Τι είπε στη Βουλή το πρόσωπο των ημερών Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Αναμφισβήτητα το πολιτικό πρόσωπο των ημερών είναι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, οι κατηγορίες κατά του οποίου αναμένεται να διευρυνθούν από την πλειοψηφία, δηλαδή από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και από το Κίνημα Αλλαγής. Ηδη στη βουλή συζητείται και θα ψηφιστεί η πρόταση της ΝΔ σύμφωνα με την οποία η Προκαταρκτική Εξέταση κατά του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης να επεκτείνει τη διεξαγόμενη ήδη προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν περαιτέρω ποινικές ευθύνες του Αναπληρωτή Υπουργού για τυχόν επιπλέον αξιόποινα αδικήματα:
1. Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση κακουργήματος (άρθρο 186 παρ.1 ΠΚ),
2. Εκβίαση (αρ. 385 παρ.1 περ. Γ΄ παλαιού ΠΚ),
3. Δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου (αρ. 159 παρ. 1 παλαιού ΠΚ).
4. Δωροληψία υπαλλήλου (αρ. 235 ΠΚ),
5. Ηθική αυτουργία και κατάχρηση εξουσίας (αρ. 46 παρ.1 σε συνδυασμό με αρ. 239 ΠΚ),
6. Ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος (αρ. 46 παρ.1 σε συνδυασμό με ΠΚ 259 και ΠΚ 259 αυτοτελώς) και 7. Εγκληματική οργάνωση περίπτωση συμμορίας αρ. 187 παρ.3 (παλαιό αρ. 187 παρ.5), σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην πρόταση.

Ενδιαφέρον έχει πως ο κ. Παπαγγελόπουλος υπερασπίστηκε τον εαυτό του στη Βουλή – σε μία άδεια Βουλή – και τι είπε για αυτά που τον κατηγορούν.

Ακολουθεί η ομιλία του πρώην υπουργού:

Κυρίες και κύριοι, διάλεξα να μιλήσω νωρίς, μολονότι δεν είναι τηλεοπτικός ο χρόνος. Τα δελτία ειδήσεων έρχονται αργότερα. Εμένα, όμως, ξέρετε, δεν με ενδιαφέρει γενικά η επικοινωνία. Με ενδιαφέρει η ουσία και η αλήθεια. Και θέλω να στερήσω από τους ομιλητές – κατηγόρους μου τη δικαιολογία ότι δεν ήξεραν και δεν γνώριζαν. Να πουν όσα έχουν να πουν εναντίον μου, αλλά να μην έχουν τη δικαιολογία, «Δεν ξέραμε». Για αυτό προτίμησα να μιλήσω τώρα.
Κυρίες και κύριοι, πριν από οκτώ, περίπου, μήνες η Βουλή των Ελλήνων αποφάσισε τη συγκρότηση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για να διερευνηθούν δήθεν αξιόποινες πράξεις μου για τη δήθεν σκευωρία, αλλά στην πραγματικότητα για το υπαρκτό και τεράστιο σκάνδαλο της Novartis.
Από την πρώτη στιγμή κατήγγειλα ότι πρόκειται για εκδικητική πολιτική δίωξη σε βάρος μου. Σήμερα, μετά από οκτώ μήνες, επιβεβαιώνομαι πλήρως. Οι απεγνωσμένες προσπάθειες της πλειοψηφίας της Επιτροπής, οι παράνομες, αξιόποινες και αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις σε βάρος μου, οι συστηματικές παραβιάσεις των δικαιωμάτων μου και του τεκμηρίου αθωότητος δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Αποδείχθηκε ότι κανένα στοιχείο δεν προέκυψε σε βάρος μου. Και δεν προέκυψε όχι από αδυναμία της Επιτροπής, αλλά γιατί απλά δεν υπάρχει κανένα, μα κανένα στοιχείο σε βάρος μου.
Αποδείχθηκε, όμως, και κάτι άλλο: Στόχος των εμπαθών κατηγόρων μου δεν ήταν μόνο η εκδικητική πολιτική δίωξη σε βάρος μου. Υπήρχαν άλλοι δύο στόχοι, που είχαν πολύ μεγαλύτερη σημασία για τους κατηγόρους μου.
Στόχος πρώτος: Να πλήξουν την εικόνα του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο δεν τόλμησαν, δείλιασαν να συμπεριλάβουν στην έρευνα. Θεώρησαν ότι είναι πολύ πιο ασφαλές να δηλητηριάζουν το πολιτικό κλίμα με βιτριολικά σχόλια και υπαινιγμούς του τύπου: «Δεν μπορεί να τα έκανε μόνος του ο Παπαγγελόπουλος. Ο Τσίπρας τον έβαλε και τα γνωρίζει όλα.» Κύριοι, αυτό είναι πολιτική ανανδρία.
Στόχος δεύτερος: Ο στόχος αυτός εκτιμώ ότι είναι πολύ πιο σημαντικός. Αφορά την πολιτική επιβίωση κάποιων γνωστών-αγνώστων, για να χρησιμοποιήσω τη γνωστή φράση, φαύλων πολιτικών. Στόχος τους είναι να εμφανίσουν το τεράστιο σκάνδαλο Novartis, που ζημίωσε με εκατομμύρια την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, ως ανύπαρκτο, ως δήθεν σκευωρία του Παπαγγελόπουλου.
Επιστρατεύτηκαν επίορκοι εισαγγελείς. Κλήθηκαν να καταθέσουν ως μάρτυρες οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση Novartis. Συμμετέχουν στην Προκαταρκτική Επιτροπή πρόσωπα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis ή έχουν σχέση με κατηγορούμενο στο σκάνδαλο αυτό. Θα τα δούμε στην πορεία όλα αυτά.
Εξετάστηκαν μάρτυρες παράνομα και αντισυνταγματικά, όπως προκύπτει από την από 4 Μαρτίου 2020 γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, μάρτυρες που δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση που ερευνά η Προκαταρκτική Επιτροπή.
Οι πρωτόγνωρες, αντισυνταγματικές και παράνομες αξιόποινα και ηθικά απαράδεκτες ενέργειες σε βάρος μου δεν έχουν αρχή και τέλος. Στην από 14/5/2020 δήλωση του δικηγόρου μου Δημήτρη Τσοβόλα περιγράφονται ελάχιστες και εντελώς ενδεικτικά -γιατί είναι πάμπολλες- αλλά με πολύ εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όλες οι πράξεις που είναι παράνομες και αντισυνταγματικές.
Όμως, κυρίες και κύριοι, εγώ δεν θα οχυρωθώ πίσω από ακυρότητες, παρανομίες και τυπικότητες. Για εμένα, κύριοι, είναι σκοπός της ζωής μου τώρα πια η αλήθεια και η ουσία της υπόθεσης. Και αυτήν την αλήθεια και αυτήν την ουσία θα την πληροφορηθείτε και θα την πληροφορηθεί και ο ελληνικός λαός, ο οποίος είναι αρκετά ευφυής και αντιλαμβάνεται τι παιχνιδάκια παίζονται.
Παρόλες, όμως, τις προσπάθειες, άνθρακες ο θησαυρός και, μάλιστα, μουχλιασμένος και νοτισμένος από την πλημμύρα των ψεμάτων και των συκοφαντιών.
Και τότε εμφανίστηκε η πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, η κυρία Δημητρίου. Η κατάθεσή της υπήρξε αληθινός τυφώνας, τυφώνας μεγάλης διάρκειας και έντασης, τυφώνας που διέλυσε και παρέσυρε τα σκουπίδια και τις ακαθαρσίες των ψεμάτων και της συκοφαντίας.
Αμέσως δόθηκε εντολή τα συστημικά και διαπλεκόμενα μέσα να αποσιωπήσουν τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της κυρίας Δημητρίου για την κυρία Ράικου, τον κ. Αθανασίου και τον κ. Αγγελή. Ο ελληνικός λαός δεν έπρεπε να πληροφορηθεί ότι το σκάνδαλο Novartis είναι σκάνδαλο, ότι οι Εισαγγελείς, που το ερευνούν, έχουν υποστεί τα πάνδεινα για να τρομοκρατηθούν και ότι χρησιμοποιήθηκαν ακόμα και μαφιόζικες ενέργειες, ακόμα και σε βάρος της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Δεν τα λέω εγώ αυτά. Τα λέει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.
Επίσης, δόθηκε εντολή να κατατεθεί πρόταση διεύρυνσης του κατηγορητηρίου σε βάρος μου πριν ολοκληρώσει την κατάθεσή της η κυρία Δημητρίου και αποδομήσει πλήρως τους κατηγόρους μου. Η πρόταση κατατέθηκε και στηρίζεται στις καταθέσεις της συνταξιούχου Εισαγγελέα Γεωργίας Τσατάνη, του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή και του πρώην Οικονομικού Εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου.
Οι καταθέσεις αυτές έχουν ληφθεί παράνομα και αντισυνταγματικά, όπως ανέφερα. Προφανής ο στόχος: Η διατήρηση -τουλάχιστον επικοινωνιακά- της προσπάθειας συγκάλυψης του σκανδάλου Novartis και των μεγάλων ευθυνών που αναλογούν σε πολιτικούς, επιχειρηματίες και εισαγγελείς που είχαν υποχρέωση να διερευνήσουν το σκάνδαλο Novartis, αλλά και άλλα μεγάλα σκάνδαλα, αλλά τα συγκάλυψαν. Και θα σας το αποδείξω σήμερα.
Επιπλέον, βρέθηκε η ευκαιρία να καταβληθεί προσπάθεια να ξεπλυθούν και άλλα μεγάλα σκάνδαλα: Η φοροδιαφυγή της λίστας Λαγκάρντ, το σκάνδαλο Βγενόπουλου κ.λπ.
Σας υπενθυμίζω, ότι και το ναρκόπλοιο «NOOR 1» επιχειρήθηκε να εμφανιστεί ως σκευωρία δική μου.
Αχ, αυτό το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ενοχλεί αφάνταστα! Ας εμφανίσουμε, λοιπόν, μερικά τεράστια σκάνδαλα ως σκευωρία μήπως και το πιστέψουν μερικοί αφελείς.
Για την κυρία Τσατάνη, τον κ. Αθανασίου, τον κ. Μιωνή και τις καταθέσεις τους, αλλά και για τον κ. Αγγελή και την κυρία Ράικου, θα μπορούσα να μιλάω όχι ώρες, αλλά μέρες. Είναι τόσα πολλά τα ψέματα που έχουν πει και έχω όλα τα στοιχεία να το αποδείξω. Ο περιορισμένος χρόνος της σημερινής ομιλίας μου δεν πρόκειται να τους γλιτώσει. Στην Προκαταρκτική Επιτροπή θα έχω τη δυνατότητα και ταυτόχρονα τον χρόνο, να αναφερθώ, με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, στα έργα και στις ημέρες εχθρών και φίλων.
Όμως και σήμερα είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω -όσο μου επιτρέπει ο περιορισμένος χρόνος της ομιλίας μου και η ανοχή του κυρίου Προέδρου- σε ελάχιστα από τα κραυγαλέα και πολλά ψέματα που έχουν καταθέσει.
Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, επί τροχάδην, με την κυρία Τσατάνη. Θα σας υπενθυμίσω ότι η κυρία Τσατάνη, με πραξικοπηματικό τρόπο, αφαίρεσε από την αποκλειστική αρμοδιότητα της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς τη δικογραφία του σκανδάλου Βγενόπουλου. Τη χειρίστηκε και εν τέλει την αρχειοθέτησε με προκλητικά απαράδεκτες και παράνομες μεθοδεύσεις.
Η κυρία Τσατάνη μέσα σε εβδομήντα δύο ώρες -με διαστημική ταχύτητα!- μελέτησε, με πρωτοφανή ευφυία κατανόησε χιλιάδες σελίδες της δικογραφίας και με υπεράνθρωπες προσπάθειες συνέταξε και δακτυλογράφησε τη διάταξη απαλλαγής του Βγενόπουλου, που αριθμούσε -αν θυμάμαι καλά- οκτακόσιες μία σελίδες. Αξίζουν συγχαρητήρια στην κυρία Τσατάνη. Για τρεις ολόκληρες ημέρες δεν πρέπει να έφαγε, να κοιμήθηκε ή να επισκέφθηκε το λουτρό της.
Για την αρχειοθέτηση του σκανδάλου Βγενόπουλου είχε ενημερωθεί, πριν την αρχειοθέτηση, ο ίδιος ο Βγενόπουλος. Και, μάλιστα, είχε την αλαζονεία να το προαναγγείλει το πρωί της ημέρας που έγινε η αρχειοθέτηση.
