Το Παρίσι (και η Αθήνα) ελπίζει σε αναστολή των κανόνων δημοσιονομικής πειθαρχίας και το 2021

Το Παρίσι ελπίζει πως οι κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι ανεστάλησαν για το 2020 μεσούσης της πανδημίας Covid-19, θα ανασταλούν και το επόμενο έτος, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ στην εφημερίδα Le Figaro.

«Ελπίζουμε ότι οι κανόνες του συμφώνου σταθερότητας, που αναστέλλονται για το 2020, θα ανασταλούν επίσης για το 2021», δήλωσε ο Λεμέρ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα.

Το ίδιο ελπίζει και η Αθήνα καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι κάτι παραπάνω από σίγουρα, διότι οι επιπτώσεις από την πανδημία πρώτον δεν δύναται θα θεραπευτούν μέσα σε μερικούς μήνες και δεύτερον το δεύτερο κύμα της πανδημίας ή και ο φόβος τους θα επιφέρουν εκ νέου πλήγμα στην οικονομική δραστηριότητα.

Θυμίζουμε πως ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος είχε προσφάτως δηλώσει το ίδιο στο CNBC, σημειώνοντας πως η απόφαση της ΕΕ να μην εφαρμοστούν οι δημοσιονομικοί στόχοι για όλες τις χώρες-μέλη εξαιτίας της πανδημίας, “πιθανότατα θα ισχύσει και το 2021”, δεδομένου ότι συνεχίζεται η υγειονομική και οικονομική κρίση.