Την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου το CEO INITIATIVE 2020

Την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου από τις 11:00 έως τις 19:00 θα πραγματοποιηθεί το CEO INITIATIVE 2020, ένα εταιρικό φόρουμ (που διοργανώνουν το Fortune Greece σε συνεργασία με την εταιρεία Tsomokos), με συμμετοχή κορυφαίων διοικητικών στελεχών και επιχειρηματιών, φορέων κλπ, που οποίοι επιζητούν επιδιώκουν να μετατρέψουν την κρίση σε ευκαιρία, εκφράζοντας δεσμεύσεις για στήριξη εταιρικών σκοπών με ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα και ένα ασφαλέστερο αύριο.

Ανάμεσα στους ομιλητές – που το σύνολό τους θα ξεπερνάει τους 40  – θα είναι όπως ο Αlan Murray, CEO Fortune USA, ο Αndrew Liveris, Former Chairman and CEO Dow Chemical Company, o Μichael Vounatsos, CEO BIOGEN, η Μαρία Δ. Ευθυμίου, Ιστορικός, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Αφροδίτη Παναγιωτάκου, Διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση, ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Πρόεδρος ΣΕΒ, ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, CEO Chipita, o Oδυσσέας Αθανασίου, CEO της Lamda Development, η Κλιματική Δημοσιογράφος, Εξερευνήτρια, Σκηνοθέτης Bernice Notenboom, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και άλλοι.

Θεματολογία – Ατζέντα

1. Stakeholder capitalism isn’t a choice. Its an imperative

Ο «καπιταλισμός των ενδιαφερομένων μερών» που έρχεται να αντικαταστήσει τον «καπιταλισμό των μετόχων» αποτελεί το πιο καυτό θέμα συζήτησης παγκοσμίως. Σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι, οι πελάτες, οι προμηθευτές, οι επενδυτές και η κοινωνία απαιτούν όλο και περισσότερες πρωτοβουλίες από τις επιχειρήσεις, οι CEOs εστιάζουν στο ρόλο τους ως κοινωνικοί ηγέτες, με ευθύνη και ενσυναίσθηση. Η κλιματική κρίση, η επαγγελματική κατάρτιση και απασχόληση, η ποικιλομορφία και η συμπερίληψη, η αντιμετώπιση του COVID-19 και άλλων υγειονομικών κρίσεων δεν είναι υπόθεση μόνο των κυβερνήσεων. Το «όλοι μαζί» γίνεται αναγκαίο περισσότερο από ποτέ. Και οι επιχειρηματικοί ηγέτες καλούνται να παρέμβουν συνειδητοποιώντας ότι αυτό είναι καλό και για την επιχείρησή τους και για τους μετόχους.

2. Making Sustainability Count

H βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, η εταιρική κοινωνική υπευθυνότητα και η ηθική στην εταιρική διακυβέρνηση βρίσκονται στον πυρήνα της νέας εταιρικής κουλτούρας και τα ESG (EnvironmentalSocialand Governancedata των επιχειρήσεων αφορούν πλέον όλο και περισσότερο τους επενδυτές. Πώς μπορούν όμως οι επιχειρήσεις να βελτιώσουν την απόδοσή τους πρακτικά στους τομείς αυτούς μεσούσης της πανδημίας του Covid-19 και να δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που θα αντικατοπτρίζεται και στη βελτίωση των οικονομικών τους αποτελεσμάτων; Τα ESG Issues είναι πλέον προτεραιότητα για τους CEOs και περνούν στον “πυρήνα” της στρατηγικής των εταιρειών, με στόχο τη μεγιστοποίηση του θετικού κοινωνικού αποτυπώματος και της οικονομικής αξίας των εταιρειών.

3. Rethink Healthcare in the face of COVID-19.

Η πανδημία του Covid-19 μας έδωσε μια μοναδική στα χρονικά ευκαιρία να ξανασκεφτούμε τον κλάδο της Υγείας. Τι μάθαμε από την πανδημία μέχρι σήμερα; Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την καταιγίδα και να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη; Ποια είναι τα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη, εάν γίνει υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητα όλων η Υγειονομική ασφάλεια και περίθαλψη; O ρόλος της έρευνας, της τεχνολογίας και της καινοτομίας για καλύτερη υγεία και ποιότητα ζωής, η αλλαγή στα μοντέλα λήψης των αποφάσεων, οι συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Υγεία και οι προκλήσεις για τη ψυχική υγεία των εργαζομένων και της κοινωνίας.