Η κυρία Τσατάνη τιμωρήθηκε πειθαρχικά με αμετάκλητη απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου.
Είπε ο κ. Πλεύρης -θέλω να πιστεύω από άγνοια και όχι σκόπιμα- ότι η κυρία Τσατάνη είχε απαλλαγεί από το Πειθαρχικό και μετά έγινε αυτή η τεράστια μεθόδευση. Είναι αναληθέστατο. Δεν έγινε Πειθαρχικό για την κυρία Τσατάνη. Η κυρία Τσατάνη τιμωρήθηκε πειθαρχικά και σε αυτά τα Πειθαρχικά κατέθεσαν οι εκλεκτοί της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ σήμερα, η κυρία Ράικου και ο κ. Αγγελής. Όλα τα άλλα είναι φαντασιώσεις.

Είναι ένα στοιχείο, που δεν ήθελα να το αναφέρω. Θα το αναφέρω στο τέλος, όταν φτάσουμε στην παραπομπή μου, για την οποία υπάρχει προειλημμένη απόφαση και είμαι βέβαιος. Και στις δύο προτάσεις -και στην αρχική και στην άλλη- έχετε συμπεριλάβει ψευδή στοιχεία. Ένα από τα ψευδή στοιχεία είναι ότι λέτε ότι είχε απαλλαγεί πειθαρχικά. Ουδέποτε απαλλάχθηκε πειθαρχικά. Ένα πειθαρχικό της έγινε και σε αυτό τιμωρήθηκε.
Με τέτοια ψέματα, λοιπόν, προσπαθείτε να με σπιλώσετε, να σπιλώσετε μια προηγούμενη Κυβέρνηση και με σέρνετε και με διασύρετε με τα «έντυπα του Σαββατοκύριακου». Πώς λέμε «Ο Πυρετός του Σαββατόβραδου»; Εδώ είναι «Τα έντυπα του Σαββατοκύριακου» και είναι γιατί είναι και αυτά «κίτρινος πυρετός».
Το σκάνδαλο Βγενόπουλου προκάλεσε τεράστια οικονομική ζημιά, δισεκατομμυρίων και στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Η κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας οφείλεται κατά μεγάλο μέρος και σε αυτό. Η κ. Τσατάνη μήνυσε τους Κύπριους συναδέλφους της που συνεργαζόντουσαν και ερευνούσαν και αυτοί το σκάνδαλο Βγενόπουλου, γιατί διαφωνούσαν με τις παράνομες μεθοδεύσεις της. Βέβαια, η ελληνική Δικαιοσύνη και όχι η Δικαιοσύνη του «Ρασπούτιν» απέρριψε τη μήνυση της. Τη δράση της αποκάλυψε ο κ. Αγγελής και, όπως είπα και πριν, κατέθεσε σε βάρος της και ο Αγγελής και η Ράϊκου, αγαπημένοι σήμερα της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ.
Η κ. Τσατάνη είναι σύζυγος και μητέρα στελεχών και υποψηφίων Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας -δεν ξέρω αν έχει κάποια σημασία αυτό- και έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την κοινή γνώμη για τη μεροληπτική έρευνα σε διάφορες υποθέσεις. Δεν θα αναφερθώ σήμερα, διότι ο χρόνος μου λείπει. Υπάρχει Προκαταρκτική και ο κ. Μπουγάς είναι εδώ. Απλώς θέλω να προετοιμαστεί, όταν θα με καλέσει, να έχει μεγάλη αντοχή σε αυτά που θα πω.
Την καταγγελία σε βάρος μου την έκανε η κ. Τσατάνη μία μέρα πριν αρχειοθετήσει την υπόθεση. Είναι προφανής ο αντιπερισπασμός: για να μην στραφούν τα φώτα δημοσιότητας στην παράνομη -με τον τρόπο που προανέφερα αρχειοθέτηση- καταγγέλλουμε του Παπαγγελόπουλο.
Η κ. Τσατάνη έχει παραδεχτεί ότι με επισκέφτηκε με δική της πρωτοβουλία στο γραφείο μου, ζήτησε να τη βοηθήσω για να γίνει Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και μετά με κατήγγειλε.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, η κ. Τσατάνη μου εκμυστηρεύτηκε ιδιαίτερα προσωπικά της θέματα και ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για μια πολύ μεγάλη υπόθεση που απασχόλησε το πανελλήνιο. Μου εμπιστεύθηκε για να δικαιολογήσει την πρωτοφανή σκληρότητα που επέδειξε σε έναν αθώο, καλό και αγαθό άνθρωπο ποιος την πίεσε και γιατί να συμπεριφερθεί με αυτόν τον τρόπο. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι πιέστηκε να επιδείξει σκληρότερη συμπεριφορά ακόμα, να τον προφυλακίσει. Όμως, ευτυχώς, την απέτρεψε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, τον οποίον έσπευσε να συμβουλευθεί.
Το γεγονός αυτό μου το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και, μάλιστα, υπάρχουν μάρτυρες για τη συζήτηση αυτή που έκανα με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη μετά και για την επιβεβαίωσή του.Συνεχίστε, λοιπόν, κύριοι, στον δρόμο που διαλέξατε.
Για τα προσωπικά θέματα που μου εκμυστηρεύθηκε η κ. Τσατάνη δεν έχω καταλήξει ακόμα τι θα κάνω. Μάλλον δεν θα τα επικαλεστώ. Όλα τα υπόλοιπα, όμως, είμαι υποχρεωμένος να τα αποκαλύψω όταν κληθώ στην Προκαταρκτική Επιτροπή. Θα ήθελα να τα πω σήμερα, αλλά τότε ο χρόνος που θα έχω δεν θα είναι μόνο είκοσι λεπτά. Τότε θα δούμε ποιοι παρεμβαίνουν στη Δικαιοσύνη, ποιοι κατασκευάζουν ενόχους, ποιοι ταλαιπωρούν αθώους, ποιοι σκευωρούν απροκάλυπτα και συστηματικά κατ’ εξακολούθηση.
Η κ. Τσατάνη, πριν φύγει από το γραφείο μου, μου άφησε μια φωτογραφία της κόρης της. Θα την προσκομίσω στην Προκαταρκτική. Μου έδωσε το τηλέφωνό της -πού το ήξερα εγώ για να την πάρω;- και μου πρότεινε να της τηλεφωνήσω για να βρεθούμε, όπως μου είπε.
Η κ. Τσατάνη, όταν, πράγματι, της τηλεφώνησα, μου ανταπέδωσε το τηλεφώνημα -η ίδια τα λέει αυτά- και όταν μου ανταπέδωσε το τηλεφώνημα και μιλήσαμε, γιατί είχε τότε χρόνο, ανταλλάξαμε ευχές για τα Χριστούγεννα. Στην πορεία, βέβαια, έγιναν «για να κάνεις Χριστούγεννα» -ξέρω εγώ τι είπε- «αν θες να κάνεις Χριστούγεννα» κ.λπ.. Μετά τις γιορτές μου πρότεινε, όταν θα επέστρεφε από την Κρήτη, να τα πούμε από κοντά.
Τελικά, πρέπει να είμαι μεγάλος μάστορας στον εκβιασμό, ώστε τα θύματά μου, όπως η κ. Τσατάνη και τα υπόλοιπα που εμφανίζονται ως θύματα, να επιδιώκουν την παρέα μου, την παρέα του εκβιαστή τους. Αυτά προς το παρόν λέω για την κ. Τσατάνη. Υπάρχουν πάρα πολλά. Θα τα πω, όμως, στην Προκαταρκτική, που θα έχω περισσότερο χρόνο.
Ας δούμε τώρα για πάρα πολύ λίγο, λόγω έλλειψης χρόνου, την κατάθεση του κ. Αθανασίου. Ο κ. Αθανασίου τρία ολόκληρα χρόνια μετά τη μη ανανέωση της θητείας του, την οποίαν, όπως θα αναφέρω και στη συνέχεια, επιθυμούσε και επεδίωκε με κάθε τρόπο, νόμιμο και παράνομο, κατέθεσε σωρεία ψεμάτων που δεν αντέχουν στη στοιχειώδη λογική. Δεν θέλω να με πιστέψετε, να σκεφθείτε λογικά θέλω μόνο.
Η κατάθεση του κ. Αθανασίου στην Προκαταρκτική Επιτροπή είναι παράνομη και αντισυνταγματική. Δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση «NOVARTIS» που ερευνούσε. Το είπε και το Επιστημονικό Συμβούλιο. Δεν πειράζει, όμως. Εγώ δεν θα σταθώ σε ακυρότητες. Την ουσία και την αλήθεια θέλω και αυτήν θα την πω και τότε να δούμε τη συμπεριφορά κάποιων, πού θα πάνε να κρυφτούν.
Ο ίδιος ομολόγησε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για την υπόθεση «NOVARTIS». Αντί, λοιπόν, να του πουν «περάστε, κύριε, δεν έχετε τίποτα», συνέχισαν να τον ρωτούν για να δουν ο Παπαγγελόπουλος, ο Ρασπούτιν, ο Μακιαβέλλι, ποιος είναι αυτός, τέλος πάντων. Και όχι μόνο είπε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τη «NOVARTIS», αλλά είπε ότι σαράντα χρόνια που με ξέρει και συνυπηρετούμε στην ίδια Εισαγγελία δεν έχει ακούσει ούτε από μένα ούτε από κανέναν το όνομα «Ρασπούτιν». Αυτά τα λέω για την αξιοπιστία της κ. Ράϊκου, που θα ασχοληθώ μαζί της μετά.
Όσα κατέθεσε ο κ. Αθανασίου δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση που έρευνα η Προκαταρκτική Επιτροπή. Είναι θλιβερό, όμως, που ο πρώην Οικονομικός Εισαγγελέας προσπαθεί σήμερα να ξεπλύνει το μεγάλο σκάνδαλο της φοροδιαφυγής της «Λίστας Λαγκάρντ». Τολμά και ισχυρίζεται σήμερα, για να διευκολύνει τον Μιωνή, ότι το ταξίδι των τεσσάρων εισαγγελέων τον Σεπτέμβριο του 2015 στο Παρίσι για να εξετάσουν τον Ερβέ Φαλτσιανί για τη «Λίστα Λαγκάρντ» ήταν παράνομο. Τολμά και ισχυρίζεται ότι οι τέσσερις εισαγγελείς που έκαναν το ταξίδι είναι ομάδα που επηρεάζεται από μένα.
Στον ελάχιστο χρόνο που έχω και στην ανοχή που θα μου δείξετε θα κάνω γνωστό στο ελληνικό Κοινοβούλιο, στους συναδέλφους του κ. Αθανασίου κυρίως για να δουν το ποιόν του, αλλά κυρίως τον ελληνικό λαό, τα ακόλουθα:
Μόλις επέστρεψαν από το Παρίσι οι τέσσερις εισαγγελείς, ο κ. Αθανασίου τους ζήτησε και του έστειλαν τα στοιχεία που είχαν παραλάβει από τον Φαλτσιανί. Αν είχαν παρανομήσει οι τέσσερις εισαγγελείς, θα τους τα ζητούσε; Θα συμμετείχε και αυτός στην παρανομία τους;
Δεύτερον, ένα μήνα μετά το ταξίδι των τεσσάρων εισαγγελέων στο Παρίσι, η Οικονομική Εισαγγελία, της οποίας προϊστάμενος ήταν ο κ. Αθανασίου, έλαβε κατάθεση μιας Ελβετίδος μάρτυρας για την ίδια υπόθεση, για τη «Λίστα Λαγκάρντ». Την κατάθεση αυτήν την έστειλε ο ίδιος ο κ. Αθανασίου με δική του υπογραφή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Πώς τολμά σήμερα και ισχυρίζεται ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών ήταν αναρμόδια και ότι οι εισαγγελείς παρανόμησαν; Αν ήταν δική του αρμοδιότητα, γιατί την έστειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και δεν την κράτησε ο ίδιος;
Μετά την επιστροφή των τεσσάρων εισαγγελέων από το Παρίσι, ο κ. Αθανασίου ζήτησε με έγγραφό του, με την υπογραφή του, τρεις από τους τέσσερις εισαγγελείς, την κ. Τουλουπάκη, τον κ. Τζούρα και τον κ. Καλούδη, που είχαν εξετάσει το Φαλτσιανί, να αποσπαστούν στο γραφείο του. Τον κ. Ζαγοραίο δεν μπορούσε να τον αποσπάσει, γιατί ήταν προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών. Επιπλέον, κάθε χρόνο τους τρεις αυτούς εισαγγελείς ζητούσε να παραμείνουν αποσπασμένοι στο γραφείο του.
