Το παγκοσμίου φήμης δανέζικο brand “Georg Jensen” ήρθε στην Αθήνα

Το παγκοσμίου φήμης  δανέζικο brand “Georg Jensen” που ξεχωρίζει για την ποιότητα και την αισθητική του, εδώ και λίγο καιρό έχει έρθει και στην Ελλάδα. Αυτές τις ημέρες μπορεί να βρει κάποιος στο Flagship Concept Store του «Georg Jensen» ( εγκαινιάστηκε πριν από λίγες μέρες στο Golden Hall από τον Δανό Πρέσβη Klavs A. Holm και τον CEO Francesco Pesci) μερικά από τα κομψότερα χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμητικά της αγοράς.

Μάλιστα μέρος των εσόδων από τη χριστουγεννιάτικη collection Georg Jensen από τις 26/11 εως και το τέλος της χρονιάς θα δοθεί για την ενίσχυση του έργου των Παιδικών Χωριών SOS.
Στους δύο ορόφους του μπορεί να θαυμάσει κανείς τα εξαίσια κοσμήματα, τα ρολόγια του αλλά και είδη σπιτιού, από διακοσμητικά μέχρι είδη σερβιρίσματος. Για τον σχεδιασμό των κοσμημάτων και των ειδών σπιτιού, το Georg Jensen συνεργάζεται με εξαιρετικούς designers και καλλιτέχνες, των οποίων οι δημιουργίες εκτίθενται σε γκαλερί σε όλο τον κόσμο και σε ε περισσότερα από 1.100 καταστήματα σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Για να δημιουργήσουν τα κοσμήματα, χρησιμοποιούνται πολύτιμα μέταλλα διακοσμημένα με αυθεντικά διαμάντια ή πολύτιμους λίθους. Οι συλλογές ειδών σπιτιού, HOME, είναι κατασκευασμένες από εξειδικευμένους τεχνίτες με παραδοσιακές τεχνικές και υλικά υψηλής ποιότητας, όπως ανοξείδωτο ατσάλι, πορσελάνη και χειροποίητο γυαλί.

Η ιστορία της δανέζικης εταιρείας, που βασίστηκε στο  καλλιτεχνικό ταλέντο και το δημιουργικό όραμα του ιδρυτή της, ξεπερνά τα 100 χρόνια. Ιδρύθηκε στην Κοπεγχάγη το 1904 από τον Georg Jensen, αργυροχόο και γλύπτη, που ήθελε να δημιουργεί πρωτοπόρα σχέδια τα οποία να είναι όμορφα και λειτουργικά.