4. The Future of Work

Καθώς οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στα γραφεία τους, βασική προτεραιότητα των επιχειρήσεων και των οργανισμών είναι η επανένταξή τους με ασφαλή και παραγωγικό τρόπο. Η ορθή λήψη των αποφάσεων που απαιτούνται θα κάνει τη διαφορά μεταξύ των εταιρειών που θα καθορίσουν τη νέα κανονικότητα και εκείνων που θα μείνουν πίσω. Οι αλλαγές στον τρόπο που εργαζόμαστε και επικοινωνούμε είναι ραγδαίες και ήρθαν για να μείνουν. Αυτή τη στιγμή συντελείται ένας ολικός επανασχεδιασμός του μοντέλου εργασίας με βασικούς πρωταγωνιστές την τεχνολογία, την τηλεργασία, την ευελιξία και τη δια βίου μάθηση. Οι δεξιότητες των εργαζομένων επαναπροσδιορίζονται, κανείς δεν εξαιρείται, ενώ οι προτεραιότητες των επικεφαλής αλλάζουν. Πώς διαμορφώνεται το μέλλον της εργασίας και πού καλούνται να εστιάσουν εργοδότες και εργαζόμενοι;

5. Decisive actions to emerge stronger in the next normal

Την ώρα που η κρίση της πανδημίας συνεχίζει να δημιουργεί συνθήκες απόλυτης ανασφάλειας, το στοίχημα για τις επιχειρήσεις είναι η χάραξη στρατηγικής για το επόμενο μακρό χρονικό διάστημα. Ανεξάρτητα από την πολιτική που θα ακολουθήσουν, το μέγεθός τους ή τον κλάδο στον οποίο ανήκουν, υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα που θα τις οδηγήσουν στην επόμενη μέρα με ασφάλεια. Οι επιχειρηματικοί ηγέτες είναι απαραίτητο να δράσουν με ταχύτητα και τόλμη προκειμένου να βγουν από την κρίση δυνατοί και κυρίαρχοι στην νέα κανονικότητα. Ποια είναι τα βασικά βήματα που καλούνται να ακολουθήσουν και γιατί η ενσωμάτωση ενός ευρύτερου σκοπού βοηθάει τις επιχειρήσεις να πλοηγηθούν με ασφάλεια μέσα στην κρίση και οι εργαζόμενοι να παραμείνουν πιστοί και παραγωγικοί. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ τα λόγια πρέπει να συμβαδίζουν με πράξεις. Πώς επιτυγχάνεται;

6. Innovative Collaborations

H πανδημία Covid-19 ανέδειξε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι η συνεργασία Δημόσιου – Ιδιωτικού τομέα στους τομείς της Έρευνας, της Υγείας, της Εκπαίδευσης, του Πολιτισμού, της Ενίσχυσης των Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων και της Οικονομίας είναι πλέον μονόδρομος. Ο σεβασμός στον συνάνθρωπο, η ενότητα, η αλληλεγγύη, είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την αναχαίτισή του. Και όχι μόνο για τους προφανείς υγειονομικούς λόγους. Η ανθρωπότητα εξακολουθεί να δοκιμάζεται σκληρά από τον κορωνοϊό, αναδεικνύοντας τις τεράστιες κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες σε όλα τα πεδία, και οι συνθήκες είναι πιο ώριμες από ποτέ ώστε να διαμορφωθεί το κατάλληλο πλαίσιο για πραγματική συνεργασία Δημοσίου και Ιδιωτών, με στόχο έναν πιο δίκαιο και βιώσιμο κόσμο.