Έχω την εντύπωση ότι και μετά την αποχώρηση του κ. Αθανασίου, η σημερινή Οικονομική Εισαγγελέας, η κ. Ψαρουδάκη, ανανέωσε την απόσπαση των δύο εισαγγελέων, γιατί η κ. Τουλουπάκη έγινε εντωμεταξύ Εισαγγελέας Διαφθοράς, και τους διατηρεί ακόμα στο γραφείο τους.
Αν, λοιπόν, οι τέσσερις εισαγγελείς ήταν ομάδα μου -τα ίδια ισχυρίζεται και ο κ. Φαλτσιανί και ο κ. Μιωνή, αλλά θα τα αναλύσω καλύτερα μετά- και παρανομούσαν, μήπως και ο κ. Αθανασίου συμμετείχε στην εγκληματική οργάνωση που φαντασιώνεται και περιγράφει ο Μιωνή;
Τους τρεις αυτούς εισαγγελείς, την κ. Τουλουπάκη, τον κ. Τζούρα, τον κ. Καλούδη, το 2016 τους διέταξε ο ίδιος ο κ. Αθανασίου να κάνουν έρευνα και κατάσχεση στο σπίτι του Σταύρου Παπασταύρου για τα «PANAMA PAPERS». Κατά τα λοιπά, εγώ από το 2013 έχω στήσει τη λίστα Λαγκάρντ, όπως λέει ο κ. Μιωνής, τον εκβιάζω και τον καταδιώκω.
Τους τρεις αυτούς εισαγγελείς τους έστειλε ο ίδιος ο κ. Αθανασίου -προσέξτε την υποκρισία και το μέγεθος του ψέματος!- στο εξωτερικό να συναντήσουν τον Φαλτσιανί και να λάβουν από αυτόν περισσότερα στοιχεία και διευκρινίσεις. Κατά τα λοιπά, είναι ομάδα μου και παρανόμησαν για να διευκολύνουν εμένα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πιο αφελής, ο πιο εμπαθής εχθρός μου δεν μπορεί να τα πιστέψει αυτά τα πράγματα.
Συνεχίζουμε: Ο ίδιος ο κ. Αθανασίου κάλεσε στις 2 Σεπτεμβρίου 2015, δηλαδή πριν το ταξίδι των εισαγγελέων που δήθεν τους έστειλα εγώ για να εξυπηρετήσω τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Σταύρο Παπασταύρου -ο ίδιος ο Αθανασίου πριν γίνει το ταξίδι- και τον εξέτασε ως ύποπτο για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και για φοροδιαφυγή σε βαθμό κακουργήματος.
Κατά τα λοιπά, η λίστα Λαγκάρντ, οι έρευνες για Μιωνή, Παπασταύρου, Μεταξά είναι σκευωρία δική μου και της εγκληματικής μου οργάνωσης. Ξαναρωτάω: Μήπως συμμετέχει σε αυτή και ο κ. Αθανασίου;
Εκτός, όμως, από την προσπάθεια του Παναγιώτη Αθανασίου να ξεπλύνει το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ, στην κατάθεσή του ανέφερε και άλλες περιπτώσεις δήθεν παρέμβασής μου.
Είμαι υποχρεωμένος, λοιπόν, να απαντήσω σε όλες τις κατηγορίες του, τους υπαινιγμούς και τα υπονοούμενα και μετά διευρύνετε το κατηγορητήριο! Η συνέχιση της εκδικητικής πολιτικής δίωξης επιφυλάσσει πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις σε πολλούς.
Σήμερα με πολύ μεγάλη ταχύτητα -ο χρόνος είναι ελάχιστος και έχω να πω πολλά και σημαντικά- εντελώς ενδεικτικά θα επισημάνω τα εξής: Οι έρευνες του οικονομικού εισαγγελέα είναι απόρρητες, όλων των εισαγγελέων, πολύ περισσότερο του οικονομικού εισαγγελέα που αφορά προσωπικά δεδομένα, φορολογικές δηλώσεις, έσοδα και τα λοιπά. Εάν, λοιπόν, ισχύουν όσα ισχυρίζεται, πρέπει να δώσει μια εξήγηση πώς τις γνώριζα εγώ τις έρευνές του. Μήπως με ενημέρωνε ο ίδιος ή μήπως λέει ψέματα και δεν έγιναν αυτές οι κουβέντες;
Για την υπόθεση του κ. Αλαφούζου σήμερα εν τάχει: Θα πρέπει να είμαι μεγάλος βλάκας, να προσπαθώ να επηρεάσω τον κ. Αθανασίου και να εκτίθεμαι για τον κ. Αλαφούζο. Όλοι γνωρίζουν ότι ο κ. Αθανασίου παρακολουθεί τους αγώνες του Παναθηναϊκού ανελλιπώς και έχει πολύ καλές σχέσεις με τον κ. Αλαφούζο. Κάθονται, όπως έχει δημοσιεύσει ο κ. Κουρτάκης στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» -και φωτογραφίες τους μάλιστα- δίπλα-δίπλα και αποκαλούνται με τα μικρά τους ονόματα.
Κατέθεσε ο κ. Αθανασίου ότι τη δέσμευση των λογαριασμών Αλαφούζου αναγκάστηκε να την κάνει, χωρίς καμία άλλη διευκρίνιση. Πρέπει να εξηγήσει ο κ. Αθανασίου τι εννοεί με τη λέξη «αναγκάστηκε». Πώς μπορεί να εξαναγκαστεί ένας εισαγγελέας; Μήπως τα στοιχεία της υπόθεσης τον υποχρέωσαν να δεσμεύσει τους λογαριασμούς του Αλαφούζου; Μήπως η λέξη «εξαναγκάστηκε» είναι απολογία του στον κ. Αλαφούζο γιατί δεν τήρησε όσα του είχε υποσχεθεί; Μήπως ανέφερε και το δήθεν ενδιαφέρον του Παπαγγελόπουλου για να δικαιολογηθεί καλύτερα στον κ. Αλαφούζο; Αυτά προς το παρόν σήμερα για την υπόθεση του κ. Αλαφούζου. Τα υπόλοιπα, πάρα πολλά, πολύ σημαντικά και άκρως ενδιαφέροντα για την υπόθεση αυτή στην Προκαταρκτική.
Για τον κ. Σάλλα και σήμερα και για αυτή την υπόθεση θα πω πάρα πολύ λίγα. Για μήνες ο κ. Αθανασίου μου αναφερόταν στις υποθέσεις του Σάλλα. Παρ’ όλα αυτά, καθυστερούσε να ολοκληρώσει τις έρευνες. Ήθελε να ασκηθούν διώξεις λίγο μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης θητείας του, γιατί πίστευε ανοήτως ότι μια δίωξη κατά του Σάλλα θα του εξασφάλιζε την ανανέωση της θητείας του. Όταν μάλιστα εγώ με απόλυτη ειλικρίνεια του ξεκαθάρισα ότι δεν υπάρχει περίπτωση ο Άρειος Πάγος να του ανανεώσει για τρίτη φορά τη θητεία του, άρχισε να προσεγγίζει άλλα ισχυρά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και να προσπαθεί να διαπραγματευτεί μαζί τους. Υπάρχουν μάρτυρες για όλα αυτά που λέω.
Θα τους προτείνω, κύριε Μπουγά, αρκεί να τους καλέσετε. Θα ακουστούν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Είναι μια τρομακτική εμπειρία για εμένα και για την οικογένειά μου, αλλά είναι και μια ευκαιρία για την Ελλάδα να δει τι υπάρχει σε διάφορα σημεία του δημόσιου βίου της χώρας και ειδικά στη δικαιοσύνη.
Μάρτυς μου ο Θεός, δεν ήθελα να ανακατέψω τη δικαιοσύνη εγώ σε αυτή την ιστορία. Αναγκάζομαι να αμυνθώ. Ζητώ εκ των προτέρων συγγνώμη από τους συναδέλφους μου που θα πω πράγματα που δεν θα έλεγα ποτέ.
Για τις διώξεις κατά του Σάλλα θα είχε ενδιαφέρον να κληθεί και ο κ. Σάλλας -δεν ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, κύριε Μπούγα, δεν θα είναι δικός μου μάρτυρας- να σας πει τι συνέβη με τις υποθέσεις του, αλλά και οι νομικοί του σύμβουλοι που ξέρουν καλά το θέμα. Εγώ τι λόγο είχα να προστατέψω τον Σάλλα, έναν μεγαλοτραπεζίτη, όταν ο ίδιος ο Αθανασίου ισχυρίζεται ότι απεχθάνομαι και μισώ τους τραπεζίτες;
Για τον κ. Παπαχρήστο τώρα: Αλήθεια, πώς μπορεί ένας εισαγγελέας να κατασκευάσει στοιχεία για υπόθεση φοροδιαφυγής, όπως είπε χωρίς να ντρέπεται ο κ. Αθανασίου; Δεν μιλάμε για ψευδομάρτυρες, μιλάμε για έγγραφα και για εισοδήματα. Πώς μπορεί να τα κατασκευάσει ένας εισαγγελέας αυτά; Μήπως έχει σχετική τεχνογνωσία ο κ. Αθανασίου και εμείς την αγνοούμε;
Η αλήθεια για τον κ. Παπαχρήστο είναι τελείως διαφορετική. Ο κ. Αθανασίου ο ίδιος μου είπε ότι έχει πληροφορίες για έναν κρυφό λογαριασμό του και με ρώτησε κουτοπόνηρα -οι εισαγγελείς που με ακούν καταλαβαίνουν τι εννοώ γιατί ξέρουν το ύφος του- αν με ενδιαφέρει αυτή η πληροφορία και αν η αξιοποίησή της θα τον βοηθούσε στην ανανέωση της θητείας του. Του διευκρίνισα για άλλη μία φορά ότι πρέπει να το πάρει απόφαση ότι δεν μπορεί να ανανεωθεί η θητεία του, δεν μπορεί να παραμείνει έξι χρόνια στη θέση του οικονομικού εισαγγελέα. Δεν δίστασα να του πω ότι η επιμονή του να παραμείνει στη θέση του οικονομικού εισαγγελέα για έξι χρόνια είναι παρεξηγήσιμη και έχει αρχίσει να συζητιέται.
Τέλος, δεν παρέλειψα να του πω ότι με τον Γιώργο Παπαχρήστο είχα μια καλή σχέση και για αυτό του είπα να κάνει τη δουλειά του και να μην τον αδικήσει. Αυτά προς το παρόν για τον κ. Αθανασίου.
Λίγη υπομονή και για τις υποθέσεις Αλαφούζου, Σάλλα, Παπαχρήστου και για τις άλλες που αναφέρει στην κατάθεσή του και για άλλες που δεν αναφέρει θα υπάρξουν πολλές και ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις, όπως παραδείγματος χάριν -τώρα μου ήρθε- για την υπόθεση SIEMENS, όχι μόνο για τον χειρισμό της υπόθεσης κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής έρευνας -εγώ την είχα παραγγείλει τότε αυτή, σκευωρία ήταν και αυτή- αλλά και για τις διαρροές που υπήρξαν κατά τη διάρκεια της έρευνας, προκειμένου να πλήξουν την οικογένεια Μητσοτάκη. Το επαναλαμβάνω, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, για να πλήξουν την οικογένεια Μητσοτάκη. Στόχος, βέβαια, τότε ήταν η κ. Μπακογιάννη η οποία προετοιμαζόταν για την αρχηγία. Φαινόταν ότι η Νέα Δημοκρατία θα χάσει τις εκλογές και θα επακολουθούσε διαδοχή. Όμως, τα σμπάρα πήραν και τον σημερινό Πρωθυπουργό. Θυμάστε τις διαρροές, δεν θέλω να τις υπενθυμίσω, δεν μου αρέσει.
Θυμίζω την οργισμένη αντίδραση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη -υπήρξε οργισμένη αντίδραση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη- και υπάρχουν μάρτυρες εν ζωή για την οργισμένη αντίδραση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, για τις διαρροές και θα αποκαλύψω και πώς σταμάτησαν οι διαρροές. Δεν μπορώ, όμως, να μην πω, ακόμα ηχούν στα αυτιά μου οι λέξεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, «πρέπει να σταματήσει τις διαρροές αυτός ο αλητήριος».

