Τέσσερις νέες συμβάσεις για τη Theon Sensors αξίας 50 εκατ. ευρώ

Ο διευθύνων Σύμβουλος της «ΘΕΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ» Κριστιάν Χατζημηνάς (αριστερά), ο Αμερικανός πρέσβης Τζ. Πάιατ και ο εκπρόσωπος της Εlbit Systems America Τ. Στάινερ (δεξιά), μπροστά από την διόπτρα ΝΥΧ.

Η ελληνική εταιρεία Theon Sensors του επιχειρηματία Κριστιάν Χατζημηνά ανέλαβε σειρά συμβάσεων συνολικής αξίας 50 εκατ. ευρώ. Υπέγραψε σύμβαση με τις Ειδικές και Ένοπλες Δυνάμεις της Αυστρίας για την προμήθεια εντός διετίας, περισσότερων από 2.500 συστημάτων νυχτερινής όρασης NYX. Το NYX είναι μια παραλλαγή του ίδιου δίκυαλου που θα προμηθευτεί το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ – συμφωνία που πρόσφατα ανακοίνωσε η εταιρία (μαζί με την εταιρία Harris Night Vision USA, νυν ESA – Night Vision ανέλαβαν τον περασμένο Οκτώβριο την από κοινού ανάληψη συμβολαίου στο πλαίσιο του προγράμματος SBNVG για το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ).
Επίσης, ανατέθηκε στη Theon Sensors μια άλλη σύμβαση για την προμήθεια στον Γερμανικό Στρατό του προσαρτήματος νυχτερινής όρασης DAMΩN με συνολική ποσότητα έως 1.500 τμχ. Αυτή είναι η πρώτη σημαντική σύμβαση με μια ευρωπαϊκή χώρα για αυτόν τον τύπο εξοπλισμού, εξοπλισμός που χρησιμοποιείται ήδη από άλλους τελικούς χρήστες στον υπόλοιπο κόσμο.
Στη Δανία, όπου η Τheon Sensors έχει επταετή συμφωνία-πλαίσιο για την προμήθεια μονόκυαλων νυχτερινής όρασης ARGUS, εγκρίθηκε πρόσθετος προϋπολογισμός που αυξάνει την ποσότητα των συστημάτων που θα προμηθευτεί σε σχέση με το αρχικό πεδίο εφαρμογής της συμφωνίας. Έως σήμερα, η Τheon Sensors έχει παραδώσει ήδη περισσότερα από 5.000 συστήματα στις δυνάμεις της Δανίας.
Τέλος, η Theon Sensors προχώρησε σε περαιτέρω επέκταση της μακρόχρονης συνεργασίας της με την ελβετική εταιρία VECTRONIX, η οποία είναι μέρος του μεγάλου γαλλικού αμυντικού ομίλου SAFRAN, υπογράφοντας δύο συμφωνίες. Η πρώτη συμφωνία σφράγισε τη λεπτομερή συνεργασία μεταξύ των δύο εταιριών για την προμήθεια περισσότερων από 8.500 διοπτρών νυχτερινής όρασης στον ελβετικό στρατό μετά την έγκριση του προγράμματος από το ελβετικό Κοινοβούλιο. Η δεύτερη συμφωνία αφορά τη συμπαραγωγή προϊόντων με τη SAFRAN/VECTRONIX στις εγκαταστάσεις της THEON SENSORS, διευρύνοντας έτσι περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της τελευταίας. Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιριών επεκτείνεται ενώ Τheon Sensors και SAFRAN υπέβαλαν επίσης κοινή προσφορά για τρέχον μεγάλο πρόγραμμα νυχτερινής όρασης στη Γαλλία.