ΤΑΙΠΕΔ: Το ιστορικό ακίνητο Castro Bibelli γίνεται ξενοδοχείο και παραθεριστικές κατοικίες υπό τον Σάμι Φάις

Την αξιοποίηση του ακινήτου Castello Bibelli ως ξενοδοχείου και ως παραθεριστικές κατοικίες υπό το νέο ιδιοκησιακό καθεστώς σηματοδοτεί η ολοκλήρωση της μεταβίβασης της εταιρείας ειδικού σκοπού (SPV), στην οποία το ΤΑΙΠΕΔ ειέφερε τα εμπράγματα δικαιώματα του ακινήτου, στην «CASTELLO BIBELLI ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» με τον διακριτικό τίτλο «Castello Bibelli Α.Ε.».

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενόφος (δεύτερος από δεξιά στη φωτογραφία)  και οι επιχειρηματίες Σάμι Φάις, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος (δεύτερος από αριστερά) και Χαράλαμπος Πανδής (πρώτος από αριστερά), Αντιπρόεδρος της Castello Bibelli AE υπέγραψαν σήμερα τη Σύμβαση Αγοροπωλησίας Μετοχών (SPA). Παράλληλα, επήλθε και το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής, με την καταβολή της πρώτης δόσης, ύψους 1,550 εκατ. ευρώ από το συνολικό οικονομικό τίμημα των 4.111.505 ευρώ.

Σύμφωνα με τους επενδυτές και το ΤΑΙΠΕΔ το συνολικό επενδυτικό σχέδιο ανάπτυξης του ακινήτου, συνολικής έκτασης 77 στρεμμάτων εκτιμάται σε 20 εκατ ευρώ. Στο πλαίσιο του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης του Δημόσιου Ακίνητου (ΕΣΧΑΔΑ) του Castello Bibelli προβλέπεται η υποχρέωση του επενδυτή να αποκαταστήσει το διατηρητέο κτήριο «Castello Bibelli» (Ζώνη Ι, 16.600 τ.μ.), που έχει χαρακτηρισθεί ως νεότερο μνημείο και το οποίο θα λειτουργήσει ως ξενοδοχείο. Στην έκταση περίπου 60.400 τμ του παραθεριστικού–τουριστικού χωριού (Ζωνη ΙΙ) θα κατασκευαστούν παραθεριστικές κατοικίες.

Το κτήριο, που κατασκευάστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα από τον Ιταλό Ναύαρχο Μπιμπέλλι.