Και τελειώνω με τον κ. Αθανασίου. Τι αξιοπιστία μπορεί να έχει ένας εισαγγελέας που εξαπατά την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, την υπηρεσία του, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, τους συναδέλφους του και δεν ξέρω ποιους άλλους ακόμα και αντί να συμμετάσχει σε διεθνές συνέδριο και να εκπροσωπήσει τη χώρα του σε μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει τον πλανήτη, σε μια υπόθεση που υπάρχουν νεκροί, αυτός την κοπανάει και πηγαίνει σε κρυφές διακοπές; Τα προσωπικά του δεν με ενδιαφέρουν. Είμαι αρκετά φιλελεύθερος άνθρωπος, παρ’ ότι Υπουργός της Αριστεράς. Η μόνη σχέση μου με τη φιλελεύθερη παράταξη είναι ότι είμαι φιλελεύθερος άνθρωπος. Με ενδιαφέρει μόνο η υπηρεσιακή του συμπεριφορά και η αξιοπιστία του ή μάλλον η αναξιοπιστία του και αυτές θα τις αναδείξω αναλυτικά στα επόμενα στάδια.

Από τη σατανική μεθόδευση, όμως, για τη συγκάλυψη-ξέπλυμα ενός άλλου μεγάλου σκανδάλου, του σκανδάλου της Λίστας Λαγκάρντ, δεν ήταν δυνατόν να μην έχει συμμετοχή η κ. Ράϊκου. Υπενθυμίζω επί τροχάδην ότι η κ. Ράϊκου παραιτήθηκε 24 Μαρτίου 2017. Στην επιστολή παραίτησής της δεν αναφέρει τίποτα για μένα, τίποτα για «Ρασπούτιν», τίποτα για οποιαδήποτε πίεση ή παρέμβαση στο έργο της. Απεναντίας, χαρακτηρίζει τη NOVARTIS ως κορωνίδα των σκανδάλων, αναφέρεται σε διεφθαρμένους κρατικούς λειτουργούς, ενδεχομένως και σε πολιτικούς, αναφέρεται σε «μαύρο» πολιτικό χρήμα 28 εκατομμυρίων ευρώ και ισχυρίζεται ότι την έχουν στοχοποιήσει διεφθαρμένοι κρατικοί λειτουργοί και τα μεγάλα συμφέροντα στον χώρο της υγείας. Ο «Ρασπούτιν» δεν είχε πλημμυρίσει τότε τη φαντασία και τη σκέψη της, εκτός αν εννοεί ότι εγώ ήμουν σε συνεργασία με τον κ. Φρουζή. Γι’ αυτό δεν με έχετε κατηγορήσει ακόμα. Έχετε περιθώριο!
Μετά από δεκαοκτώ μήνες, όταν αποκαλύφθηκε ότι σε κοινό λογαριασμό της υπήρχαν εμβάσματα της NOVARTIS, η κ. Ράϊκου πανικοβλήθηκε. Απόλυτα κατανοητό. Στον λογαριασμό της εισαγγελέως που ερευνά την κορωνίδα των σκανδάλων, όπως η ίδια χαρακτήρισε το σκάνδαλο, η NOVARTIS έχει στείλει χρήματα και όχι μία, όπως λένε ψέματα, όχι δύο, αλλά τρεις φορές και μάλιστα χωρίς να υπάρχει νόμιμη, έστω κατ’ επίφαση, αιτία. Η σύμβαση που θα δικαιολογούσε τα εμβάσματα της NOVARTIS είχε καταστραφεί από πλημμύρα στο υπόγειο της κ. Ράϊκου.

Πανικόβλητη πλέον η κ. Ράϊκου άρχισε να διαρρέει στον Τύπο μετά από δεκαοκτώ μήνες ότι υπάρχει δήθεν ένας «Ρασπούτιν» στον χώρο της Δικαιοσύνης. Η ίδια -προσέξτε!- και μετά από δεκαοκτώ μήνες δεν τολμούσε επώνυμα να δηλώσει ανοησίες για «Ρασπούτιν». Μετά από τρία χρόνια, η κ. Ράϊκου στην προκαταρκτική επιτροπή αναγκάστηκε να παραδεχτεί -προσέξτε με λίγο, θέλω κάποιος να με ακούσει τέλος πάντων σε αυτόν τον τόπο- ότι μία και μοναδική φορά πριν από δεκαπέντε χρόνια, το 2005, είχα αυτοαποκληθεί «Ρασπούτιν» μπροστά της, αλλά ότι μόνο αυτή το άκουσε και κανένας άλλος.
Ταλανίζεται ο τόπος, ταλανίζεται η Δικαιοσύνη, διώκομαι ανηλεώς, γιατί πριν από δεκαπέντε χρόνια είπα στη Ράϊκου ότι είμαι «Ρασπούτιν». Και το θυμήθηκε τώρα! Έχω πολύ δρόμο με την κ. Ράϊκου.

Κανένας εισαγγελέας, κανένας δικαστής από τους χιλιάδες Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς, κανένας Έλληνας από τα εκατομμύρια Ελλήνων δεν έχει ακούσει και δεν γνωρίζει τίποτα για τον «Ρασπούτιν». Μόνο η Ράϊκου το άκουσε, όπως είπαμε, πριν από δεκαπέντε χρόνια μία φορά στο γραφείο μου. Και όσον αφορά τα περί έλλειψης ιστορικών γνώσεων, μην τα επαναλάβω, τα είχα πει, γελοιοποιούν την κουβέντα, αλλά πιο πολύ γελοιοποιείται η ίδια που λέει τέτοια ψέματα.
Αυτά που θα αποκαλυφθούν και προκύπτουν από τις χιλιάδες σελίδες της δικογραφίας, στην οποία νομίμως έχω πρόσβαση πλέον -με αίτησή μου παίρνω τα πρακτικά- θα είναι συγκλονιστικά.
Για ορεκτικό θα σας ενημερώσω σήμερα για κάτι, όπως αυτό προκύπτει από τη δικογραφία, που έχω νομίμως, όσο μέρος έχω, γιατί σκεφτείτε ότι πάτε τόσο γρήγορα τη διαδικασία σε βάρος μου για να με εξουθενώσετε, που ακόμα δεν έχω πάρει κατάθεση του κ. Παππά, ο οποίος κατέθεσε για τον Μιωνή. Κι όμως, έρχομαι εγώ να αντικρούσω τις κατηγορίες. Δεν πειράζει, έχω χρόνο! Ακόμα και στο Ειδικό Δικαστήριο να πάω, θα έχω περισσότερο χρόνο. Και εκεί οι διαδικασίες θα είναι αδιάβλητες.
Για ορεκτικό, λοιπόν, σήμερα σας ενημερώνω ότι όταν παραιτήθηκε η κ. Ράϊκου, είχε ενημερωθεί ότι θα παραλάμβανε τα ονόματα γιατρών που τα «έπαιρναν» από τη NOVARTIS. Τα σχετικά έγγραφα τα παρέλαβε η κ. Ράϊκου πριν ακόμα αποχωρήσει από τη θέση της εισαγγελέως διαφθοράς. Άρα, η κ. Ράϊκου ήξερε για τα εμβάσματα, όπως επίσης ήξερε ότι δεν μπορούσε να τα δικαιολογήσει.
Επειδή, λοιπόν, είχε λερωμένη τη φωλιά της, μετά την παραίτησή της προσπάθησε να διατηρήσει καλές σχέσεις μαζί μου. Δεν συναντηθήκαμε μόνο μία φορά, όπως αναγκάστηκε να παραδεχτεί στην κατάθεσή της στην Προκαταρκτική Επιτροπή.

Κύριε Πλεύρη, είπατε ότι έστειλε μήνυμα στον κ. Κοντονή, ενώ εμένα όχι. Εμένα με έβλεπε κατ’ ιδίαν, έτσι; Και υπάρχουν μάρτυρες. Του Κοντονή τού έστειλε μήνυμα, γιατί ντρεπόταν πραγματικά. Τον είχε επισκεφθεί πριν παραιτηθεί, όπως είχε επισκεφθεί και εμένα. Όμως, τι να λέω τώρα; Θα χάσουμε τον χρόνο μας. Αφήστε, έχω να πω άλλα πολύ σημαντικότερα.
Συναντηθήκαμε, λοιπόν, όχι μία, αλλά δύο ή τρεις φορές τουλάχιστον σε γεύματα δύο, τριών ατόμων εκτός από εμάς τους δυο, σε γεύματα που δεν ήταν τυχαίες κοινωνικές εκδηλώσεις, αλλά τα προκάλεσε η ίδια, όπως και η ίδια διάλεξε για συνδαιτυμόνες πρόσωπα που εμπιστευόταν η ίδια. Για εμένα ήξερε ότι εγώ δεν μιλάω. Ήξερε ότι εγώ είμαι βλάκας και ρομαντικός, αλλά δεν ήξερε την αντίδραση ενός βλάκα και ενός ρομαντικού. Και αυτή και άλλοι θα δουν τώρα την αντίδραση του βλάκα και του ρομαντικού. Για όλα αυτά που σας λέω υπάρχουν μάρτυρες.
Κύριε Πλεύρη, εμένα με πήρε και τηλέφωνο στη γιορτή μου μετά από έξι μήνες, τον Οκτώβριο του 2017, για να μου ευχηθεί.
Ολοκληρώνω σύντομα με την κ. Ράϊκου για να δείτε τι παιχνιδάκια παίζονται. Στις 23 Σεπτεμβρίου 2019 τώρα, πριν από έξι μήνες, λίγο πριν γίνει η Προκαταρκτική σε βάρος μου, η κ. Ράϊκου κατέθεσε σε δύο δόσεις στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση NOVARTIS και για τον «Ρασπούτιν» κ.λπ.
Στην πρώτη κατάθεσή της δεν αναφέρει τίποτα για «Ρασπούτιν». Επιστρέφει, όμως, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής της και την αποχώρησή της από τον Άρειο Πάγο. Γιατί; Τελικά πρέπει να έχει χιούμορ. Όπως ισχυρίζεται, ξέχασε να αναφερθεί στον «Ρασπούτιν». Προσέξτε! Καλείται να καταθέσει σε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για παρεμβάσεις του «Ρασπούτιν» και ξεχνάει να αναφερθεί σε αυτόν. Όλος ο τόπος εξαιτίας της και εξαιτίας των διαρροών της ασχολείται για πολλούς μήνες με τον «Ρασπούτιν», αλλά η κ. Ράϊκου ξεχνάει να αναφέρει οτιδήποτε για τον «Ρασπούτιν», όταν καλείται να καταθέσει γι’ αυτόν. Τελικά πολύ ξεχασιάρα είναι η κ. Ράϊκου! Ξέχασε τον «Ρασπούτιν», ξέχασε τα εμβάσματα της NOVARTIS και έχει ξεχάσει και άλλα πολλά ακόμα. Δεν πειράζει, θα της τα υπενθυμίσω όλα εγώ.
Επίσης, στη δεύτερη κατάθεσή της η κ. Ράϊκου αναφέρεται για πρώτη φορά στον Σάμπυ Μιωνή και στην αντιδικία του με τη Γιάννα Παπαδάκου. Η αναφορά της σε ιδιωτική αντιδικία δεν έχει καμία λογική συνάφεια με την υπόλοιπη κατάθεσή της, αρχική και συμπληρωματική.
Έχω σημειώσει εδώ να πω τι ακριβώς είπε. Είπε πράγματα που δεν διανοείται, που δεν μπορεί να τα ξέρει μια τρίτη εισαγγελέας. Αυτό το σημείο, όμως, είναι αποκαλυπτικό και αποδεικτικό ταυτόχρονα της συμμορίας και των μεθόδων που πραγματικά υπάρχουν για να συγκαλύψει, να ξεπλύνει το σκάνδαλο της NOVARTIS, αλλά και το σκάνδαλο της Λίστας Λαγκάρντ.
Είναι ολοφάνερο ότι η κ. Ράϊκου, όπως και ο κ. Αθανασίου είναι σε συνεννόηση με τον κ. Μιωνή και προσπαθούν να δικαιολογήσουν την κλήση τους στην Προκαταρκτική Επιτροπή, η οποία, επαναλαμβάνω, δεν είχε καμία σχέση με τον Μιωνή. Παρ’ όλα αυτά, με αναφορές της Ράϊκου και του Αθανασίου προετοιμάζεται το έδαφος. Υπάρχει και ο Κουρτάκης στα «Παραπολιτικά» που έναν χρόνο πριν μιλάει για την κατάθεση Μιωνή και για τις κασέτες -τις παράνομες- που έχει σε βάρος μου.