Agenda

26 Νοεμβρίου

OPENING REMARKS

Aναστασία Παρετζόγλου, Brand Manager, Fortune Greece

Tάσος Ζάχος, Editor in Chief, Fortune Greece

Γιάννης Θωμάτος, Αντιπρόεδρος, Delphi Economic Forum

Restructuring the National Health System

Η πανδημία του Covid-19 μας έδωσε μια μοναδική στα χρονικά ευκαιρία να ξανασκεφτούμε τον κλάδο της Υγείας. Τι μάθαμε από την πανδημία μέχρι σήμερα; Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την καταιγίδα και να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη; Σε ποιους τομείς και με ποιον τρόπο μπορεί να υπάρξει συνεργασία μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στον κλάδο της Υγείας και γιατί η νούμερο ένα προτεραιότητα είναι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας; Ποια είναι τα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη, εάν γίνει προτεραιότητα όλων η υγειονομική ασφάλεια και περίθαλψη; Η αλλαγή στα μοντέλα λήψης των αποφάσεων και οι προκλήσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, Πρόεδρος Ε.ΕΝ.Ε

Μίνα Γκάγκα, Πρόεδρος ΚΕΣΥ, Διευθύντρια 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής Σωτηρία

Γιάννης Τούντας, Καθ. Κοινωνικής & Προληπτικής Ιατρικής, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών

Chair: Θοδωρής ΓεωργακόπουλοςΔιευθυντής ΠεριεχομένουδιαΝΕΟσις

Innovative Collaborations and Research for Better Health

Στην πανδημία αποδείχθηκε πόσο αλληλένδετες είναι η Υγεία και η Οικονομία. Πλέον οι συνθήκες είναι πιο ώριμες από ποτέ, ώστε να διαμορφωθεί το κατάλληλο πλαίσιο για καινοτόμες συνεργασίες. O ρόλος της έρευνας, της τεχνολογίας και της καινοτομίας για την προστασία της δημόσιας υγείας, οι συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και η συνεργασία των φαρμακοβιομηχανιών για έναν δίκαιο κόσμο για όλους, χωρίς αποκλεισμούς.

Μανώλης Δερμιτζάκης, Καθηγητής Γενετικής, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Γενεύης

Susanne Kohοut, Country President & Managing Director, Novartis Hellas

Ηλίας Μόσιαλος, Καθηγητής  Πολιτικής της Υγείας ,LSE

Chair: Παύλος Ευθυμίου, Γενικός Διευθυντής Ε.ΕΝ.Ε – Εκτελεστικός Σύμβουλος Διοίκησης Ομίλου Ιατρικού Αθηνών

How Science and technology reshape the world of tomorrow

Η πανδημία του Covid-19 σε συνδυασμό με την κλιματική κρίση θέτουν την επιστήμη, την έρευνα και την καινοτομία στο επίκεντρο. Η ενίσχυση της επιστήμης αποτελεί πυλώνα της στρατηγικής της ΕΕ και, σε συνδυασμό με την καινοτομία και την τεχνολογία,  αποδεικνύονται καταλύτες στην εξεύρεση λύσεων για τις μεγάλες κοινωνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε: από την προστασία της δημόσιας υγείας, μέχρι τη δημιουργία θέσεων εργασίας υψηλής ειδίκευσης, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο Χρήστος ΧαρπαντίδηςΠρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος σε μια συζήτηση με τον Δημήτρη ΜανιάτηΔιευθύνοντα Σύμβουλο της Upstream και την Εύα Καϊλή, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μέλος της Ελληνικής αντιπροσωπείας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλοδημοκρατών.

Meeting the moment

Τρεις μοναδικές προσεγγίσεις από τρεις επικεφαλής, για το πώς, εν μέσω πανδημίας, διατήρησαν το εργατικό δυναμικό τους εστιασμένο και με κίνητρο, πώς προσάρμοσαν τα workflows,  πώς προώθησαν τον μετασχηματισμό της επιχείρησής τους παρά τις συνέπειες της πανδημίας και πώς φαντάζονται την επόμενη μέρα, αλλά και τη σχέση τους με τους εργαζομένους, τους πελάτες, τους συνεργάτες τους και την κοινωνία.

