Τετ α τετ Μητσοτάκη – Αναστασιάδη για τον EastMed – Σημαντικό έργο – Ιστορική ημέρα

Λίγες ώρες πριν πέσουν οι υπογραφές για το μεγάλο ενεργειακό project του EastMed ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.

«Μπορεί ο καιρός να είναι βροχερός και κρύος έξω αλλά το κλίμα όπως πάντα είναι ιδιαίτερα θερμό κάθε φορά που υποδεχόμαστε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ειδικά σε μία τόσο σημαντική ημέρα όπου  Ελλάδα – Κύπρος και Ισραήλ θα υπογράψουν τη συμφωνία για τον αγωγό EastMed, ένα πολύ σημαντικό ενεργειακό έργο το οποίο έρχεται ως επιστέγασμα μίας ουσιαστικής τριμερούς συνεργασίας στον τομέα της Ενέργειας και όχι μόνο. Οπότε Προεδρέ μου και πάλι καλώς ήρθες για ακόμα μία φορά στην Αθήνα και το Μέγαρο Μαξίμου», είπε ο κ. Μητσοτάκης υποδεχόμενος τον Κύπριο Πρόεδρο.

Από τη δική του πλευρά ο Νίκος Αναστασιάδης σημείωσε: «Ευχαριστώ φίλε Κυριάκο. Στην Κύπρο λέμε ότι άμα βρέχει είναι ευλογία. Οι χώρες μας μαστίζονται, ιδιαίτερα τα νησιά, από την ανομβρία.  Συνεπώς η ευλογία σήμερα είναι γιατί συμπίπτει με ένα ιστορικό γεγονός όπως πολύ ορθά έχει σημειώσει (ο πρωθυπουργός), την υπογραφή μίας τριμερούς, εν συνεχεία μία τετραμερούς συνεργασίας που θέτει τις βάσεις της εμπράκτου επιδίωξης από την αρχή όταν ξεκινήσαμε τις τριμερείς συνεργασίες. Δηλαδή, να υπάρξει συνεργασία και όχι αντιπαλότητα στη Μέση Ανατολή ιδιαίτερα όσο αφορά τα θέματα ενέργειας ή οτιδήποτε μπορεί να συνδέσει τα κράτη της περιοχής. Έτσι, πραγματικά είναι μια σημαντική ιστορική ημέρα και οι συνομιλίες που θα έχουμε μαζί αλλά και εν συνεχεία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ νομίζω ότι θέτουν τις βάσεις για την παραπέρα ακόμα πιο ισχυρή συνεργασία με τα κράτη της μέσης ανατολής».