Αν, λοιπόν, υπάρχουν δημοσιεύματα, ενέργειες που δείχνουν συμμορία, αλλού πρέπει να τις ψάξετε. Αν υπάρχουν τέσσερα δημοσιεύματα της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» και ένα της Παπαδάκου, εγώ έχω κρατήσει τρεις πάκους μέχρι εδώ στο σπίτι μου με πρωτοσέλιδα που στοχοποιούν εμένα και αναφέρονται σε μελλοντικά γεγονότα, προαναγγέλλουν τι θα συμβεί. Ποιος νοσηρός νους τα συντονίζει και καθοδηγεί αυτούς τους δημοσιογραφίσκους, εισαγγελίσκους και επιχειρηματίες;

Όπως είπα, την κατάθεση του Μιωνή αλλά και του κ. Αθανασίου, πριν ακόμα φανεί κάτι στον ορίζοντα, τις είχε προαναγγείλει ο κ. Κουρτάκης στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ. Ο κ. Κουρτάκης ή διαθέτει το θείο χάρισμα της ενόρασης ή είναι γίγας, τουλάχιστον στη δημοσιογραφία.
Στην εξέλιξη αυτής της ιστορίας θα δούμε ποιοι είναι οι εκβιαστές και ποιοι τα θύματα, θα δούμε ποιοι είναι οι συμμορίτες. Εγώ πλέον θα τους αποκαλώ «ληστοσυμμορίτες», έτσι για να παίξω, γιατί ληστεύουν τον ελληνικό λαό.
Και τελειώνω με τον κ. Μιωνή. Ο Μιωνή, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ήταν ή είναι συνέταιρος ή συνεργάτης του Σταύρου Παπασταύρου, φίλου, συμβούλου και συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά. Ο Μιωνή, σύμφωνα πάντοτε με δημοσιεύματα του Τύπου, φέρεται να διαχειρίζεται με τις εταιρείες και τους συνεργάτες του το 55% των συνολικών καταθέσεων ύψους δύο δισεκατομμυρίων ευρώ-δολαρίων της λίστας Λανγκάρντ.
Τώρα βέβαια ισχυρίζεται ότι αυτό δεν ισχύει και ότι είναι ψέματα και κατασκεύασμα. Όμως, υπάρχει κατάθεσή του στο κλιμάκιο της προκαταρκτικής, νομίζω. Θα το πάω στον κ. Μπούγα τις επόμενες μέρες. Υπάρχει ομολογία του στο κλιμάκιο της εξεταστικής πριν συσταθεί, το 2012, που ήταν η κ. Κωνσταντοπούλου και ο κ. Καλαντζής, που εκεί λέει «ναι, είμαι διαχειριστής». Θα διαλέξετε σήμερα πότε λέει αλήθεια ο κ. Μιωνή και πότε λέει ψέματα.
Τον Μιωνή τον συνάντησα για πρώτη και μοναδική φορά πριν τέσσερα χρόνια στο γραφείο του Νίκου Παππά. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία και επίμονα αιτήματα του ίδιου του Μιωνή. Όπως, δε, με ενημέρωσε ο κ. Παππάς, είχε μεσολαβήσει και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ. Στην αρχή αρνήθηκα να συναντηθώ με τον Μιωνή. Ομολογώ ότι είχα επηρεαστεί αρνητικά από όλα τα δημοσιεύματα στον Τύπο και τις αναρτήσεις στο διαδίκτυο για την εμπλοκή του στη λίστα Λανγκάρντ και την εν γένει επιχειρηματική του δραστηριότητα.
Επίσης, σύμφωνα με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, την οποία τροφοδοτούσε και ο ίδιος είτε με δηλώσεις του είτε με διαρροές του, εφέρετο να έχει σχέσεις με μυστικές υπηρεσίες. Δείτε τα δημοσιεύματα εκείνης της εποχής. Εγώ τότε είμαι συνταξιούχος, για να ξέρετε, δεν έχω σχέση με αυτά.
Επιπλέον, είχε γραφτεί στον Τύπο ότι μαγνητοφώνησε ή επιχείρησε να μαγνητοφωνήσει Βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου, τον κ. Καλαντζή από τη Νέα Δημοκρατία και την κ. Κωνσταντοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ τότε, όταν τον εξέτασαν ως μάρτυρα για την υπόθεση Λαγκάρντ, το 2012 ή το 2013. Η εξέταση αυτή έγινε, όπως είπα, το 2012 ή το 2013. Εγώ τότε ήμουν συνταξιούχος ήδη τρία χρόνια. Έγινα Υπουργός μετά άλλα τρία χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν κυβέρνηση. Εγώ μάλλον δεν είχα γνωρίσει και τον Αλέξη Τσίπρα τότε ή μπορεί και να τον είχα γνωρίσει.
Επομένως, η έρευνα του ελληνικού Κοινοβουλίου για τη λίστα Λανγκάρντ, τον Παπασταύρου και τον Μιωνή δεν είναι έργο δικό μου και της «εγκληματικής μου οργάνωσης», όπως ξεδιάντροπα ισχυρίστηκε το 2020 ο κ. Μιωνή, μετά από οκτώ χρόνια.
Θυμάμαι ότι το 2013 ο κ. Μιωνή είχε αρνηθεί να εμφανιστεί στην επιτροπή, επειδή θεωρούσε ότι ήταν μέλη της ακροδεξιά στοιχεία και ναζιστές. Τελικά, δέχθηκε να εξεταστεί από κλιμάκιο της επιτροπής στο Ισραήλ, για να μην εμφανιστεί ενώπιον των ακροδεξιών, με τον όρο να μην συμμετάσχουν στο κλιμάκιο συγκεκριμένα πρόσωπα.
Παρόμοια συμπεριφορά και ασέβεια στους Βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου επέδειξε και κατά την πρόσφατη κατάθεσή του στην προκαταρκτική επιτροπή. Υποχρέωσε τον κ. Πλεύρη να δηλώσει ασθένεια, για να μην είναι παρών όταν θα κατέθετε, γιατί και αυτόν τον θεωρεί ναζί. Όμως, ο κ. Πλεύρης έκανε το λάθος να εμφανιστεί την ίδια μέρα στο MEGA. Έτσι, έγινε αντιληπτή η προσχηματική ασθένεια Πλεύρη και η ικανοποίηση της εξευτελιστικής για το ελληνικό Κοινοβούλιο απαίτησης του Μιωνή, μιας απαίτησης που θα εξασφάλιζε να έρθει να καταθέσει και να πει τα ψέματα και τους παραλογισμούς σε βάρος του Παπαγγελόπουλου, τέσσερα χρόνια μετά τη συνάντησή μας.
Ας επανέλθω όμως στη συνάντηση Παππά, Παπαγγελόπουλου, Μιωνή, 10 Μαρτίου του 2016. Όπως ήδη ανέφερα, εγώ στην αρχή δεν ήθελα να συναντηθούμε. Τελικά, δέχθηκα να συναντηθούμε, επειδή ο κ. Παππάς επικαλέστηκε λόγους εθνικού συμφέροντος, τη μεγάλη γεωστρατηγική σημασία των σχέσεων Ελλάδας-Ισραήλ και το ενδιαφέρον του Ισραηλινού Πρωθυπουργού.
Τη συνάντηση την είχα λησμονήσει εντελώς, γιατί για εμένα δεν είχε κανένα ενδιαφέρον. Μου την επανέφεραν στη μνήμη διάφορα δημοσιεύματα γνωστών για την εκτέλεση συμβολαίων και ειδικές αποστολές που αναλαμβάνουν εντύπων του Σαββατοκύριακου. Είναι αυτό που είπα πριν για τον κίτρινο Τύπο του Σαββατοκύριακου. Στην αρχή δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία. Θεώρησα ότι ήταν άλλη μία από τις πολλές προσπάθειες που έκαναν οι γνωστοί εκβιαστές ή οι υπάλληλοι γνωστών αφεντάδων να με πνίξουν. Όμως, μετά από λίγο, ανέφεραν στις ψευδείς καταθέσεις τους τον Μιωνή οι εισαγγελείς Ράικου και Αθανασίου!
Ήταν προφανές πλέον ότι τα μικρής κυκλοφορίας έντυπα του Σαββατοκύριακου με τα ευτελή ρυπογραφήματά τους προετοίμαζαν, μαζί δυστυχώς με την κ. Ράικου και τον κ. Αθανασίου, την κατάθεση του Μιωνή και τον διευκόλυναν στην προσπάθειά του να ξεπλύνει ένα άλλο πολύ μεγάλο σκάνδαλο: την τεράστια φοροδιαφυγή της λίστας Λανγκάρντ.
Μου προκάλεσε τεράστια θλίψη οι εισαγγελείς Ράικου και Αθανασίου, που είχαν αποστολή την καταπολέμηση της διαφθοράς, του μεγάλου οικονομικού εγκλήματος, της μεγάλης φοροδιαφυγής να συνεργάζονται τόσο απροκάλυπτα με τον Μιωνή, για να εμφανίσουν και το μέγα σκάνδαλο της λίστας Λανγκάρντ ως σκευωρία δική μου.
Με αυτές, λοιπόν, τις απροκάλυπτες μεθοδεύσεις κλήθηκε ο Μιωνή να καταθέσει στην προκαταρκτική παράνομα και αντισυνταγματικά. Το είπα, απλά το υπενθυμίζω. Η επιτροπή για άλλο πράγμα συγκροτήθηκε. Το άρθρο 86 είναι σαφές. Καμία έρευνα δεν μπορεί να γίνει σε βάρος μου, καμία προκαταρκτική, αν δεν υπάρχει απόφαση της Βουλής.
Παρ’ όλα αυτά, εμείς ερευνούμε τα πάντα, τα πάντα, αρκεί να βρούμε για τον Παπαγγελόπουλο, που ξέρουμε πως δεν θα βρούμε, χρόνο θα κερδίσουμε, για να λέμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Παπαγγελόπουλος σκευωρούσαν! Το ηθικό πλεονέκτημα θα σας φάει.
Επειδή, όπως ανέφερα προηγουμένως, είχα λησμονήσει τη συνάντηση με τον Μιωνή, ζήτησα από τον κ. Παππά να μου θυμίσει το περιεχόμενο της συνομιλίας μας. Σύμφωνα λοιπόν με όσα μου υπενθύμισε ο κ. Παππάς και όσα μπόρεσα να ανακαλέσω από τη μνήμη μου, η συνάντηση κράτησε πολύ λίγο, πάνω κάτω μισή ώρα, λίγο περισσότερο-λίγο λιγότερο.
Όταν έφθασα στο γραφείο του Παππά, ο Μιωνή ήταν ήδη εκεί. Δεν ξέρω πόση ώρα και τι είχαν συζητήσει με τον κ. Παππά. Λίγα λεπτά μετά την άφιξή μου στο γραφείο του κ. Παππά, κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά με τον κ. Μιωνή. Με πολύ έντονο ύφος, σχεδόν σε έξαλλη κατάσταση, ζητούσε να παρέμβουμε σε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, γιατί θεωρούσε ότι οι Έλληνες δικαστές και οι εισαγγελείς είναι σφόδρα αντισημίτες.
Επίσης, κατηγόρησε άλλον για αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης. Έχω και τα χαρτιά από μήνυσή του. Υπομονή να έχετε. Θα τα αφήσω να τα διαβάσετε για να ευθυμείτε, όταν έχετε μελαγχολία.
Ακόμη, κατηγόρησε τον κ. Βορίδη, σημερινό Υπουργό της Νέας Δημοκρατίας, και τον κ. Φιλιππάκη, που εγώ μόλις τον είχα γνωρίσει τότε και μάλιστα εξαιτίας της Νέας Δημοκρατίας τον είχα γνωρίσει. Μου τον είχαν στείλει για να τον βοηθάω λίγο στο ρεπορτάζ του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Επαναλαμβάνω, λοιπόν, ότι κατηγόρησε τον κ. Βορίδη και τον κ. Φιλιππάκη, που τον είχα γνωρίσει δυο μήνες πριν. Κατά τα άλλα, είναι υπαρχηγός μου στην εγκληματική οργάνωση, που είχε στηθεί από το 2013 η εγκληματική οργάνωση.
Ποιος μου γνώρισε εμένα τον Φιλιππάκη; Σας το είπα. Υψηλοί νεοδημοκράτες για να διευκολύνουν την εφημερίδα του σε ρεπορτάζ του Υπουργείου Δικαιοσύνης! Όλοι μου ζητάνε βοήθεια, όλοι με εκμεταλλεύονται και μετά αισχρά με κατηγορούν.
