιο ευαίσθητων δεδομένων στον κόσμο, το Oracle’s Generation 2 Cloud απομονώνει πλήρως τις εφαρμογές που εκτελούνται και ανταποκρίνεται αυτόνομα σε απειλές ασφαλείας. Αυτή η μοναδική τεχνολογία εξαλείφει τον κίνδυνο των ξένων κυβερνήσεων να κατασκοπεύουν αμερικανούς χρήστες ή να προσπαθούν να τους επηρεάσουν με παραπληροφόρηση.

Εκτός από κεφάλαια η Walmart θα προσφέρει την αξιοποίηση του δικτύου της λιανικής, συμπεριλαμβανομένων των κατατάξεων Walmart.com, της αγοράς ηλεκτρονικού εμπορίου, της εκπλήρωσης, της πληρωμής και της μέτρησης ως υπηρεσία διαφήμισης.

Η TikTok Global θα δημιουργήσει περισσότερες από 25.000 νέες θέσεις εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα πληρώσει περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια σε ΄φόρους στο Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Το TikTok Global, μαζί με τους Oracle, SIG, General Atlantic, Sequoia, Walmart και Coatue θα δημιουργήσουν μια εκπαιδευτική πρωτοβουλία για την ανάπτυξη και την παράδοση ενός διαδικτυακού προγράμματος διδασκαλίας βίντεο με γνώμονα το AI για να διδάξουν τα παιδιά ποικιλία μαθημάτων από τη βασική ανάγνωση και τα μαθηματικά έως ιστορία και μηχανική υπολογιστών.

Η TikTok Global θα προχωρήσει σε αρχική δημόσια προσφορά (IPO) σε λιγότερο από 12 μήνες και θα εισαχθεί σε χρηματιστήριο των ΗΠΑ. Μετά το IPO, η ιδιοκτησία της TikTok Global από τις ΗΠΑ θα αυξηθεί και θα συνεχίσει να αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου.

Με αυτήν τη συμφωνία, η TikTok Global θα μπορεί να συνεχίσει να παρέχει σε 100.000.000 Αμερικανούς πρόσβαση στο κοινωνικό δίκτυο που αγαπούν και να πυροδοτήσει τον απαραίτητο ανταγωνισμό στην αγορά κοινωνικών δικτύων.