Πέγκυ Αντωνάκου, Γενική Διευθύντρια, Google NA Eυρώπης

Αφροδίτη Παναγιωτάκου, Διευθύντρια Πολιτισμού, Ίδρυμα Ωνάση

Αριστοτέλης Παντελιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος, METRO

ChairMαρία Ακριβού, Senior Editor Fortune Greece

Decisive actions to emerge stronger in the next normal

Η πανδημία αλλάζει ταχύτατα τα λειτουργικά μοντέλα των επιχειρήσεων. Πού καλούνται να εστιάσουν οι επιχειρηματικοί ηγέτες τούτη την ώρα; Μπορούν να «μαντέψουν» την κατεύθυνση αυτών των αλλαγών; Και ποιες είναι οι ενέργειες που θα αναδείξουν τους νικητές της επόμενης μέρας; Μπορούν οι κλάδοι που επλήγησαν περισσότερο να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος, με ποιο τρόπο και τι χρόνος απαιτείται; Ο «καπιταλισμός των ενδιαφερομένων μερών» είναι ένα trend της συγκυρίας ή πράγματι μετασχηματίζεται η εταιρική κουλτούρα στον 21ο αιώνα;

O Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Chipita σε ένα one on one interview με την Αναστασία Παρετζόγλου, Brand Manager, Fortune Greece.

Unlocking Technology for the Global Goals

Η 4η  Βιομηχανική Επανάσταση αναδιαμορφώνει κλάδους και αλυσίδες αξίας, τις επιστημονικές ανακαλύψεις, την ανθρώπινη εμπλοκή, ακόμη και την εθνική οικονομική ισχύ, με πρωτοφανή ταχύτητα και σε εξίσου πρωτοφανή κλίμακα. Ωστόσο, παρόλο που το δυναμικό των τεχνολογιών όπως το 5G, η τεχνητή νοημοσύνη και το διαδίκτυο των πραγμάτων για την αντιμετώπιση μεγάλων παγκόσμιων προκλήσεων είναι τεράστιο, δεν έχει αξιοποιηθεί πλήρως. Ποιοι είναι οι βασικοί τεχνολογικοί enablers που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και την επιτάχυνση της καινοτομίας;

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε ένα one on one interview με τον Τάσο ΖάχοEditor in Chief, Fortune Greece.

Driving Business Transformation Through Technology

Στην εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, βασική προϋπόθεση για να πετύχει ένας επιχειρηματικός μετασχηματισμός είναι η τεχνολογία. Ο ρόλος των τεχνολογικών λύσεων και εργαλείων, της διαχείρισης των δεδομένων και της ασφάλειας γίνεται ακόμη πιο σημαντικός εν μέσω της πανδημίας Covid-19.

Δύο ξεχωριστά firechat sessions με τους:

Matthias von Blohn, Vice President of Oracle Corp. for Europe, Middle East & Africa.

Nίκος Δημάκος, Partner, KPMG Greece

Chair: Βασίλης Σαμούρκας, Deputy Editor, FortuneGreece

Break

Stakeholder Capitalism isn’t a choice. It’s an Imperative

Ο «καπιταλισμός των ενδιαφερομένων μερών» που έρχεται να αντικαταστήσει τον «καπιταλισμό των μετόχων» αποτελεί το πιο καυτό θέμα συζήτησης παγκοσμίως. Η σημασία του σκοπού στις επιχειρήσεις.

Introduced by Aναστασία Παρετζόγλου, Brand Manager, Fortune Greece

Alan Murray CEO, Fortune USA

In Conversation with

Andrew N Liveris AO Former Chairman and Chief Executive Officer of The Dow Chemical Company

Leadership Next

Η έντονη μεταβλητότητα, οι ραγδαίες αλλαγές λόγω της επιτάχυνσης του ψηφιακού μετασχηματισμού και η πανδημία Covid-19 αλλάζουν το στυλ ηγεσίας και απαιτούν νέα χαρακτηριστικά από τους επικεφαλής των εταιρειών, που καλούνται να λειτουργήσουν «out of the box».

Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Πρόεδρος του ΣΕΒ και Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής, TITAN Cement Group

in conversation with

Αντώνης Παπαδημητρίου, President and Treasurer of the Onassis Foundation

Chair: Αναστασία Παρετζόγλου, Brand manager Fortune Greece

Τhe Future of Health

Όλες οι έρευνες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι εκπομπές ορυκτών καυσίμων  είναι  επιβλαβείς για την ανθρωπότητα, με τους θανάτους να ανέρχονται ετησίως σε  εννέα εκατομμύρια. Η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος είναι προτεραιότητα για τις επιχειρήσεις που επενδύουν πλέον εκατομμύρια προς τον σκοπό αυτό, ενώ συνεργάζονται με ερευνητικά κέντρα και οργανισμούς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με τη δραστηριότητά τους.Ο ρόλος του ιδιωτικού τομέα στις πολιτικές για την κλιματική κρίση και η περίπτωση της BIOGEN.

Michel Vounatsos, CEO Biogen

In Conversation with

Απόστολος Μαγγηριάδης, Δημοσιογράφος,  ΣΚΑΙ

Climate, Energy & Equity

Οι εταιρείες καλούνται σήμερα να επενδύσουν στην εξάλειψη της χρήσης ορυκτών καυσίμων από τις δραστηριότητές τους για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και να στραφούν σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Μπορεί ο ιδιωτικός τομέας να πρωτοστατήσει στην πολιτική για το κλίμα; Μπορούμε να λύσουμε το ζήτημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της σύνδεσης ρύπανσης και θνησιμότητας, εάν ο ιδιωτικός τομέας δεν αναλάβει πρωτοβουλίες; Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και η «πράσινη» ατζέντα μας αφορά όλους.

Μανούσος Μανουσάκης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, ΑΔΜΗΕ

Ανδρέας Ταπραντζής, Διευθύνων Σύμβουλος, AVIS

Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Chair: Απόστολος Μαγγηριάδης, Δημοσιογράφος,  ΣΚΑΙ

Getting To Net Zero

Με τις συναρπαστικές εμπειρίες μιας εξερευνήτριας που λατρεύει την περιπέτεια και έχει επισκεφθεί τα σκληρότερα περιβάλλοντα του πλανήτη, η Bernice Notenboom θα παρουσιάσει μια σαφή εικόνα της συζήτησης γύρω από το κλίμα, μακριά από τη σύγχυση που επικρατεί, ανοίγοντας τον διάλογο για την την αειφορία, παρέχοντας μια ειλικρινή σύνοψη της κατάστασης του πλανήτη μας.

Keynote speaker

Bernice Notenboom, Climate Journalist, Explorer, Filmmaker

Chair:  Μαρία ΝικόλτσιουAnchor at Alpha TV, Journalist

Sustainability, the New Business Competitive Advantage
Στον 21ο αιώνα, η βιώσιμη ανάπτυξη δεν αποτελεί μόνο θέμα επιβίωσης. Είναι το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα των επιχειρήσεων. Την ώρα που όλες οι εταιρείες επιδιώκουν να αφήσουν το δικό τους κοινωνικό αποτύπωμα, η ερώτηση παραμένει: Πόσες από αυτές έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα και πόσες επιθυμούν να  ενισχύσουν τις  θετικές επιπτώσεις της δραστηριότητάς τους προς όφελος της κοινωνίας, ενισχύοντας, παράλληλα, την οικονομική αξία της εταιρείας τους;

Γιώργος Σεραφείµ, Prof. of Harvard Business School, Co-Founder of KKS Advisors

In Coversation with

Μαριάννα Σκυλακάκη, Eκδότρια και αρχισυντάκτρια, αθηΝΕΑ

Making Sustainability Count

H βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, η εταιρική κοινωνική υπευθυνότητα και η ηθική στην εταιρική διακυβέρνηση βρίσκονται στον πυρήνα της νέας εταιρικής κουλτούρας. Πώς μπορούν οι επιχειρήσεις να βελτιώσουν την απόδοσή τους στους τομείς αυτούς μεσούσης της πανδημίας και να δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που θα αντικατοπτρίζεται και στη βελτίωση των οικονομικών τους αποτελεσμάτων;

Δημήτρης Κουτσόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Deloitte Eλλάδας