Είπε μάλιστα για τον κ. Φιλιππάκη και τον κ. Βορίδη –τα έχω και σε χαρτιά και όπως είπα θα τα καταθέσω σε λίγο- ότι είναι μέλη διεθνούς ναζιστικής οργάνωσης και οι οποίοι –επειδή ήταν Εβραίος- για πολλά χρόνια τον καταδιώκουν και επηρεάζουν την ελληνική δικαιοσύνη σε βάρος του . Από το 2020 και μετά αυτά τα κάνω εγώ, αντί του κ. Βορίδη. Ο κ. Παππάς, ο οποίος τον γνώριζε, προσπάθησε να τον ηρεμήσει, αλλά μάταια.
Εγώ ελάχιστα συμμετείχα στη συζήτηση. Εκτός από την αρνητική προδιάθεση που είχα για τοn Μιωνή, για τους λόγους που σας προανέφερα, η έξαλλη συμπεριφορά του και οι ακατανόητοι, παράλογοι ισχυρισμοί του για αντισημίτες, εισαγγελείς, δικαστές, ναζιστές Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και εκδότες με είχαν οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι κάτι δεν πάει καλά στην ιστορία αυτή. Επικαλέστηκα φόρτο εργασίας και επιχείρησα δύο, τρεις φορές να αποχωρήσω από το γραφείο του κ. Παππά, αλλά ο κ. Παππάς με απέτρεπε με κρυφά νοήματα και μου ψιθύριζε το όνομα «Νετανιάχου», δηλαδή «κάνε υπομονή». Στα νοήματα του κ. Παππά επίσης απαντούσα με κρυφά νοήματα, να μην τα επαναλάβω τώρα, καταλαβαίνετε τι εννοώ, ότι κάτι δεν πάει καλά και τι είναι αυτά που λέει ο άνθρωπος. Προσέξτε, εγώ αυτά που έλεγε για τον κ. Βορίδη τα θεωρούσα ανοησίες. Αυτά που λέει για εμένα εσείς τα υιοθετείτε. Αυτή είναι η διαφορά μας.
Επειδή ούτε ο κ. Παππάς, ούτε εγώ υιοθετήσαμε τις θεωρίες συνωμοσιολογίας για αντισημίτες, ναζιστές, δικαστές, Βουλευτές που τον καταδιώκουν και επειδή κυρίως αρνηθήκαμε να παρέμβουμε στη Δικαιοσύνη, όπως επιτακτικά μας ζητούσε, ο Μιωνή απεχώρησε σε πιο έξαλλη κατάσταση απ’ όταν ήταν όταν τον βρήκα και οργισμένος πλέον μας απείλησε: «Δεν ξέρετε τι Εβραίος είμαι εγώ. Με λάθος Εβραίο τα βάλατε. Θα δείτε τι θα πάθετε».
Προηγουμένως τον είχαμε διαβεβαιώσει ότι στην ελληνική Δικαιοσύνη δεν υπάρχει η δυνατότητα παρέμβασης και ότι είναι άδικες και παράλογες οι κατηγορίες που εκτόξευε κατά Ελλήνων δικαστών και εισαγγελέων. Για τον κ. Βορίδη, μάλιστα, για να γλιτώσουμε, του είπαμε: «Ε, πήγαινε πες τα στη Νέα Δημοκρατία» και για τον κ. Φιλιππάκη να διευθετήσει συμβιβαστικά τις διαφορές και τις δικαστικές διενέξεις που είχε μαζί του.
Προσέξτε τώρα ένα σημαντικό στοιχείο που δεν θα το μάθαινα, αν δεν το έλεγε ο ίδιος ο Μιωνή. Καλά, όταν ολοκληρώσω την μελέτη των καταθέσεων… Αυτά τα βρήκα τώρα επί τροχάδην, αγωνιώντας να προλάβω. Ξέρετε, τη σημερινή εμφάνισή μου την αντιμετώπισα σας έφηβος, που θα πάει την πρώτη πενθήμερη ή το πρώτο ραντεβού, μην συμβεί κάτι και δεν έρθω, μην αρρωστήσω. Ήθελα να τα πω, να τα ακούσετε. Πιστέψτε με! Ξέρετε, όταν πάμε το πρώτο ραντεβού ή την πρώτη πενθήμερη λέμε: «Αχ, μην τύχει κάτι και δεν πάω». Έτσι ένιωθα κι εγώ, μην αρρωστήσω, μην χτυπήσω και δεν μπορέσω να έρθω. Γιατί μετά βέβαια θα βγαίνατε και θα λέγατε: «Φοβήθηκε και δεν εμφανίστηκε». Γνωστή η τακτική σας.
Είδα, λοιπόν, σε ένα σημείο της κατάθεσης του Μιωνή ότι όταν έφυγε έξαλλος με τον τρόπο που σας είπα, μόνος του το λέει, επέστρεψε την ίδια μέρα μετά από λίγο στο γραφείο του κ. Παππά και του παρέδωσε σημείωμα με τα αιτήματά του. Ο Μιωνή το λέει! Δείτε το, κύριε Μπούγα, εσείς είστε Πρόεδρος της Επιτροπής, θα το έχετε δει, είμαι βέβαιος. Αγνοούσα αυτήν τη λεπτομέρεια. Την πληροφορήθηκα όταν έλαβα αντίγραφο της κατάθεσης του Μιωνή. Είναι πρωτοφανές, τρομερό, ανεξήγητο αυτό που συμβαίνει. Όλοι οι εκβιαζόμενοι από εμένα, ο Μιωνή, η Τσατάνη, η Ράικου, ο Αθανασίου, συναντώνται με δική τους πρωτοβουλία με τον εκβιαστή τους και εκβιάζονται από αυτόν. Μόνοι τους έρχονται! Μόνος του ξαναγυρνάει. Στη περίπτωση, δε, του Μιωνή ο εκβιαζόμενος έσπευσε να επιστρέψει στον τόπο του εγκλήματος -του δήθεν εκβιασμού του- πάλι με δική του πρωτοβουλία για να συνεχιστεί ο εκβιασμός σε βάρος του.
Δεν υπάρχει, λοιπόν, η παραμικρή αμφιβολία ότι η συνάντηση των τριών μας στο γραφείο του Παππά έγινε με πρωτοβουλία του Μιωνή και όχι του Παππά ή δική μου, για να ζητήσει να υπάρξει πολιτική παρέμβαση υπέρ του στη Δικαιοσύνη. Και μολονότι του αρνηθήκαμε, επέστρεψε για να επιμείνει και να υποβάλει σημείωμα με τα παράνομα αιτήματά του.
Από τότε πέρασαν τέσσερα χρόνια και ξαφνικά ο Μιωνή θυμήθηκε ή του θύμισαν ότι, στη μοναδική συνάντηση που είχαμε, τον εκβίασα και ότι είμαι αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης με μέλη εισαγγελείς, δικαστές, εκδότες, δημοσιογράφους που μεθόδευαν δημοσιεύματα και δικαστικές διώξεις. Είπε αυτά τα πράγματα ο κ. Πλεύρης και αναρωτιόμουν: Είναι δυνατόν να τα λέει ένας νέος άνθρωπος, ότι μεθόδευαν δημοσιεύματα και δικαστικές διώξεις σε βάρος του ιδίου και των συνεργατών του Παπασταύρου και Μεταξά;
Κυρίες και κύριοι, τα δημοσιεύματα για τη λίστα Λανγκάρντ, τον Μιωνή, τον Παπασταύρου και τον Μεταξά από την εφημερίδα «Δημοκρατία» του εκδότη Φιλιππάκη, αλλά και άλλων εφημερίδων και διαφόρων δημοσιογράφων, μεταξύ των οποίων και η κ. Παπαδάκου, ξεκίνησαν το 2012, ίσως και λίγο πιο πριν. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν τότε ένα μικρό κόμμα. Εγώ ήμουν ήδη συνταξιούχους από το 2009 και μέχρι να γίνω Υπουργός πέρασαν άλλα τέσσερα χρόνια. Δεν γνώριζα –όπως σας είπα- ούτε τον Αγγελή, ούτε τον Φιλιππάκη, ούτε τον Ντάρκα, ούτε όλους αυτούς. Ακόμα και τον Αλέξη Τσίπρα ζήτημα να τον είχα γνωρίσει τότε.
Παρ’ όλα αυτά, ο Μιωνή ισχυρίζεται ενώπιον της Προκαταρκτικής Επιτροπής ότι τα δημοσιεύματα και οι έρευνες για τη λίστα Λανγκάρντ, τον Παπασταύρου, τον Μεταξά και τον ίδιο ήταν έργο δικό μου και της εγκληματικής μου οργάνωσης. Ήταν σκευωρία! Και ακούστε -θα μας τρελάνει όλους- και πρόβα τζενεράλε -λέει- για την υπόθεση Novartis.
Το 2012, εγώ, λοιπόν, έστησα τη λίστα Λανγκάρντ, που από αυτήν η Γερμανία και η Γαλλία πήραν 5 και 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Εμείς δεν πήραμε τίποτα, αλλά βέβαια εμείς είχαμε εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος τον κ. Αθανασίου, δεν προλάβαινε να ασχοληθεί, πήγαινε διακοπές. Λέει, λοιπόν, ότι το έστησα εγώ αυτό το 2012 και το 2013 και ότι ήταν πρόβα τζενεράλε για τη Novartis. Λέει αυτά τα πράγματα μπροστά σε Έλληνες Βουλευτές και η Επιτροπή τον ακούει, ενώ έπρεπε να ακολουθήσει -είναι τόσο προφανές το ψέμα και η ψευδορκία- την αυτόφωρη διαδικασία, να καλέσει επιτόπου τους αστυνομικούς με τις μπλε στολές, ή έστω κάποιους άλλους με άλλο χρώμα αμφίεσης για τα περαιτέρω. Προτίμησε, όμως, η πλειοψηφία της να τον ακούσει με θρησκευτική ευλάβεια, να τον ενθαρρύνει να λέει όλα αυτά και να τον προστατεύσει σε όλη τη διάρκεια της κατάθεσής του.
Με αυτήν την κατάθεση καλείται σήμερα το ελληνικό Κοινοβούλιο να διευρύνει το κατηγορητήριο σε βάρος μου. Όλη η κατάθεση είναι γεμάτη φαιδρά ψέματα και παραλογισμούς. Προσέξτε, εάν δεν τα έχετε προσέξει όσοι συμμετέχουν στην προανακριτική επιτροπή, κατέθεσε ενόρκως ότι προσέφυγε στα αγγλικά δικαστήρια εναντίον του Φιλιππάκη και της Παπαδάκου, γιατί -λέει- φοβόταν τον Παπαγγελόπουλο και την εγκληματική ομάδα από εισαγγελείς που διαθέτω στην ελληνική Δικαιοσύνη. Βέβαια, στα αγγλικά δικαστήρια προσέφυγε το 2013 και το 2014, όταν εγώ ήμουν συνταξιούχος και τάιζα τα γατάκια της γειτονιάς μου. Πήγε το 2013 στην αγγλική Δικαιοσύνη γιατί φοβόταν εμένα!
Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του την ίδια μέρα ξεχνάει τι έχει πει και τι λέει; Ότι στα αγγλικά δικαστήρια κατά Φιλιππάκη-Παπαδάκου προσέφυγε γιατί στην Αγγλία υπάρχουν ελληνόφωνοι αναγνώστες που διάβασαν τα σχετικά δημοσιεύματα. Είναι επικίνδυνο αυτό για τη Δημοκρατία, κύριοι, φιμώνεται ο Τύπος. Οπουδήποτε υπάρχουν ελληνόφωνοι μπορούμε να προσφύγουμε, να γονατίσουμε τον Τύπο, ειδικά εάν εμείς έχουμε λεφτά. Δεν μπορεί να μας ακολουθήσει. Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ο κ. Μιωνή είπε ότι έχει διαθέσει για την αντιδικία του στα αγγλικά δικαστήρια 600.000 ευρώ -συνυπολογίστε το- για να φιμώσει όσους δημοσιογράφους δεν πειθαρχούν.
Με αυτό, λοιπόν, το φαιδρό ψέμα, ότι υπάρχουν ελληνόφωνοι αναγνώστες στο Λονδίνο και ότι διάβασαν τα δημοσιεύματα του Φιλιππάκη και της Παπαδάκου, τους μπλέκει σε μια αντιδικία οκτώ ετών, με μοναδικό σκοπό να μην γράφουν για αυτόν. Αλήθεια, τι φοβάται και τι θέλει να κρύψει ο πάμπλουτος και επιτυχημένος επιχειρηματίας;
Για να ενισχύσει το αστείο, αλλά ταυτόχρονα κακοηθέστατο σενάριο για την ελληνική Δικαιοσύνη, ότι δήθεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση στην οποία συμμετέχουν δικαστικοί λειτουργοί, μεταξύ των οποίων εισαγγελείς που πήγαν στο Παρίσι –προσέξτε, αυτοί συμμετέχουν, γιατί ερεύνησαν τη λίστα Λανγκάρντ- αλλά και εισαγγελείς κατά της διαφθοράς -άλλη ομάδα εισαγγελέων αυτοί-, πράττει ένα ακόμα τεράστιο λάθος. Επικαλείται δημοσίευμα εφημερίδας -ήταν μόλις εγώ είχα γίνει Υπουργός, μέσα του 2015- που αναφέρεται στην περίοδο 2003-2006 που ήμουν προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών και σε ονόματα νεαρών αντεισαγγελέων, τους οποίους εμπιστεύτηκα και τους ανέθεσα σημαντικά καθήκοντα, στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης της εισαγγελίας και της ανανέωσης που επιχείρησα τότε.
Χωρίς κανένα λογικό ειρμό επαναλαμβάνει πολλές φορές στην κατάθεσή του: «Οι μαθητές του Παπαγγελόπουλου», «τα παιδιά του Παπαγγελόπουλου», «η συμμορία», η εγκληματική οργάνωση, τέλος πάντων, του Παπαγγελόπουλου. Είναι ολοφάνερη η επιρροή στον κ. Μιωνή της επιτυχημένης διαφήμισης με τον συμπαθητικό πιτσιρικά «Τροφίλ; Κροφίλ; Προσωπάκι τέλος πάντων», εγκληματική οργάνωση τέλος πάντων. Όμως ο κ. Μιωνή ούτε πιτσιρικάς είναι -μεσόκοπος δείχνει- ούτε συμπαθητικός είναι, ούτε να πείσει μπορεί.
Οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς που πήγαν στο Παρίσι δεν αναφέρονται, πλην ενός, στο δημοσίευμα που επικαλείται ο Μιωνή για να πει ότι έχω ομάδα. Και ξέρετε γιατί δεν αναφέρονται; Άλλοι απ’ αυτούς ήλθαν στο δικαστικό σώμα όταν εγώ δεν ήμουν πια προϊστάμενος, έχω φύγει πια από την εισαγγελία Αθηνών. Δηλαδή, μετά το 2006. Δεν ήταν καν δικαστές. Κι όμως είναι στην ομάδα μου. Πώς τα ακούτε αυτά, κύριοι; Κι άλλοι έγιναν αντιεισαγγελείς, όταν εγώ έγινα προϊστάμενος και μετατέθηκα στην επαρχία. Κάθισα κι έψαξα τις επετηρίδες και τα είδα. Επομένως, πλην της κ. Τουλουπάκη και του κ. Ζαγοραίου, όλοι οι άλλοι, οι δέκα περίπου εισαγγελείς που λέει ότι είναι μέλη της εγκληματικής μου οργάνωσης, δεν τους έχω γνωρίσει. Στον δρόμο να τους δω δεν θα τους γνωρίσω. Ούτε αυτοί θα με γνώριζαν, αν δεν με είχαν τιμήσει με τα πρωτοσέλιδα κάποιες εφημερίδες.
Η έχθρα του Μιωνή με τον κ. Βορίδη και τον Φιλιππάκη έρχεται από πολύ μακριά. Από τα χρόνια του Αμερικάνικου Κολλεγίου, τότε που ήταν συμμαθητές. Είναι περιττό να σας πω ότι εγώ δεν έχω καμία σχέση με το Κολλέγιο. Σας μοιάζω για κολεγιόπαιδο εγώ; Άλλο πράγμα δείχνω. Ρασπούτιν και πάνω. Η διαμάχη τους κορυφώθηκε τα τελευταία χρόνια. Η εφημερίδα Δημοκρατία ασχολήθηκε με τη λίστα Λανγκάρντ, με τον κ. Παπασταύρου, με τον κ. Μιωνή. Υπήρξαν δημοσιεύματα κι άλλων εφημερίδων. Μεταξύ αυτών και του Βήματος που δούλευε η κ. Παπαδάκου.
Σημειωτέον, η κ. Παπαδάκου δούλευε στο Βήμα, πήγε στο Παρίσι με εντολή του Ψυχάρη, της πλήρωσε τα έξοδα το Βήμα, μετά έπιασε δουλειά στα Παραπολιτικά. Όλο αυτό το διάστημα ήταν μέλος της συμμορίας μου. Τον κ. Ψυχάρη και τον κ. Κουρτάκη δεν θα τους φωνάξετε για συνεργούς μου; Σ’ αυτούς δούλευε. Αυτοί της πλήρωναν τα έξοδα.
Οι δικαστικές διαμάχες του Μιωνή με τον Φιλιππάκη και την Παπαδάκου συνεχίζονται για οκτώ ολόκληρα χρόνια από το 2012-2013. Στο διάστημα αυτό, εκτός από τις αγωγές και τις μηνύσεις στην Ελλάδα και στην Αγγλία, υπήρξαν και πολλές προσπάθειες συμβιβασμού. Στις προσπάθειες αυτές συμμετείχαν πάρα πολλά πρόσωπα: οι ίδιοι οι αντίδικοι, οι δικηγόροι τους, Έλληνες και Ισραηλινοί. Θα πρέπει να κληθούν και οι δικηγόροι τους στην εξεταστική, αν διευρυνθεί το κατηγορητήριο, κύριε Μπούγα, να σας πουν πως έγιναν τα περίφημα συμφωνητικά. Το καλό το φυλάω για το τέλος: για το συμφωνητικό που επικαλέστηκε ο κ. Πλεύρης, διαστρέφοντας και παραποιώντας την αλήθεια.
Σ’ αυτές, λοιπόν, τις προσπάθειες ήταν οι αντίδικοι, οι δικηγόροι, Έλληνες δικηγόροι, Ισραηλινοί, εκπρόσωποι των αντιδίκων, αντιπρόσωποι, ο κ. Αντώνης Σαμαράς και στενοί του συνεργάτες. Δεν λέω τα ονόματά τους. Δεν χρειάζεται να τους μπλέξω. Μάλιστα, όπως αναγκάστηκε να παραδεχθεί με καθυστέρηση σαράντα πέντε ημερών ο κ. Σαμαράς, και με μένα συναντήθηκε ο κ. Σαμαράς. Αναγκάστηκε να το παραδεχθεί μετά σαράντα πέντε μέρες αιδήμονος σιωπής, για να τους βοηθήσω τους Μιωνή και Παπασταύρου.
Ισχυρίστηκε βέβαια μετά τις σαράντα πέντε μέρες, αφού το σκέφτηκε, ότι εγώ ζήτησα να τον δω και του υποσχέθηκα ότι θα προστατεύσω τον Παπασταύρου. Δεν του το είχα ότι έχει τέτοιο χιούμορ ο κ. Σαμαράς. Όποιος τον πιστεύει, τον πιστεύει. Να μην επιμένει, παρακαλώ, να ασχολείται μαζί μου δημόσια, στο παρασκήνιο το ξέρω ότι με κατατρέχει. Θα αναγκαστώ να του υπενθυμίσω το ακριβές περιεχόμενο της συνομιλίας μας εκείνης της ημέρας. Με ποιον τρόπο πήγε να χρεώσει τον Παπασταύρου σε κάποιο άλλο πρόσωπο για το οποίο μίλησε και με απρεπή λόγια. Θα του υπενθυμίσω και άλλες συνομιλίες και την απρεπή συμπεριφορά, όχι απέναντι σε μένα, αλλά σε άλλους. Εγώ δεν αποκαλύπτω ιδιωτικές συζητήσεις. Δεν θέλω να πέσω στο επίπεδο της Ράικου, του Αθανασίου. Αλλά ξέρετε; Υπάρχει και το δικαίωμα στην άμυνα. Είναι ανθρώπινο ξέρετε. Μπορεί να μου τη δώσει καμιά φορά. Πόσο να αντέξω πια ο κακομοίρης;
Μπορώ, λοιπόν, να υπενθυμίσω πολλές συνομιλίες και πολλά απρεπή δικά του σχόλια για άλλους, όχι για μένα.
Στην οκταετή αυτή περίοδο έντονης δικαστικής διαμάχης και παράλληλων προσπαθειών συμβιβασμού μεταξύ Μιωνή- Φιλιππάκη, η δική μου συμμετοχή ήταν μία και μοναδική συνάντηση διάρκειας το πολύ μισής ώρας που έγινε με πρωτοβουλία του κ. Παππά μετά από παράκληση του Μιωνή και μεσολάβηση του Νετανιάχου. Στη διάρκεια αυτών των οκτώ ετών οι Μιωνή-Φιλιππάκης κατέληξαν σε συμβιβασμό δύο τουλάχιστον φορές. Στις 13 Νοεμβρίου του 2013. Να μην πω πάλι τα ίδια, εγώ τάιζα τα γατιά μου. Και στις 18 Μαρτίου του 2018.
Τώρα για όποιον μελαγχολήσει στο μέλλον θα προσφέρω ένα ανάγνωσμα για να ευθυμήσει. Επίσης, στις 22 Απριλίου του 2019 ο Μιωνή, ένα χρόνο πριν εμφανιστεί από το πουθενά και αφού τον προετοίμασε η Ράικου και ο Αθανασίου, προσφεύγει στην ισραηλινή δικαιοσύνη και ζητά να του επιτραπεί να υποβάλει αγωγή και μήνυση κατά των Φιλιππάκη-Ντάρκα-Παπαδάκου και άλλων, οι οποίοι ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης με αρχηγό τον Μάκη Βορίδη τον είχαν στοχοποιήσει με δημοσιεύματα. Εδώ είναι η μήνυση. Τον καταδίωκαν με δικαστικές διώξεις και τον εκβιάζουν. Αναφέρεται και αυτή τη φορά στη λίστα Λανγκάρντ, στον Παπασταύρου και στον Μεταξά.
Στην αίτηση αυτή ο κ. Μιωνή αναφέρεται εκτενώς στο ναζιστικό παρελθόν του κ. Βορίδη και του κ. Πλεύρη. Ειδικά τον κύριο Βορίδη προσπαθεί να τον εμφανίσει ότι έχει διεθνείς ναζιστικές ενέργειες. Δεν θέλω να τα επαναλάβω. Το λέω για το αστείο. Επειδή όμως είναι ανιστόρητος και αυτός, όπως και η κ. Ράικου -τελικά έχω συσπειρώσει απέναντί μου τους ανιστόρητους- παρασύρεται από το όνομα Ζαν Μαρί Λεπέν, το «Ζαν Μαρί» το θεωρεί θηλυκού γένους και μπερδεύει τον Ζαν Μαρί Λεπέν, που είχε σχέσεις ο Βορίδης, με την κόρη του.
Βέβαια η ισραηλινή δικαιοσύνη απέρριψε τις ανοησίες αυτές. Θέλω να καταθέσω στα Πρακτικά το αίτημα του κ. Μιωνή πριν ένα χρόνο που κατηγορεί τον κ. Βορίδη ως αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης, που μάλλον τον διαδέχθηκα εγώ χωρίς να με καλέσουν στην τελετή παραλαβής.
(Χειροκροτήματα)
(Στο σημείο αυτό ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)
Αυτό είναι το αίτημα αγωγής, να το διαβάζει όποιος είναι δύσθυμος ή μελαγχολικός, να διασκεδάζει με αυτά που κατέθεσε ο κ. Μιωνή πριν ένα χρόνο για τον κ. Βορίδη, τον κ. Πλεύρη, τον κ. Παππά, τον κ. Φιλιππάκη, την κ. Παπαδάκου. Ένα χρόνο μετά ποιος ξέρει τι του τάξανε -θα το δούμε και αυτό- αλλάζει ο αρχηγός της οργάνωσης. Δεν είναι ο Βορίδης αρχηγός. Είναι ο Παπαγγελόπουλος, για τη λίστα Λανγκάρντ πάλι.
Κύριοι, διευρύνετε το κατηγορητήριο. Καταδικάστε με. Εκτελέστε με.
Είπαμε ότι η ισραηλινή δικαιοσύνη απέρριψε τις ανοησίες αυτές. Το Ελληνικό Κοινοβούλιο, μάλλον η προκαταρκτική επιτροπή, τις υιοθέτησε.
Είπαμε, η Ισραηλινή Πρεσβεία, το απέρριψε. Όσο, λοιπόν ήταν Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, επεδίωκε να έχει καλές σχέσεις με Υπουργούς του και κατηγορούσε τον Βορίδη για εκβιαστή και αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης. Αρθρογραφούσε μάλιστα, στην «Αυγή» και στην «Εφημερίδα των Συντακτών» κατά του κ. Βορίδη. Θα σας φέρω τα σχετικά δημοσιεύματα, δεν προλάβαινα σήμερα, είχα και άγχος, όπως σας είπα. Θα σας τα φέρω στην Επιτροπή να δείτε όλα αυτά.
Μόλις άλλαξε η Κυβέρνηση, άλλαξε και ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, που τον εκβιάζει και τον καταδιώκει. Τη θέση του κ. Βορίδη την ανέλαβα εγώ. Άραγε, θα υπάρξει αμοιβή για την αλλαγή αυτή στην κατάθεση του κ. Μιωνή; Άραγε, θα υπάρξει αμοιβή και για τον κ. Αθανασίου; Διάβασα στα «Παραπολιτικά», του κ. Κουρτάκη, ότι ο κ. Αθανασίου επιδιώκει και πάλι να γίνει οικονομικός εισαγγελέας. Για να δούμε πόσο κοστίζει ο Παπαγγελόπουλος και οι καταθέσεις εναντίον του.
Ας επανέλθουμε, όμως, στον κ. Μιωνή. Οκτώ χρόνια μετά τα δημοσιεύματα Φιλιππάκη και Παπαδάκου, οκτώ χρόνια αντιδικίας μαζί τους, μετά τη μία και μοναδική συνάντηση μας, ισχυρίζεται ότι τον εκβίασα και μάλιστα, ενώπιον του Παππά. Πόσο βλάκας ή τρελός θα ήμουν να τον εκβιάσω μπροστά σε άλλον και μάλιστα Υπουργό; Την άλλη μέρα δεν θα με έστελνε στο σπίτι μου ο Τσίπρας; Ο κ. Παππάς, βέβαια, διέψευσε κατηγορηματικά τον Μιωνή.
Μπαίνουμε τώρα στο ψητό, κύριε Μαρκόπουλε. Αν θέλετε προσέξτε με λίγο. Βέβαια μπορώ να σας στείλω την ομιλία μου μετά, να τη μελετήσετε. Στη μήνυσή του σε βάρος μου, που κατέθεσε ο Μιωνής εντελώς συμπτωματικά την ημέρα που κατέθεσε στην προκαταρκτική επιτροπή -την ίδια μέρα, κάπως έπρεπε να νομιμοποιηθεί, σου λέει «του έχω κάνει και μήνυση», πού τα θυμήθηκα όλα αυτά-, ισχυρίζεται ότι στη συζήτηση που είχε με τον Παππά για συμβιβαστική επίλυση των θεμάτων του με τον Φιλιππάκη, υπήρξε δική μου παρέμβαση. Προσέξτε, λέει συζήτηση αυτού και του Παππά και παρέμβαση δική μου. Σύμφωνα με τη μήνυσή του, η παρέμβασή μου ήταν «συμπληρωματική». Τι σημαίνει συμπληρωματική; Παραδέχεται ότι εγώ δεν είχα συμμετοχή στη συζήτηση. Λογικό. Αλλά, δεν πειράζει, μην το δεχτείτε, έχω κι άλλα επιχειρήματα.
Επίσης, σύμφωνα με τη μήνυση του -που κατέθεσε σας λέω συμπληρωματικά την ημέρα που εμφανίστηκε στην προκαταρκτική, αλλά είπε άλλα στην προκαταρκτική από τη μήνυση-, η παρέμβασή μου ήταν μόνο δώδεκα λέξεις. Έχω νομίμως αντίγραφα της μήνυσής του, τα παρέλαβα για να μην πείτε για διαρροές. Λέει, λοιπόν αυτολεξεί με εισαγωγικά -μπορεί να είχε καμιά κασέτα και να θυμήθηκε να τα γράψει έτσι, δε ξέρω- ότι του είπα: «Και των εξόδων που έχει κάνει μέχρι τώρα και του έχεις δημιουργήσει». Την εύλογη απορία μου που διατυπώθηκε με δώδεκα μόνο λέξεις για τα δικαστικά έξοδα της άλλης πλευράς σε μια συνάντηση, με θέμα δικαστικό συμβιβασμό, συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του Μιωνή, επιχειρεί να την εμφανίσει ως εκβιασμό, όταν μάλιστα πριν την παρέμβαση μου αυτή, ωρυόταν στη συνάντηση αυτή για τα χρήματα που έχει δαπανήσει για τις αγωγές στην Αγγλία. Αυτός έθεσε θέμα εξόδων, κι εγώ εύλογα είπα: «Καλά, κι ο άλλος;».
Τον εξωφρενικό αυτόν ισχυρισμό τον αντιλαμβάνεται ακόμα και ο ίδιος ο Μιωνής. Τώρα αρχίζουν τα ωραία.
Προσπαθεί λοιπόν στην κατάθεσή του στην προκαταρκτική επιτροπή, να βελτιώσει τους παραλογισμούς του και να ενισχύσει τους ισχυρισμούς του ότι δήθεν τον εκβίασα. Αρχικά καταθέτει ψευδώς ότι του ζήτησα χρήματα για να κλείσουν υποθέσεις του στη δικαιοσύνη. Στη συνέχεια στην ίδια κατάθεση, υπαναχωρεί και καταθέτει -στην ίδια κατάθεση, την ίδια μέρα- ότι τα χρήματα τα ζήτησα για λογαριασμό του Φιλιππάκη. Είπε στην αρχή «ζήτησε ο Παπαγγελόπουλος για να κλείσει..», να γίνει και το σχετικό επικοινωνιακό πλήγμα κατά του Παπαγγελόπουλου, «ζήτησε λεφτά ο Παπαγγελόπουλος». Καταλαβαίνει ότι δεν στέκει και τα γυρνάει. Πάει για λογαριασμό του Φιλιππάκη. Μάλιστα, είπε ότι αυτά ανέρχονται στο ποσό των 350 χιλιάδων ευρώ. Την ίδια μέρα, στην ίδια κατάθεση, στη συνέχεια παραδέχεται ότι εγώ δεν του ανέφερα ποσό, αλλά αυτό το προσδιόρισα αργότερα, δηλαδή πολλούς μήνες μετά ο Φιλιππάκης. Αμέσως μετά, νέα κωλοτούμπα, αναγκάζεται να παραδεχθεί ότι αυτά τα χρήματα που έλεγε ήταν δικαστικά έξοδα που είχε κάνει ο Φιλιππάκης. Λίγο αργότερα, θυμάται ότι δεν του ζήτησα να καταβάλει δικαστικά έξοδα, αλλά αόριστα αναφέρθηκα σε έξοδα.
Κυρίες και κύριοι, σε μία συζήτηση για δικαστικό συμβιβασμό άραγε τα έξοδα τι μπορεί να αφορούν; Έξοδα γάμου, έξοδα διακοπών, έξοδα ένδυσης; Εκτός από τις αντιφάσεις, παλινωδίες, ανασκευές και παραλογισμούς, ο Μιωνής για να ενισχύσει τους ψευδέστατους ισχυρισμούς του, χρησιμοποιεί στη μήνυση που κατέθεσε, όπως είπαμε, την ίδια μέρα, αποσπάσματα αυτολεξεί καταθέσεων άλλων μαρτύρων που εξετάστηκαν στην προκαταρκτική. Όταν δε ρωτήθηκε πως έχει στην κατοχή του απόρρητα έγγραφα, απέφυγε να απαντήσει. Άλλη μια απόδειξη της σκευωρίας εις βάρος μου, άλλη μια αξιόποινη πράξη που τελείται σε βάρος μου. Άραγε, παρέπεμψε ή θα παραπέμψει η προκαταρκτική επιτροπή τον Μιωνή στον εισαγγελέα για τα αξιόποινα αυτά αδικήματα; Υπεξαγωγή εγγράφων, παραβίαση μυστικότητας συνεδριάσεων; Καλά, τα άλλα θα τα δούμε, έχουμε πολλά ακόμα.
Μετά, λοιπόν, από οκτώ χρόνια σκληρής αντιδικίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ο κ. Μιωνής έχει δεσμεύσει ή κατασχέσει περιουσιακά στοιχεία του Φιλιππάκη, του Τάρκα, της Παπαδάκου. Έχει αναγκάσει τον Φιλιππάκη να υπογράψει δύο συμφωνητικά συμβιβασμού, έχει εισπράξει απ’ αυτόν 80 χιλιάδες ευρώ και έχει πάρει ως εγγύηση και επιταγή 200 χιλιάδων ευρώ. Σκεφτείτε, αν δεν τον εκβίαζε η εγκληματική μου οργάνωση, που πριν από μένα είχε αρχηγό τον Βορίδη, δεν αποκλείεται λόγω χρεών να τους είχε πουλήσει σε κανένα σκλαβοπάζαρο ως δούλους. Τόσο τους πήρε, με εγκληματική οργάνωση εις βάρος του.
Έχει δε το θράσος το δεύτερο συμφωνητικό συμβιβασμού, τον οδικό χάρτη, που υπεγράφη στις 18 Μαρτίου του 2018 να το εμφανίζει ως απόδειξη του δήθεν εκβιασμού του. Νομικά η σκέψη είναι γελοία, δεν θα ασχοληθώ με τα νομικά. Με νοιάζει η ουσία. Λέω μόνο, η συμφωνία αυτή είναι εντελώς άσχετη με τα έξοδα του Φιλιππάκη. Δεν αναφέρεται σε αυτά, επομένως δεν μπορεί να συνδεθεί με τον δήθεν εκβιασμό που δήθεν του έκανα εγώ πριν δύο χρόνια. Το κείμενό της συντάχθηκε αποκλειστικά από την πλευρά του Μιωνή. Είπα, αν τολμάτε καλέστε τους δικηγόρους των δύο πλευρών. Έγινε λοιπόν, από την πλευρά του Μιωνή το κείμενο. Ο Φιλιππάκης αναγκάστηκε να το υπογράψει εκβιαζόμενος, επειδή ήταν σε δεινή οικονομική θέση και σε αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεών του, εξαιτίας της δικαστικής διαμάχης που τον είχε σύρει στην Αγγλία κα της δεσμεύσεως στο λογαριασμό του. Μέχρι και στο Πρακτορείο Τύπου στο Άργος είχε απαγορεύσει ο Μιωνής αν θυμάμαι καλά, να δίνει τις εισπράξεις. Κατά τα λοιπά, τον εκβίαζαν.
Και τώρα, ας μπούμε λίγο στο ζουμί. Το αποδεικτικό αυτό που αποδεικνύει τις δεσμεύσεις του Φιλιππάκη, αποτελεί μετάφραση αγγλικού στερεότυπου νομικού κειμένου, σύμφωνα με το αγγλοσαξονικό δίκαιο, ευρύτατα συνηθισμένο στην πράξη. Θα σας τα πει ο κ. Φιλιππάκης όταν τον καλέσετε. Στο κείμενο αυτό, τα στάδια εξέλιξης των δικαστικών υποθέσεων, δεν αποτελούν υποχρέωση ή δέσμευση του Φιλιππάκη, όπως ισχυρίζεται ψευδώς ο Μιωνής, διαστρεβλώνοντας άλλη μια φορά την αλήθεια, για να στηρίξει τις ανοησίες του για δήθεν εκβιασμό.
Πάρτε το κείμενο μπροστά σας και δείτε το. Απλώς αναφέρονται ως προβλεπόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία στάδια. Άλλωστε αποτελούν ξεχωριστό κεφάλαιο από τις υποχρεώσεις και του Φιλιππάκη και του Μιωνή. Ποιες υποχρεώσεις λοιπόν, ανέλαβε ο Φιλιππάκης; Δεν με πυροβολείτε απευθείας να τελειώνετε μαζί μου; Πρέπει να λέτε τέτοια πράγματα;

Κυρίες και κύριοι, στη ζωή του κάθε άνθρωπος αφήνει το αποτύπωμά του. Η άδικη και εκδικητική πολιτική δίωξη σε βάρος μου έχει προκαλέσει προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία και στεναχώρια σε μένα και στην οικογένειά μου. Ταυτόχρονα, όμως, εξασφαλίζει το δικό μου αποτύπωμα στη ζωή να ενισχυθεί και να ομορφύνει σε αντίθεση με τα αποτυπώματα κάποιων άλλων που είναι πολύ αχνά και αποτυπωμένα σε βρώμικο και λασπωμένο έδαφος.
Σας ευχαριστώ πολύ.