Χρήστος Μπαλάσκας, Γεν. Διευθυντής Ελλάδας, Eldorado Gold

Γιάννης Τσακίρης, Yφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων

ChairMαριάννα Σκυλακάκη, Εκδότρια και αρχισυντάκτρια, αθηΝΕΑ

Who will be the winners in the post-pandemic economy

Την ώρα που οι ηγέτες των επιχειρήσεων καλούνται να δώσουν λύσεις σε έναν από τους μεγαλύτερους γρίφους της σύγχρονης ιστορίας μας και η εταιρική φήμη βρίσκεται σε τεντωμένο σχοινί, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι CEOs δεν ήταν ποτέ  τόσο πολύπλοκες. Πώς μπορεί η κρίση του κορονοϊού να αποτελέσει ένα κάλεσμα αφύπνισης για μια οικονομία χωρίς αποκλεισμούς; Ποιες είναι οι ενέργειες που θα αναδείξουν τους νικητές στη νέα κανονικότητα;Οι εταιρείες πρέπει να συνεχίσουν τις επενδύσεις που ενισχύουν την οικονομία, ενισχύουν την απασχόληση, στηρίζουν την κοινωνία και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη (πελάτες, προμηθευτές, εργαζόμενους).

Kώστας Γεράρδος, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Πλαίσιο

Δρ. Κυριάκος Σαμπατακάκης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Accenture

 Βασίλης Σταύρου, Βrand President, AB Bασιλόπουλος

Chair: Μαρία Aκριβού, Senior Editor, Fortune Greece

A new Growth Strategy for Greece

Πώς μπορεί η Ελλάδα να συγκεντρώσει «βιώσιμες» επενδύσεις που θα οδηγήσουν σε ταχύτερη ανάκαμψη;  Πόσο μεγάλο είναι το στοίχημα της ορθής αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, για το restart της ελληνικής οικονομίας; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας που πρέπει να αξιοποιήσουμε και πώς μπορούν οι εταιρείες να δημιουργήσουν αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να προσελκύσουν κεφάλαια; Η νέα κανονικότητα απαιτεί υπεύθυνες επενδύσεις και συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος,  Lamda Development

Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος, Eurobank

Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας

Θόδωρος Σκυλακάκης, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών

Chair: Τάσος Ζάχος, Editor in Chief, Fortune Greece

The Future of Work

Οι αλλαγές στον τρόπο που εργαζόμαστε και επικοινωνούμε είναι ραγδαίες και ήρθαν για να μείνουν. Την ώρα που συντελείται ένας ολικός επανασχεδιασμός του μοντέλου εργασίας με βασικούς πρωταγωνιστές την τεχνολογία, την τηλεργασία, την ευελιξία και τη δια βίου μάθηση, οι δεξιότητες των εργαζομένων επαναπροσδιορίζονται, κανείς δεν εξαιρείται, ενώ οι προτεραιότητες των επικεφαλής αλλάζουν.

Χρήστος Μισαηλίδης, CEO International Workplace Group

Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Εργασίας

Ρεβέκκα Πιτσίκα, Iδρύτρια και CEO, People for Business

Aναστάσιος Σπανίδης, CEO & Founder, GENERATION Y

ChairΣταμάτης Ζαχαρός, News Anchor Action24, Journalist Athens Voice, Parapolitika

18:30

Έμποροι και επιχειρηματίες αλλάζουν τη ροή μιας κοινωνίας:

Η περίπτωση του 1821
Στον 19ον αιώνα, ο ελληνικός επιχειρηματικός κόσμος δοκιμάστηκε, ως προς την προσφορά του προς την κοινωνία, σε πολλαπλά επίπεδα. Επιτυχημένοι Έλληνες έμποροι και εφοπλιστές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, της Ρωσίας, της Αιγύπτου έλαμψαν δωρίζοντας στην πατρίδα τους σημαντικά ποσά και ευαγή ιδρύματα, την ίδια ώρα που δοκιμάσθηκαν και στο ιδεολογικό πεδίο, μια και καλούνταν να πάρουν μέρος, υλικά ή και σωματικά, στον αγώνα των συμπατριωτών τους για ανεξαρτησία, και ενσωμάτωση διεκδικούμενων περιοχών στην Ελλάδα.

Introduced by Συμεών Τσομώκος, President & Founder, Delphi Economic Forum

Κeynote Speaker:

Μαρία Δ. Ευθυμίου, Ιστορικός, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών